Mobilokra költözik az Alien: Isolation

Hamarosan a mobileszközöket is beveszi az Alien: Isolation, a portokat az a Feral Interactive szállítja, akik két évvel ezelőtt Nintendo Switchre is elhozták Amanda Ripley megpróbáltatásait.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#8
#7: Amikről te beszélsz azok a madarak(fecske, gólya). :-)
Kézzelfogható dolgoknál természetesen mást jelent a szó, ellenben egy megfoghatatlan érzés, egy virtuálisan létező cucc más téma. Ezek a dolgok létezhetnek egyszerre több helyen. A játék azon verziója költözik, amit mobilra optimalizáltak, a nagygépes verzió marad ott ahol addig.
#7
#6: de az alien isolation az nem egy érzelem / hangulat / állapot, hanem egy videójáték címe. (ettől függetlenül igen, értelmetlen belekötni a címbe, mindenki tudja miről van szó)
#6
#4: Bánat költözik lelkembe, amikor ilyesmit olvasok. :) Pedig bánat ugye máshol is van attól még, hogy belém költözött...
Ugyanis van a költözik igének egy harmadik jelentése is:

"3.(átvitt értelemben, választékos) Vmi költözik vmibe (vkibe): vmely hangulat, érzelem, állapot uralkodóvá válik, létrejön vhol. A házba, a helységbe béke, nyugalom költözött. Szívébe megnyugvás költözik. A bosszú szelleme költözött belé.  Toldi Miklósnak sincs ám galambepéje, Bosszuállás lelke költözik beléje. (Arany János) || a. (vallásügy) Vkinek a lelke vmibe költözik: vkinek halála után lelke vmibe száll, s ott él tovább."

Hovatovább mindenki érti, hogy mit jelent az hogy pl. mozivászonra költözött ismét a Dűne... Ha meg mindenki érti, akkor miért is lenne igazából zavaró? Ez inkább ízlés dolga. De ha meg az, akkor az meg nem nagyon érdemes róla vitatkozni.
#5
#4: Több helyen lakik egyszerre :D
#4
Már többször a "nyelvemen volt", de most le is írom, hogy mennyire zavar ez a "költözik" kifejezés ebben a szövegkörnyezetben. Ha megszűnne a többi platformon, akkor helytálló lenne, viszont így egyszerűen butaság használni. Bocsi.
#3
#1: Valszeg a Switch verziót ültetik át.
#2
#1: Egy Ipad pro könnyen visz ilyen látványt...
#1
Jobb karomat rá hogy nem így fog kinézni mikor megjelenik.