Az Oculus márkanév is nyugdíjba megy

  • Írta: fojesz
  • 2021. október 31.
  • Bejelentés
Link másolása
Nem csak a Facebook anyacége, hanem a teljes Oculus termékcsalád is felveszi majd a Meta márkanevet. Ezt a vállalat CTO-ja erősítette meg Mark Zuckerberg bejelentése után.

Mark Zuckerberg néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy a Facebook közösségi oldal mögött álló vállalat a Meta nevet fogja használni a jövőben, az ugyanis jobban tükrözi a metaverzumos törekvéseit. Később azonban Andrew "Boz" Bosworth, a cég technológiai igazgatója megerősítette, hogy néhány termékük is átveszi majd az új márkát: a Facebook Portal a jövőben Meta Portal néven fut majd, és az Oculus elnevezést is elengedik.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy a jövő év elejétől kezdve az Oculus Quest neve Meta Quest lesz, az Oculus App pedig Meta Quest App néven fut tovább. Bosworth szerint a céljuk az, hogy egyértelművé tegyék, az Oculus-termékek a Meta fejlesztései, és bár nagyon nehezen hozták meg ezt a döntést, mivel maguk is erősen kötődnek a korábbi márkához, biztosított mindenkit arról, hogy változatlan formában törekednek az eredeti Oculus-vízió megvalósítására. A cég egyébként már tavaly átnevezte az Oculust is magába foglaló AR/VR-divíziót.

Emellett több fontos hírt is hozott a legutóbbi Facebook Connect esemény: a Meta úgy döntött, hogy a jövőben mégsem szükséges Facebook-fiók az Oculus-szemüvegek használatához, bejelentette a Presence Platformot az Oculus Questhez, amellyel a fejlesztők mixed reality-élményeket fejleszthetnek, és bemutatkozott a Horizon Home is, amely egy új közösségi felület az Oculus-tulajok számára. A cég emellett egy high-end AR/VR-szemüveg érkezését is beharangozta: a nagy felbontású kamerákkal szerelt Project Cambria jövőre kerülhet boltokba.

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...