PlayStation-féle blockbustereket akar a Microsoft is

Matt Booty, az Xbox Game Studios vezére a Kinda Funny Gamesnek adott interjúban elárulta, hogy azt szeretnék, ha Xboxon is egyre több PlayStation-stílusú blockbuster játékuk lenne.

Matt Booty, az Xbox Game Studios elnöke a legutóbbi Kinda Funny Games-podcast vendége volt, ahol elmondta, arra összpontosítanak, hogy minél változatosabb portfóliót hozzanak létre, miközben Booty szerint az a jó a Game Passben, hogy egyszerre fér meg egymás mellett a Halo-sorozat és például a Grounded. Ugyanakkor elismerte, hogy a jövőben az Xboxnak is olyan AAA-s élményeket kell nyújtania, mint amiket a Sony szállít folyamatosan.

Később a Sony és stúdiórendszere méltatásával folytatta mondandóját, majd elárulta, nagyon tiszteli az ottani vezetőket, amiért ezt sikerült kialakítaniuk, hiszen rendre elképesztő minőséget szállítanak a rajongóknak, és azok a játékok, amelyeken jelenleg is dolgoznak, szintén ezt a magas színvonalat képviselik.

Booty leszögezte, hogy nem tartja jónak az összehasonlításokat, vagyis felesleges feltenniük a kérdést, hogy mi az ő Uncharted-játékuk vagy Horizon: Zero Dawnjuk. Az a fontos, hogy figyeljenek oda a rajongók igényeire és visszajelzéseire, miközben fel kell tenniük maguknak a kérdést, hogy vajon melyek azok a játékok, amelyeknek univerzális témájuk van, amelyek olyan világgal rendelkeznek, amelyben a rajongók szívesen elmerülnének, vagy amelyek felejthetetlen karakteret vonultatnak fel. Az Xbox Game Studios elnöke szerint ezek megválaszolásával érhetnek csak célt.

28 komment - szólj hozzá!