Nem lesz több visszafelé kompatibilis játék Xboxra

A héten jelentette be a Microsoft, hogy 76 régi klasszikussal bővül az Xbox visszafelé kompatibilitás szolgáltatása. Ez viszont az utolsó alkalom volt, mert a technikai limitációk mellett jogi problémák is akadályozzák a kezdeményezést.

A héten ünnepelte a huszadik születésnapját az Xbox, aminek alkalmából a Microsoft két aprósággal is meglepte a rajongóit. Egyrészt már a decemberi premier előtt elérhetővé tette a Halo Infinite multiplayer módját, illetve az eredetileg 2019-ben leállított visszafelé kompatibilitási programjának adott egy újabb löketet, miután bejelentették, hogy 76 klasszikus játékkal bővítik könyvtárukat, köztük olyan sorozatokkal, mint a Max Payne vagy a F.E.A.R.

Ez viszont az utolsó alkalom volt, az Xbox Wire oldalán megjelent blogbejegyzésben ugyanis Peggy Lo, a programért felelős vezető elárulta, hogy többször már nem kapunk klasszikus címeket. Ennek pedig két oka van: egyrészt technikai limitációk akadályozzák a jövőbeli bővítést, másfelől jogi okai is vannak, ami miatt sajnos több klasszikus Xbox- és Xbox 360-játék még mindig nem érhető el ilyen formában. És ez sajnos már így is marad.

12 komment - szólj hozzá!