Felhőalapú MMO-n dolgozik a Microsoft?

  • Írta: Shifty
  • 2021. október 22.
  • Pletyka
Link másolása
A The Xbox Two vendége volt a Windows Central szerkesztője, Jez Corden, aki elárulta, hogy a Microsoft beállt a finn-izlandi Mainframe Industries 2019-ben bejelentett MMO-játékának a fejlesztése mögé.

A finn-izlandi Mainframe Industries még 2019-ben jelentette be, hogy egy olyan MMO-játékon dolgoznak, ami teljes egészében felhőalapú lesz. Azóta meglehetősen nagy a csend a projekt körül, de most úgy néz ki, felpöröghetnek az események, ugyanis a Windows Central szerkesztője, Jez Corden a The Xbox Two podcast vendégeként elárulta, hogy az Xbox Game Studios is szemet vetett a csapat munkájára, így a Microsoft személyében komoly támogatóval erősödött a projekt.

A különböző források szerint a fejlesztés állítólag Pax Dei kódnéven fut, és az Xbox-csapat szakemberei nagyon izgatottak az egésszel kapcsolatban. Egyrészt azért, mert a felhőalapú megoldásnak köszönhetően lényegében bármilyen készüléken játszható lesz a játék, vagyis nem meglepő, hogy egyszerre készül PC-re, Xbox Series X/S-re és mobilokra is. Emellett a játékmechanikák is úgy lesznek kialakítva, hogy azok csak olyan játékban működőképesek, amelyek távoli szerveren léteznek és futnak.

Ráadásul az a terv, hogy a készülékünk alapján skálázódhatnak az egyes küldetések és tennivalók is. Vagyis mobilon mondjuk gyorsan letudjuk az erőforrás-menedzsmentet, farmolunk picit, aztán otthon a PC vagy a konzolunk előtt belevetjük magunkat egy ütős raidbe.

A Pax Dei az új kihívások mellett azért is fontos projekt a Microsoftnak, mert állítólag ezzel a játékkal alapoznák meg Hideo Kojimával való, egy ideje már pletykált együttműködést. Kojima ugyanis szintén egy olyan projekten dolgozik elvileg, aminek a felhőalapú megoldások adják az alapját.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...