Battlefield 2042 - nem aratott sikert az új ponttábla

  • Írta: fojesz
  • 2021. november 14.
  • Hír
Link másolása
Korai hozzáférésben már nyúzható a Battlefield 2042, azonban nem mondhatnánk, hogy mindenki elégedett lenne a játékkal: a rajongók kérik vissza a régi ponttáblát, miközben az Xbox Series X-esek egy része lényegében játszani sem tud.

Nem aratott osztatlan sikert a rajongók körében a Battlefield 2042 megújult ponttáblája: ahogy az alábbi képen is látható, az új összesítésben már csak a saját és a szakaszukban lévő játékosok teljesítményét látják a rajongók, ezenkívül pedig a szakaszok kaptak egy toplistát, amelyeket a Battlefield kulcsfontosságú statjai (fragek, asszisztok, újraélesztések) alapján rangsorolnak.

Az új ponttáblán nem látszódik a halálok száma, és a szakaszunkban lévőkön kívül egyetlen más játékosok adatait sem láthatjuk, míg korábban mindenkit kilistázhattunk menet közben, hogy összehasonlíthassuk a teljesítményünket velük. A DICE részéről nyilván tudatos döntés volt ez, amivel a csapatmunkára akarták buzdítani a rajongókat, miközben védeni akarták a gyengébben teljesítő játékosokat a toxikus beszólásokkal szemben, azonban a Reddit alapján sokan örülnének inkább a régi ponttáblának.

Meglátjuk, hogy a DICE mit reagál, azonban a fejlesztőcsapatnak főhet a feje más miatt is: az Xbox Series X-en játszók egy része arra panaszkodik, hogy nála játszhatatlan a játék, miután az változatos időpontban egész egyszerűen úgy összeomlik, hogy még a konzol is kikapcsol. Ne felejtsük: sokan a drágább gyűjtői csomagokat vették meg azért, hogy idő előtt hozzáférhessenek a játékhoz.

Ezenkívül a fejlesztőknek ismét sikerült belefutniuk egy olyan bakiba, mint amilyet a Battlefield V esetében vétettek: akkor egy náci karaktert neveztek el egy második világháborús ellenállóról, most pedig Pyotr "Boris" Gukovsky specialista egyik skinje viseli a Little Green Man elnevezést. A "kicsi zöld emberek" becenevet a kelet-ukrajnai háborúban harcoló, jelöletlen, zöld egyenruhát viselő orosz katonáknak adták, így ez sokak számára rendkívül visszatetsző - a készítők szerint mindez "véletlen" volt, és átnevezik majd a skint.

A Battlefield 2042 november 19-én rajtol el hivatalosan, méghozzá PC-n, PS4-en, PS5-ön, Xbox One-on és Xbox Series X/S-en.

6.
6.
Lorthirash
#5: egyetértek, van egy két hiba, de az alap az jó és stabil ami csak jobb lesz.
5.
5.
Lord Zozo
#3: Vannak hibái, de hogy játszhatatlan bughalmaz lenne az enyhén fogalmazva is túlzás. Kérlek mond már el, hogy mi benne játszhatatlan?
4.
4.
shooter1234
Nekem ezzel a ponttáblázattal pont hogy semmi bajom nincs, a régieket viszont gyűlöltem, ha egy másodpercre is megnyomod, kitakar mindent a retekbe, itt meg legalább lehet látni valamit középen.
3.
3.
Heldengeist
#1: Ennek a játéknak minimum egy fél, de ha tényleg rendbe szedve akarják kiadni, egy egész év halasztás is kell, nem csak pénz. Mondjuk nem az első BF, ami egy játszhatatlan bughalmazként jelenik meg és egy évig fűrészelik még.
1.
1.
FekaFOB
A ponttábla szerintem is szörnyü, de sajnos ezen kívül számos egyéb probléma van a játékkal. Számomra eddig csalódás amit láttam, de itt még nagyon sokminden orvosolható ha hajlandóak lesznek kellö pénzt és energiát belefektetni. Jelen állapotában ez egy félkész játék, söt ha nem tudnám hogy megjelent azt mondanám egy korai béta.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...