Hivatalos: jön a Dűne második felvonása

A Warner Bros. és a Legendary Pictures hivatalosan is megerősítette, hogy megkapja a várt folytatását a Dűne. A nagy bejelentés mellett az is kiderült, mikor debütálhat a második rész.

Ahogy azt a Dűnéről írt kritikánkban is írtuk, bizonytalan volt, hogy folytatást kaphat a Frank Herbert regénye alapján készül filmadaptáció, de a Warner Bros. és a Legendary Pictures zöld utat adott a várt második epizódnak.

Tették mindezt azután, hogy a rendezésért felelős Denis Villeneuve eredetileg úgy vállalta el az adaptáció dirigálását, hogy egyszerre leforgathatja mindkét felvonást, a Warner azonban meggondolta magát, inkább kivárt, és megnézte, hogyan teljesít a szerintünk csak egy hosszú prológusra nyúlt első rész. Kockázatos játékot játszott a stúdió, amit tetézett, hogy a mozis premierrel egyszerre HBO Maxen is megtekinthetővé tette a Dűne első felvonását.

A nagy bejelentés mellett a Deadline azt is elárulta, hogy a Part II 2023 októberében mutatkozik be. A rendezői székben természetesen visszatér a kanadai direktor, ráadásul a második epizód már csak és kizárólag gyöngyvásznon lesz először megtekinthető, így az HBO Max előfizetőinek 45 napot kell majd várnunk, mire hozzájuk is eljut a film. A filmzenét most is Hans Zimmer komponálja.

A döntést nyilván elősegítette az is, hogy világszinten már 224 millió dollárt termelt a film, ráadásul az HBO Max sem kannibalizálta különösebben a számokat. A Deadline arról számolt be, hogy eddig 1,9 millió háztartásban nézték meg az első részt.

29 komment - szólj hozzá!