Jöhetnek a Sony-féle külső borítások a PS5-höz

Nem véletlenül harcolt foggal-körömmel a Sony azokkal a cégekkel, akik egyedi PlayStation 5-ös borításokat árultak, nemrég ugyanis elfogadták a Sony egyik szabadalmi kérelmét, ami a saját külső borításokra vonatkozik.

A Sony még tavaly novemberben nyújtott be egy olyan szabadalmat, ami a PlayStation 5 oldalborításaival kapcsolatos, ez pedig megmagyarázza, hogy miért is üldözte azokat a cégeket, akik az újgenerációs konzol megjelenése után meglátták a lehetőséget a testreszabható PS5-ös borítások piacában. Igény ugyanis mutatkozott, a Sony viszont nem kötött hivatalos partneri megállapodásokat ezekkel a cégekkel, helyette a jogi csapata jelezte: nem látják szívesen ezeket a kezdeményezéseket.

A jövőben pedig még valószínűbbé válik, hogy nem lesz érdemes ebben a szegmensben próbálkozni, mert a Sony szabadalmát múlt héten elfogadták a dedikált szervezetek, ami lényegében minden akadályt elhárított az elől, hogy a japánok saját, egyedi megoldásokat nyújtsanak a vásárlóknak.

Csakhogy lássuk, micsoda lehetőség rejlik az oldalsó borítók cseréjében, érdemes megemlíteni a legnagyobb port kavaró csapat és a Sony csörtéjét. A kanadai Dbrand ugyanis idén februárban dobta piacra a Darkplate-et, amit 50 dollár ellenében lehetett megvásárolni. A PS5-tulajok néhány óra leforgása alatt elkapkodták a rendelkezésre álló készletet.

Nem sokkal később a Sony ráküldte az ügyvédeit a cégre, akik először meghátráltak és bejelentették, hogy nem értékesítik tovább a Darkplate-et. Majd később kiadtak egy új közleményt is, amiben jelezték, hogy új formatervet kap a külső borításuk, emiatt pedig már nem támadható a Darkplate 2.0. Annak dizájnja ugyanis nem hasonlít a PlayStation 5 gyári megoldására, ráadásul akkor a Sonynak még nem volt bejegyzett szabadalma a formatervre. 

Valószínűleg ez a csata most zárul le végleg, de a Dbrand korábban már jelezte, ha rákényszerülnek, akkor is beleállnak a küzdelembe.

19 komment - szólj hozzá!
Minden, ami fotómód: kövesd az Instagram-oldalunkat!
A Gamekapocs Instagram-oldalát azért indítottuk el, hogy felületet adjunk a magyar játékosok legjobb fotómóddal készített képeinek. Fogd a legjobb alkotásaidat, és csatlakozz hozzánk te is!