Ezeket az indie játékokat segíti a PlayStation Talents

  • Írta: gorien
  • 2021. november 21.
  • Bejelentés
Link másolása
A Sony Interactive Entertainment spanyol részlege a PlayStation Talents programján keresztül segíti a helyi független fejlesztőcsapatokat. A Sony helyzetjelentést adott az általa támogatott játékokról, várhatóakról és frissen megjelentekről egyaránt.

Aeterna Noctis

Az Aeternum Game Studios metroidvaniájáról mi is többször írtunk már, és okkal: nemcsak gyönyörűnek ígérkezik, de kihívásokkal telinek is. Az Aeterna Noctisban a Sötétség Királyát vezetjük át tizenhat, egyedi vonásokkal és komoly próbatételekkel teli területen. December 15-én jelenik meg.

Antro

Az Antro fejtörőkkel és platformozással teli világában a La Cúpula nevezetű gonosz vállalat el akarja nyomni a popkultúrát. Az underground bajnokaként Niitch indul küldetésre, hogy a zene erejével elejét vegye az elnyomásnak.

Aurora's Journey and the Pitiful Lackey

Aurora Aylesworth fiatal asztronómus, akinek az apja a robotos nevű idegen faj űrhajóját keresve tűnt el. Amikor hírt kap az elveszettnek hitt férfiról, minijátékokkal teli shooter-platformer kalandra indul, amiben az űrlények egyik képviselője, Gyalog is a segítségére lesz. 2022-ben jelenik meg.

Do Not Open

Egy kísérteties kúrián találod magad, ahol rajtad kívül egy teremtett lélek sincs – pontosabban de, mintha mégis éreznél egy gyermeki jelenlétet, ami az életedre tör. A kiúthoz csakis a birtokon össze-vissza elrejtett fejtörők megfejtésével juthatsz, máskülönben örökre az épület foglya maradsz.

Evil Below

Az Evil Below hősnőjét autóbaleset éri az erdő mélyén, amely talán nem is a véletlen műve volt – egy gonosz szekta ugyanis elrabolja a gyermekét. Készen állnak azonban arra, hogy szembenézzenek egy anya dühével?

Insomnis

Joe Castave rejtélyes módon egy szörnyű titkokkal teli birtokot örököl – kell ennél jobb alap egy belsőnézetes horrorhoz? A Path Games játéka az ígéretek szerint a narratívára, a felfedezésre és a fejtörőkre helyezi a hangsúlyt, és már játszható is PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön.

Live or Die

Free-to-play battle royale-játék lesz a Live or Die, amely egy posztapokaliptikus világban játszódik, tele szörnyekkel és veszélyes emberekkel. A győzelmet (és ezzel együtt a túlélést) csakis harc árán vívhatjuk ki, még akkor is, ha cserébe le kell mondanunk az emberségünkről. 

Luto

Míg mások ismeretlen kúriák foglyaivá lesznek, a Luto főszereplőjeként a saját házunkat vagyunk képtelenek elhagyni. Ebben a horrorjátékban maga a valóság válik megkérdőjelezhetővé, miközben a gyász, a depresszió és a bizonytalanság mélységeit is felfedezzük. A megjelenés hamarosan.

Neon Hat

Nueva Berria kibertere csak ránk vár, hogy a legjobb versenyzőként meghódítsuk ezt a neonnal és synth-wave hullámokkal teli világot. Gigacégek legjobb pilótáit kell szégyenben hagynunk, miközben megmásszuk a világranglétrát. Már játszható PlayStation VR-on.

Nuclear Corps

Gyűjts magad mellé két barátot, és vegyétek fel Fukushima legvagányabb veteránjainak szerepét: menő kungfupapákat és -mamákat irányítva rúghatjuk szét a radioaktív mutánsok hátsóját.

One Last Breath

Egy posztapokaliptikus világban Gaián áll, hogy a minden életet felfaló, különös lények diadala ne legyen teljes. A One Last Breathben a természet manipulálására leszünk képesek, ezt kell használnunk, hogy átjussunk a puzzle-platformer minden kihívásán.

Operation Highjump

1945-öt írunk, Berlin veszte már közel van, a németek azonban nem adtak még fel mindent. Így kerül a képbe Józef Kowalski és különleges egysége, akik mindent megtesznek, hogy még időben elérjék a német fővárost, ehhez pedig sok puskaropogáson át vezet az út.

Probe: A Game Dev Experience

Ha mindig is játéktervező szerettél volna lenni, a Voxel Labs esélyt ad arra, hogy kipróbáld magad ezen a téren: az Ecosoft projektvezetőjeként bepillantást nyerhetünk az ipar hétköznapjaiba. A Probe-ot már játszhatjuk is PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön, illetve PS VR-ral is kompatibilis.

Rivalia: Dungeon Raiders

Rivaliát szörnyű átok sújtja, mi azonban jó kalandorként készek vagyunk arra, hogy ezt megtörjük – és persze az sem árt, ha útközben alaposan megtömjük a zsebünket. A Fsix Games alkotása roguelite-elemekkel fűszerezett ARPG lesz, rajzfilmes körítéssel.

System of Souls

A System of Souls egy olyan jövőben játszódik, ahol a Föld már lakhatatlanná vált, az emberiség pedig csak úgy maradhatott fent, ha a tudatát robotokba ülteti át. Mi L-064N fémvázába bújunk, ám tesztek sokaságán kell átesnünk, hogy hozzáférjünk az emlékeinkhez.

Twogether: Project Indigos

Ebben a kooperatív játékban egy futurisztikus szabadulószobában találják magukat a játékosok, a szökés azonban csakis együtt lehetséges. Közösen kell felmérniük a fejtörőket, kiagyalniuk a megfelelő cselekedeteket, és a környezetet is érdemes mindig szemmel tartani. November 23-án jelenik meg PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

Unmemory

Ez a szövegalapú játék a lapozós kalandkönyvek korát idézi. A hotelszobád fürdőkádjában egy halott nőt találsz, de sehogy nem tudod felidézni, hogyan került oda. A megoldás valahol a ködös emlékeid között van, ki tudja azonban, hogy miféle sötét igazság lapul odabent.

Way Down

A Gammera Nest különleges feladattal bíz meg minket december 2-án: ki kell rabolnunk Spanyolország központi bankját. Egy szakképzett csapat és trükkök garmadája áll majd rendelkezésünkre, hogy végrehajtsuk ezt az egyáltalán nem egyszerű kihívást.

Welcome to Empyreum

Három barátunkkal karöltve egy őrült hotel takarítói leszünk, ahol olyan szokványos feladatokat kell ellátnunk, mint a porszívózás, a beágyazás, esetleg a szelleműzés vagy földönkívüli babák felvigyázása. Az Empyreumban egy unalmas nap sincs.

Wukong

Az A Tale of Games csapatát is megihlette a Majomkirály legendája, és egy 3D-s akció-platformerben gondolták elmesélni Wukong kalandjait (nem is összekeverendő a Black Myth: Wukonggal). Miközben megannyi akadállyal és ellenféllel szembenézünk, leghasznosabb eszközünk a varázslatos botunk lesz.

1.
1.
Robilluma
Remek cikk lett.
Itt aztán képviselteti magán majd minden műfaj. Az Aeterna nagyon szép, de bitang nehéznek tűnik.
Berlin ostroma is nagyon retró és jópofa.
Ahhoz h indie horrorokkal rettegjen az ember kell egy jó adag mazochizmus, egy kaptafának tűnnek ezek. Mondjuk én nagyobb horrorjátékokkal se játszok, nemhogy a kicsikkel. Ezeket a legjobb becsokizós streamerekkel megnézni :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...