Battlefield 2042 - nem aratott sikert az új ponttábla

Korai hozzáférésben már nyúzható a Battlefield 2042, azonban nem mondhatnánk, hogy mindenki elégedett lenne a játékkal: a rajongók kérik vissza a régi ponttáblát, miközben az Xbox Series X-esek egy része lényegében játszani sem tud.

Nem aratott osztatlan sikert a rajongók körében a Battlefield 2042 megújult ponttáblája: ahogy az alábbi képen is látható, az új összesítésben már csak a saját és a szakaszukban lévő játékosok teljesítményét látják a rajongók, ezenkívül pedig a szakaszok kaptak egy toplistát, amelyeket a Battlefield kulcsfontosságú statjai (fragek, asszisztok, újraélesztések) alapján rangsorolnak.

Az új ponttáblán nem látszódik a halálok száma, és a szakaszunkban lévőkön kívül egyetlen más játékosok adatait sem láthatjuk, míg korábban mindenkit kilistázhattunk menet közben, hogy összehasonlíthassuk a teljesítményünket velük. A DICE részéről nyilván tudatos döntés volt ez, amivel a csapatmunkára akarták buzdítani a rajongókat, miközben védeni akarták a gyengébben teljesítő játékosokat a toxikus beszólásokkal szemben, azonban a Reddit alapján sokan örülnének inkább a régi ponttáblának.

Meglátjuk, hogy a DICE mit reagál, azonban a fejlesztőcsapatnak főhet a feje más miatt is: az Xbox Series X-en játszók egy része arra panaszkodik, hogy nála játszhatatlan a játék, miután az változatos időpontban egész egyszerűen úgy összeomlik, hogy még a konzol is kikapcsol. Ne felejtsük: sokan a drágább gyűjtői csomagokat vették meg azért, hogy idő előtt hozzáférhessenek a játékhoz.

Ezenkívül a fejlesztőknek ismét sikerült belefutniuk egy olyan bakiba, mint amilyet a Battlefield V esetében vétettek: akkor egy náci karaktert neveztek el egy második világháborús ellenállóról, most pedig Pyotr "Boris" Gukovsky specialista egyik skinje viseli a Little Green Man elnevezést. A "kicsi zöld emberek" becenevet a kelet-ukrajnai háborúban harcoló, jelöletlen, zöld egyenruhát viselő orosz katonáknak adták, így ez sokak számára rendkívül visszatetsző - a készítők szerint mindez "véletlen" volt, és átnevezik majd a skint.

A Battlefield 2042 november 19-én rajtol el hivatalosan, méghozzá PC-n, PS4-en, PS5-ön, Xbox One-on és Xbox Series X/S-en.

6 komment - szólj hozzá!