Steamen is nagyot megy a Halo Infinite multija

Tegnap este beigazolódtak a pletykák: a Microsoft és a 343 Industries a teljes megjelenés előtt megnyitotta a Halo Infinite többjátékos módját. A játék nem csak a Microsoft platformjain, de Steamen is óriási népszerűségnek örvend.

Tegnap ünnepelte a huszadik születésnapját az eredeti Xbox és a Halo: Combat Evolved, a zöldek pedig alaposan meg is ünnepelték ezt. A decemberben érkező kampány megjelenése előtt elrajtoltatták a Halo Infinite többjátékos módját, amely Xbox One-on, Xbox Series X/S-en és PC-n is mindenki számára ingyenesen elérhető. További jó hír, hogy a játék eltalált a master race kedvenc digitális platformjára, a Steamre is, ahol a shooter pillanatokon belül az Xbox Game Studios játékainak legnagyobb rajtját produkálta.

A SteamDB adatai szerint a hajnali órákban több mint 272 ezer játékos kergette egymást az online csatatereken egyszerre - ezzel a starttal az Infinite messze maga mögött hagyta az Xbox Games Studios eddigi rekordereit. A korábbi csúcstartó egyébként szintén a Halo volt, egész pontosan a The Master Chief Collection, amellyel egy bizonyos ponton 161 ezer felhasználó játszott szimultán. A spártaiakat a listán a Forza Horizon 5 követi 81 ezerjátékossal, az Age of Empires IV 73 ezer játékossal, majd a Sea of Thieves 66 ezres forgalommal.

Remek a fogadtatás, de akad egy-két probléma

Könnyen meglehet, hogy az idei év végi nagy shooterek közül a Halo Infinite kerülhet ki nyertesként, hiszen a Call of Duty: Vanguard és a Battlefield 2042 sem nyerte el maradéktalanul a játékosok tetszését - ez azonban nem jelenti azt, hogy a Halo Infinite játékosai teljesen elégedettek lennének. A korai tesztkörök résztvevői már augusztusban kifejtették az aggodalmukat a játék battle pass-rendszerével kapcsolatban, a 343 Industries azonban nem változtatott a szintlépés menetén. A progressziót továbbra is különféle kihívások teljesítéséhez köti a játék, amely a játékosok kontraproduktív viselkedéséhez és szörnyen lassú szintlépéshez vezet.

Akadnak aggályok a játékmódok playlistjeivel kapcsolatban is. Amíg a korábbi Halo-játékokban szabadon választhattunk a játszani kívánt módok közül, az Infinite a jelenlegi formájában három játéklistába (Quick Play, Big Team Battle, Ranked Arena) osztja a teljes felhozatalt. Ez többek közt azt jelenti, ha valaki kizárólag klasszikus Slayert vagy CTF-et szeretne játszani, az könnyen egy nem kívánt egy Oddball vagy Strongholds meccsben találhatja magát.

7 komment - szólj hozzá!