Viszonylag kevés embert vonzott a Battlefield-béta

  • Írta: fojesz
  • 2021. november 4.
  • Biznisz
Link másolása
Megérkezett az Electronic Arts pénzügyi helyzetjelentése is, benne több érdekességgel: kiderült például, hogy az új Battlefield bétatesztje nem igazán csigázta fel a játékosokat.

Történetének legerősebb második negyedévét zárta az Electronic Arts, a szeptember 30-cal véget ért három hónapos időszakra 1,83 milliárd dollár bevételt és 294 millió dollár nyereséget könyvelhetett el - ez rendre 29 és 60 százalékos növekedést jelent. A kiadó szerint - nem meglepő módon - az EA Sports-címek és az Apex Legends húzták leginkább a számait.

És ha már EA Sports: ha azt gondoltátok, hogy nem lehet lehozni úgy egy üzleti jelentést, hogy abban nevén nevezzék a FIFA-sorozatot, akkor nem is tévedhettetek volna nagyobbat! A sajtóközlemény a bizonyíték rá, hogy ez igenis lehetséges, a kiadó a FIFA-val való vitája miatt csak a jelentést követő konferenciahíváson nevesítette konkrétan is a focis szériát - itt erősítette meg, hogy a FIFA 22-vel az eddigi legjobb rajtját vette. 

Az éppen futó negyedévre a cég 1,75 milliárd dollár bevételt és papírvékony, 5 millió dollár körüli nyereséget vár. Erre az időszakra esik majd a FIFA bevételeinek java része, és természetesen a Battlefield 2042 is most érkezik: érdekesség, hogy ez utóbbi kapcsán kiderült, a bétateszt "mindössze" 7,7 millió játékost vonzott. Habár a tesztek eltérő ütemezése miatt nehéz az összehasonlítás, a különbség akkor is látványos a korábbi epizódokhoz képest: az eddigi csúcstartó, a Battlefield 1 bétája 13 millió, a Battlefield 3-é pedig 8,1 millió játékossal zárt.

7.
7.
SgtEversmann
"Viszonylag kevés embert vonzott a Battlefield-béta"
Steam-en kipróbáltam volna, de azt mondta csak akkor játszhatok, ha előrendelem a játékot :D
6.
6.
Falcon
5.
5.
Hanoi
Mondjuk a retek csalókkal kellene kezdeni valamit PC-n. Aztán egy normális szerver sem ártana.
Még a hülye grindolós részét kellene optimalizálni.
4.
4.
shatterhand
Sz@r, steril kinézete van. 10éves bf hangulatosabb.
3.
3.
FekaFOB
Ez nem jelent sokat, mivel azok a béták sokkal tovább futottak.
2.
2.
Raam989
Engem ps5-ön egyszer sem engedett belépni a béta, pedig amíg ment, minden este adtam neki esélyt...
1.
1.
Balu1989
Battlefield 3 felújításába ölték volna ezt az időt az EA is jobban dörzsölhette volna a tenyerét.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...