Mások is használhatják a Niantic technológiáját

  • Írta: fojesz
  • 2021. november 9.
  • Bejelentés
Link másolása
A Pokémon Gót is jegyző fejlesztőcég úgy döntött, hogy licencelhetővé teszi az AR-játékai alatt futó technológiáját, ráadásul kezdetben senkinek sem kell fizetnie azért - bárki számára szabad a kísérletezés!

Noha a Pokémon Go a mai napig óriási sikernek örvend, a Niantic a többi fejlesztésével nem tudta ezt megismételni: a Harry Potter- és a Catan-játéka is lehúzta a rolót, most a Pikmin Bloomban és a Transformers: Heavy Metalban bízhat.

Talán a fentiek tükrében döntött úgy a csapat, hogy szélesre tárja az AR-játékai alatt futó technológia kapuit a többi fejlesztő előtt. Noha különféle együttműködések keretében a motorja eddig is hozzáférhető volt más cégek számára (a fenti címek közül több is egy ilyen megállapodás révén születhetett meg), a mostani lehetőség sokkal többeket érint.

A Lightship AR fejlesztői környezet ugyanis az első hat hónapban mindenki számára ingyenes, a Niantic csak jövő májustól kezd el pénzt kérni a multiplayer API-k használata után, és akkor is csak a havonta több mint 50 ezer játékost megmozgató címek esetében. Ez azt jelenti, hogy lényegében bárki szabadon kísérletezhet a csapat fejlesztésével.

A cég emellett bejelentette, hogy létrehozta a Niantic Venturest, egy 20 millió dolláros alapot, amely metaverzumos projekteket támogat majd.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...