Battlefield 2042 - itt az első nembináris karakter

Nemrég bemutatkozott a Battlefield 2042 összes játszható specialistája, köztük Emma "Sundance" Rosier is, akivel kapcsolatban az EA DICE közösségi menedzsere megerősítette, hogy ő az első nembináris karakter a sorozatban.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#36
Na jo, most jottem ra milyen oreg vagyok, en a cimre kattintva a "nembinaris karakter"-tol valami technikai ujitast vartam, hogy nem binaris computerrol lesz szo vagy valami :D Gondoltam valami hulye clickbait cim, nezzuk mitol nembinaris egy jatek... az legalabb erdekes lett volna, ezt csak leszarom :) Rakjak tele akar zsidfineekkel felolem, mit erdekel engem... En mar azokkal a cimekkel sem jatszom ahol noi foszereplo van, valahogy nem tudom beleelni magam. Na mind1, igy van ez mar 40 ev folott :)
#35
Vannak olyan cringek 20-30 évvel ezelőtti játékokban, filmekben, amire ma felnyögünk: “Jézusom, ez miért kellett?”. Szerintem újabb 20-30 év múlva ez az erőltetett propaganda is ilyen lesz majd.
#34
nembináris szó hallatán egy 120 kilós, zöldhajú, malac arcú, ,,I beat anorexia" pólós képződmény jelenik meg a szemem előtt, aki beperel ha hölgyemnek szólítom
#33
Jól tud ám esni valakinek, hogy kiválaszthat egy olyan karaktert, akivel tud azonosulni. Még ha csak egy karakterleírásban is szerepel ez a tulajdonság.

Én azt nem értem, hogy miért olyan nehéz továbblendülni az ilyeneken mindenki másnak. Ahogy többen írták, semmit nem tesz a játékban, nyugodtan ignorálhatod is ezt az információt. Akit meg érint, hadd legyen egy picit boldogabb tőle.
#32
Ha a játék jó, akkor engem nem zavar, felőlem olyan karit tesznek bele, amilyet csak akarnak. De ha emiatt valamilyen sztorit erőltetnek rám, hogy együttérezzek a karival, akkor abból már nem fogok kérni. Kár hogy sok jó alapötlenél inkább a megszokott elvárásokra/klisékre teszik a hangsúlyt, ahelyett hogy a lényegre összpontosítanák a forrásokat.
#31
#30: Akkor megnyugodtam hogy nem csak én nem tudom mi az illetve mit jelenthet
#30
#29: Én nem néztem meg, hogy mit jelent a nembináris kifejezés. Egy fekete nőt látok kiugrani egy autóból. Ha a nembinárs azt jelenti, akkor nem látom a problémát.

Az, meg hogy mi van a lába között, csak rá tartozik, meg a párjára.
Vagy a nembináris éppen azt jelenti? De akkor meg mi közünk van hozzá?
#29
#28: Minden fantasyban levan írva hogy hogyan néz ki az adott faj és igen képzeld tolkien világában nincsen néger tünde vagy hobbit, és PONT.
Egyik művében sem ír le ilyet ezt el kell fogadni ha nem így teszünk akkor az már nem tolkien, mert ilyen alapon mindent megváltoztathatsz ennyi erővel azt csinálsz amit akarsz, csak azt nem értem akkor miért az a neve ami.
Embereknél is csak egy bizonyos részen élnek benne sötétebb bőrűek,
De például Gondori emberek között nincs néger, a Númenoriak között meg végképp nincs.
És ez nem fajgyűlölet, egyszerűen így képzelte el őket ennyi, nem kell idekeverni bőrszín meg ilyen gender baromságokat.
#28
#27: Azt leírta Tolkien konkrétan, hogy középföldén csak fehér, heteroszexuális hobbitok, tündék, emberek stb. élnek?
#27
#26: Én leszarom hogy valaki meleg tegye azt ha jól esik neki, de ne zökkentsen ki senki kedvenc fantasy világomból ilyen szarokkal mert nem érdekel...
#26
#14: Sajnos nincs igazad mert az ilyen hülyeségek miatt válik egy film, az adott karakter hiteltelenné mert nem úgy ábrázolják ahogyan azt kell.
Sajnos az új Amazon féle tolkien sorozatba is erőltetni akarják ezt a gender baromságot, pedig tolkien világában nincsen se ázsiai se néger hobbit.
Ezt egyszerűen el kellene fogani és tisztelni kellene annyira tolkien munkásságát hogy megfelelően jelenítsük meg ebben az esetben a hobbitokat mint fajt.

Én állítom hogy ebből előbb utóbb óriási lázadás lesz előbb utóbb, mert ez a művészet megcsúfolása, és Tolkien műveinek szembeköpése.
Tolkien munkája túl értékes ahhoz hogy ezt műveljék vele

A witcher sorozat is ezzel van elbaszva, és ezért sem lesz sosem igazán átütő, mert olyanokkal foglalkoznak ami lényegtelen az ilyen baromságokba ölik bele a sok pénzt nem abba hogy hiteles legyen a sorozat.
#25
#24: "A fekete német mesterlövészek a BF1-ben is ennek az agymenésnek az eredménye. NEM, nem voltak jellemzőek a fekete katonák európai hadszintéren a németek uniformisaiban, de továbbmegyek a mesterlövészet is gyerekcipőben járt még, és az akkori emberek bizony még kurva rasszisták voltak ahhoz, hogy egy feketét ilyen kiképzés alá vessenek."

Kicsit összetettebb a dolog ennél, de volt is anno asszem a Haditechnikában, hogy a francia tisztek levélben fordultak Párizshoz, hogy a háború utáni megszálláshoz használt gyarmati fekete csapatokkal szemben a németek bizalmatlanok, sőt ellenségesek, sokkal több összetűzés van náluk, mint a britek által megszállt részeken, ezért kérik, hogy cseréljék le őket fehérekre.
Ellenben az afrikai hadszíntéren a német gyarmati csapatok iszonyatos túlerővel szemben kitartóan és hősiesen harcoltak, ezért az a minimum, hogy róluk is megemlékezzenek (pl. odaírva a karakterhez, hogy szerepeltetése nekik állít emléket stb.).

Mesterlövészekből pedig sok volt, főleg a háború végére. Németeknél külön iparág volt a fedezékek gyártása számukra, pl. elkészítették egy fatörzs másolatát, belül páncélozva, aprólékos munkával éjszakánként az eredetit mozgathatóvá tették, majd egy sötét éjjelen kicserélték.
#24
Ennek az azonulás vitának semmi alapja. Szerettem a Tomb Raider-rel játszani és nem voltam nagy csöcsű arisztokrata nő sosem. Szeretem a GTA játék Trevorját is irányítani, holott nem vagyok egy 50-es hobo-pszichopata. Igen, fel lehetne tenni a kérdést, hogy akkor miért zavar az hogy egy nembináris karaktert, vagy épp egy protézises csajt irányítok a frontvonalon. Főként nem azzal van a probléma, hogy a karakter épp nő, protézise van, vagy nembináris. Az első esetben (BFV) a történelmi környezet és a felesleges tolása ezeknek a probléma, a második esetben pedig csak a felesleges tolása a probléma. Senkit nem érdekelne hogy egy műkezes nővel kellene rohangálni, ha ez nem egy második VH-s történetben jelenne meg. A fekete német mesterlövészek a BF1-ben is ennek az agymenésnek az eredménye. NEM, nem voltak jellemzőek a fekete katonák európai hadszintéren a németek uniformisaiban, de továbbmegyek a mesterlövészet is gyerekcipőben járt még, és az akkori emberek bizony még kurva rasszisták voltak ahhoz, hogy egy feketét ilyen kiképzés alá vessenek. Egy alternatív univerzumban senkit nem érdekelnének ezek a történelmi-fantasyk, de ezzel azoknak a katonáknak a halálát gyalázzák meg akik a vérüket ontották a harcmezőkön.
Ellenzem a kormány gusztustalan propagandáját a melegek ellen, és semmi bajom nincs ezekkel az emberekkel, de attól mert nekik szarul esik hogy bizonyos területeken nem erősek/alkalmatlanok még nem jelenti azt hogy emiatt őket minden egyes címbe bele kell tömni, mert ők jól érzik magukat. Emellett borzasztó irreális is, hisz 100 emberből jó ha találsz 10 meleget/nembinárist/vadászhelikoptert/stb., de lehet hogy a tízzel már sokat is mondtam. Ehhez képest elképesztő sok sorozatban látni melegeket, lezbikusokat, pedig ez a társadalomban nincs így, egy-két amerikai nagyvároson kívül. Szimpla bullshit, és ez nem azért zavaró mert én írtóznék ezektől az emberektől, hanem azert mert nincs így és ez egyszerűen felrúgja a sorozat atmoszféráját.
#23
Na meleg karakter. Szep, most ha lelovom akkor kirekeszto vagyok? Vagy nem elfogado?
#22
Az egész internet egy vihar a biliben, és mi benne ülünk.
A sztori onnan indult, hogy nem egyenkatonák vannak a BF 2042-ben, hanem specialisták, akiknek kitaláltak háttértörténetet. Pár mondat, mit dolgoztak, miért választották a hivatásukat, ilyesmik. Angol nyelvterületen, mivel az "ő" személyes névmásnak van neme. És mivel vannak emberek, akik nem szeretnék, ha rájuk a "she" vagy "he" személyes névmással hivatkoznának (tehát egyértelműen nő vagy férfiként definiálnák őket), ezért az írók kitalálták, legyen egy ilyen karakter is. Aztán mivel ezt látta valaki, rákérdezett twitteren, hogy na, ez nem azt jelenti, hogy ő akkor non-bináris? Erre írtak egy válasz tweetet, hogy, de az.
Ebből hírek készültek, aztán azon pörögnek a fórumok, hogy a készítők ezt miért tolják a képünkbe. Miért ez fontos a játékban? Stb.
A problémát abban látom, hogy egy hivatalos közleményből ugyanolyan hír készül, mint egy twitter üzenetváltásból. Az olvasók pedig nem érzik a kettő közötti különbséget. Az internet megadja azt a szabadságot, hogy bárki hangja erős lehet, viszont ez becsaphatja az embereket abban, hogy felmérjék a jelenségek, események, üzenetek nagyságát, komolyságát.
#21
Remek, nálam már most elérték hogy a játék irányába se nézzek!
#20
A #19-et most miért kellett moderálni?? Tök igaza van! :DD
#18
Nincs bajom ezekkel az emberekkel akiknek problémák vannak az identitásukkal. Viszont ezt miért kell kiemelni egy olyan játékban amiben gyakorlatilag egy puskacső vagy. Nem rohadt mindegy, hogy ki van a puskacső mögött komolyan? Tegyék bele legyen nő férfi fekete ázsiai meleg meg transz, de miért fontos ezt hangsúlyozni? Akik elfogadják azoknak ez tök mindegy akik meg nem azok meg ettől csak még távolabb kerülnek az elfogadástól! Még egy tps játékban megérteném, de egy fps-ben? Mi értelme van ezt ennyire kihangsúlyozni? Én totál elfogadó ember vagyok mindenkinek elfogadom a nyűgjét, de marketinges baromságoktól már kicsit kezd nekem is "tikkelni a szemem" és akkor mit gondolhat erről egy homofób konzervatív?
#17
#14: Nyilván nem felelsz, elvégre azt mondtad, ez lesz az utolsó hozzászólásod a témában, de lenne két megjegyzésem.

"A faji vagy nemi kisebbségek, vagy éppen a fizikailag hátrányban lévők reprezentációjáról gyakran a Battlefield V trailerének esete jut az eszembe."

Nekem meg a Kingdom Come Deliverance-et és kisebb mértékben a Witcher 3-at érintő eset, amikor azon ment a felháborodás, hogy a középkori Csehországban vagy épp a lengyel folklóron alapuló fantasy világban miért mindenki fehér.

"úgy képzelem, hogy ha a helyében lennék, nekem kifejezetten jól esne, ha választhatnék egy hozzám hasonló, protézissel rendelkező karaktert"

Én meg úgy képzelem, hogy én abban a helyzetben kifejezetten leszarnám, hogy választhatok-e protézises katonát. Meg amúgy fél kézzel valószínűleg amúgy is ki lenne lőve a játék, általában az irányítást nem egy kézre tervezik és nincs az az accessibility funkció, ami ezen érdemben változtatni tudna.

Az pedig, hogy ez a gyerekkori ismerősöd hogyan érez a témával kapcsolatban, csak ő tudja és szerintem nem jó dolog szavakat adni a szájába. Ha van mondandója a témával kapcsolatban, nyilatkozhat ő is. A legtöbb "progresszív", aki jól megmondja, mi a kisebbségek véleménye, az pontosan a középoszálybeli heteroszexuális fehérek közül kerül ki és az adott kisebbségeket ez általában sokkal kevésbé érdekli, mint amilyennek ezt beállítják.

A kisebbésgek a nyugati világban nincsenek elnyomva és fel tudnak szólalni, ha valamivel bajuk van.
https://www.libertynation.com/soft-bigotry-low-expectations/
https://www.cnsnews.com/article/national/michael-w-chapman/poll-81-all-voters-support-voter-id-including-77-black-voters
Nincs rá szükségük, hogy megmondják helyettük, hogy mit akarnak. Ez kicsit olyan, mint a "mansplaining", csak azzal szemben ez létező dolog.