Hivatalos: jön a Dűne második felvonása

  • Írta: Shifty
  • 2021. október 26.
  • Cooltúra
Link másolása
A Warner Bros. és a Legendary Pictures hivatalosan is megerősítette, hogy megkapja a várt folytatását a Dűne. A nagy bejelentés mellett az is kiderült, mikor debütálhat a második rész.

Ahogy azt a Dűnéről írt kritikánkban is írtuk, bizonytalan volt, hogy folytatást kaphat a Frank Herbert regénye alapján készül filmadaptáció, de a Warner Bros. és a Legendary Pictures zöld utat adott a várt második epizódnak.

Tették mindezt azután, hogy a rendezésért felelős Denis Villeneuve eredetileg úgy vállalta el az adaptáció dirigálását, hogy egyszerre leforgathatja mindkét felvonást, a Warner azonban meggondolta magát, inkább kivárt, és megnézte, hogyan teljesít a szerintünk csak egy hosszú prológusra nyúlt első rész. Kockázatos játékot játszott a stúdió, amit tetézett, hogy a mozis premierrel egyszerre HBO Maxen is megtekinthetővé tette a Dűne első felvonását.

A nagy bejelentés mellett a Deadline azt is elárulta, hogy a Part II 2023 októberében mutatkozik be. A rendezői székben természetesen visszatér a kanadai direktor, ráadásul a második epizód már csak és kizárólag gyöngyvásznon lesz először megtekinthető, így az HBO Max előfizetőinek 45 napot kell majd várnunk, mire hozzájuk is eljut a film. A filmzenét most is Hans Zimmer komponálja.

A döntést nyilván elősegítette az is, hogy világszinten már 224 millió dollárt termelt a film, ráadásul az HBO Max sem kannibalizálta különösebben a számokat. A Deadline arról számolt be, hogy eddig 1,9 millió háztartásban nézték meg az első részt.

29.
29.
adamsfamily
#28: Nekem ez fel se tűnt.
28.
28.
DragonBleacPiece
#27: Nekem az egy dolog ami nem tetszett, amikor átöltöznek a cirkoruhába, és jessica végigméri a fiát, majd olyan ,,bűnös" arckifejezéssel elfordul. Olyan szexuális töltet volt benne, pedig az anya csak szomorúan nézte meg a vézna, se felnőtt se túl gyerek fiát akinek ilyen fiatalon hadakoznia kell.
27.
27.
adamsfamily
Az egyetlen bajom a filmmel csak az volt,hogy vége lett és 2 évet kell várni a folytatásra.
26.
26.
Ooorky
#22: 14 (lassan 15) éve, ha kérhetem csak pontosan.
25.
25.
xanatos0911
#23: Igen, működik az időgép amit építettem!
24.
24.
#23: Connor MacLeod a Macleod klánból.
23.
23.
jarlaxle
#20: William wallace személyesen?
22.
22.
FiveSalmon69
#20: Ez a csavo mar 3 evvel ezelott is itt vergodott es azt hitte o maga a megvalosult egyeniseg. Ne foglalkozz vele mert ebben leli oromet. Lelkes rajongoja a gamekapocs kommentszekciojanak mert azt hiszi itt masok felett allhat de meg ez sem megy szegenynek xd. Latod, ha "hallivudot" nem utalhatja majd a nyelvtanba kot bele, ennyi ideje van szerencsetlennek
21.
21.
Dízel
Meg jo hogy folytatjak. Ez egy eposz lesz, es akkor lesz ertelme az egesznek ha vegigviszik a storyt. Eddig ev filmje.
20.
20.
xanatos0911
#19: Hát Téged ki kéne találni, ha nem lennél, barátom! Most már látnoki képességeid is vannak, vagy csak saját magad jellemzésével tudsz tovább szitkozódni? :)

Pesthez semmi közöm, egyetemet Skóciában végeztem, ahol jelenleg is élek és dolgozok filmes szakemberként, de mesélj még, légyszíves… egyébként, ha jól emlékszem akkor Te írtad, hogy szerinted a könyvsorozat sem egy nagy eresztés, ugye? Szóval hogyan is van az a bizonyos álértelmiség dolog? Ha majd időd engedi azért okíthatnál :)

Azért becsületedre váljék, hogy orbitális nagy egód lehet. Az pedig azért köztudott, hogy azt gondozni is kell, szóval emelem kalapomat! Nem semmi egy feladat lehet, szóval a következőt tudom tanácsolni: Az élet így is nehéz, ne tedd még nehezebbé. Részemről off vége.
19.
19.
Ooorky
#18: Legalább nyelvtanilag egységes legyen amit firkálsz.
Megsértődni úgyse fogok, mert lerí a stílusodról a megkeseredett belpesti álértelmiségi egyetemista vergődés.
18.
18.
xanatos0911
#17: Ééés igen, here we are… mást nem is vártam Tőled, mint óvodás szintű vergődést. Ki beszél így manapság, megkérdezhetem? De komolyan kérdezem, minden viccet félretéve, várom a magvas gondolataidat ennek kapcsán… vagy úgy bármilyen témát illetően :)

Minden esetre örülök, hogy ismételten képes voltál megérteni a lényeget! Minden jót ;)
17.
17.
Ooorky
#16: Igazi pseudointellektuális semmitmondás egy senkitől, gondolom a cerka is kőkemény volt míg bepötyögted :D
16.
16.
xanatos0911
#15: Nekem meg azon kell nevetnem állandóan, hogy jössz és magyarázod, hogy miben nincs érték :) Tehát szerinted Te pontosan látod mindenben(!) a “mások által is látott potenciális értéket”, de Te felül helyezvén magad mindig eldöntöd, hogy az semmit sem érő. Ha pedig egyáltalán nem veszed észre az értéket, Te természetesen ez esetben is akkora Isten vagy, hogy tudod: Az értek maga nem is létezik, hiszen Te mindenképp megláttad volna. Ugye? Hogy Te mekkora egy troll vagy, barátom… :)

Nincs azzal baj, ha nem a Te szintednek való, de kérdem én, hogy miért mész oda bizonyos témák alá és hánysz oda mindenféle butaságot amik csak azt bizonyítják, hogy mennyire nem is való neked az, amit fikázol. Mindenkinek megvan a saját korlátja ezeket a dolgokat illetően, ahogy látom Neked elég szűkre szabták a dolgot. Ezzel nincs is baj, mindenki máshonnan indul, csak ne kürtöld világgá állandóan, hogy mennyire műveletlen vagy, mert senki sem kiváncsi rá szerintem. Puszi.
15.
15.
Ooorky
Mindig röhögnöm kell amikor azon verik magukat néhányan, hogy egy hulivúdi popcorn mozi mekkora intellektuális termék. Csodálom, hogy még nem került elő az, hogy a megértéséhez kimagasló érzelmi intelligencia is kell.
14.
14.
xanatos0911
#13: Vannak itt többen is szerintem, akik afelett aludtak el sajnos.

#11: Ha neked ez egy egyszer nézhető hétvégi mozi, akkor elsuhant a fejed felett minden amiről szól, úgyhogy őszintén sajnállak :/ Én ötször láttam eddig és még mindig nem tudom megunni, de hát ugye kinek a pap… Az is sokat elmond a helyesírásod mellett, (itt persze ne feledkezzünk meg #7-eskéről sem) hogy trilógáról beszélsz, amikor ez egy könyvsorozat első kötetét dolgozza fel, ami két részletben jön ki. Informálódni nem ártana mielőtt jön a büfi ;)
13.
13.
delphijos
#11: Nem a nyelvtankönyv felett aludtál el ?
11.
11.
Verte meg  a rivotrill
Számomra nem volt nagy durranás kétszerre bírtam végig nézni mert elaludtam rajta . Vannak benne logikátlanságok ami a megvalósítást illeti és nem a történetet de ezen túl lehet lendülni . Talán triológiává érve lehet még kellemes meglepetés . Az első rész nálam 7.00-Pont nem több 1x nézhetó hétvégi mozi .
10.
10.
JohnSpartan
#9: Ráadásúl mèg 2x is elküldte, biztos ami biztos! XD
9.
9.
norbi27
#7: Ha szerinted így néz ki egy alacsony költségvetésű film, akkor neked nem csak a szemeddel vannak bajok. :D
Nem volt benne monumentális jelenet? Te most vagy trollkodsz vagy anyám borogass :).
8.
8.
Perseus84
#7: Ezert van neked ott pl a Halalos Iramban szeria hogy ne unatkozz
7.
7.
Falcon
Naggyon rossz film volt unalmas és alacsony költségvetésű film benyomását keltette lehet a pénz elment hans zimmerre akki a zeneket csinálta de semmi monumentális jelenet nem volt benne
6.
6.
Falcon
Naggyon rossz film volt unalmas és alacsony költségvetésű film benyomását keltette lehet a pénz elment hans zimmerre akki a zeneket csinálta de semmi monumentális jelenet nem volt benne
5.
5.
xanatos0911
Igazából a Legendary döntése volt, mivel a projekt 80%-át ők finanszírozták. A Warner volt aki az HBO Max dolgot kötötte ki, aztán ők szerintem csak hátradőltek. Gusztustalan, hogy így is volt pofájuk ennyire beleszólni a dolgokba és meg a logojuk is előbb van a film elején, mint a Legendary-é.
3.
3.
shatterhand
Wb örökre letiltottam volna.
Kicsit hianyerzetem van (kevés akció, kevés Harkonen rész), de igy is kurv@jo lett
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...