Elmarad a következő BlizzCon

  • Írta: szlav
  • 2021. október 27.
  • Rendezvény
Link másolása
A koronavírus-járvány hatalmas első döfés volt, a szexuális zaklatással kapcsolatos perek pedig beütötték az utolsó szöget a 2022-es BlizzCon koporsójába. Elmarad a Blizzard éves rendezvénye, és az is meglehet, hogy végérvényesen.

A koronavírus-járvány kitörése egyetlen huszárvágással kivégezte az összes nagy videojátékos rendezvényt, és ez alól nem volt kivétel a BlizzCon sem. Az irvine-i játékfejlesztő 16 éves múltra visszatekintő éves összejövetele az elmúlt két évben már digitális formában hozta a legfrissebb híreket, jövő februárban azonban már a BlizzConline sem tér vissza - jelentette be tegnap este a stúdió. Habár explicit módon nem nevezték meg a kimaradás okát, nem kell sokat találgatnunk ahhoz, hogy kitaláljuk: a szexuális visszaéléssel és zaklatással kapcsolatos perek és az ezt követő hatalmas botrány minden bizonnyal komoly hatással voltak a rendezvény sorsára.

A Blizzard közleménye szerint a vállalat úgy döntött, hogy a 2022-es BlizzConra szánt időt és erőforrásokat inkább a fejlesztőcsapataik támogatására és a készülőben lévő játékok fejlesztésére fordítják. Ezzel azonban nincs vége a történetnek, úgy tűnik ugyanis, hogy a Blizzard készen áll arra, hogy alaposan átértékelje és újragondolja az éves rendezvény jövőjét. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy az új irány miként ölthet majd alakot, a stúdió azonban bevallotta, hogy bárhogy is alakuljon a BlizzCon sorsa a jövőben, a rendezők mindent megtesznek majd azért, hogy a környezet abszolút inkluzív és mindenki számára biztonságos legyen.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...