Komoly bajban a Beyond Good & Evil 2 fejlesztése

  • Írta: Shifty
  • 2021. november 15.
  • Pletyka
Link másolása
Tom Henderson a Twitteren számolt be róla, hogy meglehetősen reménytelen kilátásai vannak az évek óta fejlesztett Beyond Good & Evil-folytatásnak, amit valószínűleg hamarosan hivatalosan is elkaszálnak.

Hivatalosan a 2017-es E3-on mutatkozott be a Beyond Good & Evil régóta várt folytatása, de az azóta eltelt évek inkább csak a játék fejlesztése körüli hallgatásról szóltak. Az utolsó szöget valószínűleg Michel Ancel 2020 szeptemberében bejelentett távozása jelentette a projekt koporsójában, bár a Ubisoft hivatalosan még mindig nem jelentette be, hogy törölte volna a fejlesztést.

Viszont bennfentes források szerint ez már csak idő kérdése. Tom Henderson bennfentes ugyanis arról számolt be a Twitter-oldalán, hogy a projekten dolgozók közül sikerült néhány szakembert megszólaltatnia, akik elárulták, hogy szerintük csak idő kérdése, hogy mikor fújják le a fejlesztést.

Ráadásul Henderson szerint azért sem biztosított a Beyond Good & Evil 2 jövője, mert nem passzol a Ubisoft jelenlegi üzleti stratégiájába, ami szerint a szolgáltatásalapú modellben látja a jövőt a francia kiadó. A hányatott sorsa miatt sokan csak Skull & Bones 2.0-nak hívják a játékot, igaz, a Skull & Bonesnak sikerült kimásznia a gödörből, és hamarosan akár bétafázisba is léphet a fejlesztés.

A csapat szerint erre viszont kicsi az esély, mert jelenleg semmilyen kreatív iránymutatás nincs a fejlesztést végző stúdiónál.

18.
18.
semike
…..amúgy az UBI egy ideje csak keresgél.
Múltkor hozzászoltam a FC6-hoz mekkora egy hatalmas szar játék évről évre, olyat kaptam azt hittem becsengetnek és meglincselnek. :)))
Hát ne mondja már nekem senki,hogy az egy jó játék?! Pláne 26.000-ért!!! Évek óta ugyan az, kurv@ nagy térkép,millió baromsággal sablon sztori.
AC ugyanez. Oda is írtam,ott is én voltak a ge……i.
Crew: jó lett volna de azt is elbaltázták pedig egész amerika mekkora feeling már, egy Forza Horizon elbujhat(na) de hát ugye Uborkáék nem értik.:))) És ezek Tényleg kutatnak!!!!:)))))

Ott lehetne a SplinterCell, Prince of persia,Avatar…..agyhalottak….gyártják a TheVR-nak a játékokat azok meg istenítik a 15 éves csóka meg könyörög anyunak,de hát “ez a menő ez Kell”!!!! Aztán két hónap és a kutya se játszik vele.Nézzük meg pl a Watch Dogs legújabb gyöngyszemét,mekkora őrület volt körülötte,azt mi van most?!?
:))))
Ubi-ubi,hülyék vagytok mind….
17.
17.
semike
#16: Ez tökéletes meglátás! Szerintem.
Nekem az open world “sok”.
Én szeretem a cső játékokat mondják meg merre menjek essen le az agyam,azt hadd menjen!
Bóklásszon az akinek van ideje! Negyven felett, meló mellett, kinek van erre ideje?!
;))
16.
16.
coderman
#13: Meg lehet, mar a No Man's Sky-nak is sikerult technikailag, a gond csak az hogy unalmas game lett belole. Ez a "barhova mehetsz" vegtelen vilag unalmas jatekokat szul, meg sok open world game is ettol rossz szerintem. En is annak orultem volna ha kapunk egy jo storyt es vilagot nehany jol kidolgozott helyszinnel es kesz. Sokszor eldurran az agya a kreativoknak es meg akarjak valtani a vilagot aztan ez lesz belole.
15.
15.
KopyAti
A sok ember közül senki nem meri vállalni a kreatív rendező szerepét?
14.
14.
zoe9
Nem 4, hanem 14 éve. Ancel már 2008 májusában nyilatkozta, hogy a 2. részen már 1 éve dolgoznak. Csak ubifos jóváhagyás kellett, ami az 1 hónappal később bemutatott teaser-rel gyak. megtörtént, ugyanis ubi nem engedélyezte volna, ha nem gondolja komolyan. Nem volt ilyen, hogy "jaj bocsi, mégse". Szóval ezért mondtam már egy másik kommentben is, hogy erre mi konkrétan 14 ÉVE várunk. Vagyis vártunk...

Szerintem is azzal lett elb*szva, hogy túl ambíciózus lett. Nem kellett volna akkorát fejleszteni grafikán az 1 után. Kb. ilyen Rayman 2 és 3 közötti upgrade is elég lett volna egy fasza kis story-val. De én még 0 grafikai tuninggal is túléltem volna, egy szimpla folytatás is megállta volna a helyét.
13.
13.
Ps fanboy
#12: Amúgy erre a generációra már simán meglehetne csinálni azokat a dolgokat. Csak mostmár szarnak bele, mert már benne van egy csomó pénz, és amit még költeni kellene rá. Így összeségében már nem biztos, hogy nyereséges lenne. Legalábbis az ellemzők szerint.
12.
12.
coderman
Sajnos ez varhato volt. Tul ambiciozus volt amit bemutattak belole par eve, ilyen No man sky szeru igergetes ment, aztan kirugtak az Ancelt.
11.
11.
br1Koo
Az Ubisofttól meg az EA-től már nem kell egyedi és izgalmas játékra számítani. Nem is értem azokat akik még foglalkoznak egyáltalán ezzel a két céggel..
10.
10.
XuChi
Akkor rohadjon rájuk a sok szar tucat fostalicska amit gyártanak. Az egyetlen értelmes cím lett volna, erre ezt is kukázzàk. Gratulálok! UBI —> KUKA.
9.
9.
Anti4730
Milyen fasza az egyetlen jatek, ami nem tucat far cry meg assasin, meg a huszadik folytasao ubi cim es pont ebbol nem lesz semmi. Rip ubisoft
7.
7.
Pistons00
#5: De ez buta szöveg hogy mert csak a nevében lenne Beyond Good & Evil. Azotta eltelt 2 konzol generáció. Ami akkor király volt az ma már nem valoszinű hogy az lenne. Nagy kár hogy ilyen cimek vannak ott a Ubinál. A Splinter Cell 6 millió éve porosodik náluk. -:) még kb 1 eve olvastam egy olyan nyilatkozatot hogy végeztek egy több honapos kutatast és latják hogy szeretnék az emberek az Splinter Cell játékot. :D ehhez kellet több honapos kutatás ? Több olyan cime van a Ubisoftnak amiről mutattak egy cinematik videot aztán több éve semmi. Az Avatar játáknak ugyan ez lesz a sorsa -:) nagyon kivancsi leszek hogy az első gameplay videóra hány évet kell varni nem hogy a játékra. :D
6.
6.
Pistons00
#4: Szerintem meg pont ez az a cím amit nem kellene elengedni. Csak hát sajnos ahogy a hirben is szerepel nem illik a Ubisoft üzletpolitikájába. Inkább csinalnak még 100 ugyan olyan Far cry vagy Assassin's Creed játékot. A Ubisoft játékaiban nem is beszélhetünk olyan aproságról mint a főszereplő -:) az ő játékaikban a MAP a főszereplő ami ugy televan rakva ikonokkal hogy nem látszik ki alóla a térkép. Amugy meg utolag kiderült mert többen is nyilatkozták hogy pont Michel Ancel volt a legnagyobb probléma. A Ubisofnál iszonyat látszik hogy ötlethiányban szenvednek. Itt van pl a Far Cry 6. Mivel lenne szegényebb a videójatekos piac ha az a játék nem is létezne ? Gondolom jól fogy ( mert a sok buta embernek el lehet adni ) A Beyond Good & Evil 2 ahol ugyebár mutáns lényekkel lehetne egyik bolygóról menni a másikra az már kicsit nagyobb kreativitást igényel. Bár csak a Sony-nal lennének a jogok azok garantálom megbirkoznának a feladattal -:)
5.
5.
zsocc-nrg
Remélem is hogy kukázni fogják, aztán inkább hagyják a fenébe a címet. Az eddig látottak alapján ez csak a nevében lenne BG&E... az Ubifos-nak el kéne engednie a "szolgáltatás mint játék" gondolkodásmódot, mostanában megannyi jó single player cím érkezett, de ezeknek nem nő be a feje lágya...
4.
4.
Raam989
El kéne már engedni ezt a projektet...
1.
1.
Verte meg  a rivotrill
Mit össze szerencsétlenkednek ezzel a játékkal ----
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...