Most a Playtonicba vásárolta be magát a Tencent

  • Írta: fojesz
  • 2021. november 19.
  • Biznisz
Link másolása
A Yooka-Laylee-ről ismertté vált Playtonicba is bevásárolta magát a kínai Tencent. A csapat ennek köszönhetően jelentős bővítésre készül, több helyszínen is újabb stúdiókat hoznának létre.

A Playtonic csapata a Yooka-Laylee-játékokról ismert (igaz, más fejlesztésük nem is volt), idén azonban egy kiadói részleget is létrehoztak Playtonic Friends néven. A cég most jelentős bővülés elébe néz, miután a kínai Tencent kisebbségi részesedést vásárolt benne.

Az üzlet részleteire nem derült fény, de azt megtudtuk, hogy a Playtonic továbbra is magáénak tudhatja a kreatív kontrollt. Emellett a befektetésnek hála struktúrát válthatnak: a jelenlegi, egy csapat épülő modell helyett több brigádot alakíthatnak ki, ami minden bizonnyal jótékony hatással lesz a fejlesztéseikre. Ezzel párhuzamosan újabb stúdiókat nyitnának, és a főhadiszállásukat is továbbfejlesztenék.

Fontos fejlemény továbbá, hogy a Playtonic leigazolta Danny Spiterit, aki korábban a Raw Furynál és a Team 17-nél dolgozott. Spiteri vezeti majd a kiadói részleget, így Gavin Price stúdióvezető és Andy Wilson producer a fejlesztésekre fókuszálhatnak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...