A Left 4 Dead 2 lenyomta a Back 4 Bloodot

  • Írta: szlav
  • 2021. november 2.
  • Biznisz
Link másolása
Alig néhány hete jelent meg a Back 4 Blood, a Turtle Rock Studios legújabb zombilövöldéje, az adatok azonban azt mutatják, hogy az új játékot a halloweeni szezonban máris visszaelőzte a 12 éves elődje.

A Left 4 Dead 2 nagyszerűségével képtelenség lenne vitába szállni, a visszajelzések és statisztikák pedig azt mutatják, hogy a Turtle Rock csapatának nem sikerült teljes mértékben újráznia ezt a varázst a Back 4 Blooddal. A SteamDB adataira rápillantva láthatjuk, hogy az elmúlt napokban lényegesen több felhasználó indította el a régebbi játékot - a jelen hír publikálásakor a Left 4 Dead 2-vel több mint 16 ezer játékos játszik, miközben a Back 4 Blood alulról karistolja a 10 ezres létszámot a platformon.

A néhány hete piacra dobott kooperatív zombilövölde számos szempontból túlmutat az elődjein, legyen szó akár a fejleszthető fegyverekről vagy az izgalmas kártyarendszerről, de közel sem nevezhető tökéletes játéknak. A különféle pályák és mutátorok nehézségi szintje látványosan hullámzó, ráadásul égetően hiányzik a csomagból a Left 4 Dead 2 közösségkedvenc játékmódja, a Versus is. Nyilvánvaló persze, hogy a Turtle Rock a következő hónapok vagy évek során sokat csiszolhat még az új alkotásán, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy a játékosok egy része szívesebben játszik a jól bevált előddel.

A korrektség kedvéért persze érdemes megemlíteni, hogy a Back 4 Blood a Steamen egy teljes árú játék, ráadásul a közönségének egy jelentős része konzolokon vagy az Xbox Game Pass kínálatából pörgeti azt. Ezzel szemben a Left 4 Dead 2 egy régóta piacon lévő játék, amelyet a Steam néhány dollárért (vagy akár ingyen) is kínált már, így nyilvánvaló, hogy a régebbi cím jóval több játékos könyvtárában otthonra talált már.

4.
4.
l4cyk4
#2: Talán értelmetlen lenne ez alapján kijelenteni, hogy melyik a jobb játék, de összehasonlítani semmiképp sem az. Egyébként érdemes megnézni azt a grafikont is, ami megjeleníti a játékosbázis méretét a játékok kiadása óta.
3.
3.
Zuzmo
Másfél dollár volt most is akcióban a Left 4 Dead 2. És azt sem árt figyelembe venni, hogy gyengébb gépeken elfut, valamint volt rá 12 év, hogy megvásárolják. Emelett respekt, hogy még mindig ennyien tolják. Nem véletlen.
2.
2.
xsbrx
Az utolsó bekezdésben van a lényeg, hogy miért értelmetlen a két játékot összehasonlítani.
Nem mellesleg:
L4D estimated nr of owners: 20M-50M
B4B estimated nr of owners: 500k-1M

Valamint a játékosszám is eléggé fluktuál:
L4D 24h peak: 30,664
B4B 24h peak: 23,984 "a komment írásakor" ami azért messze van a cikkben említett számtól.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...