Jöhetnek a Sony-féle külső borítások a PS5-höz

  • Írta: Shifty
  • 2021. november 22.
  • Hír
Link másolása
Nem véletlenül harcolt foggal-körömmel a Sony azokkal a cégekkel, akik egyedi PlayStation 5-ös borításokat árultak, nemrég ugyanis elfogadták a Sony egyik szabadalmi kérelmét, ami a saját külső borításokra vonatkozik.

A Sony még tavaly novemberben nyújtott be egy olyan szabadalmat, ami a PlayStation 5 oldalborításaival kapcsolatos, ez pedig megmagyarázza, hogy miért is üldözte azokat a cégeket, akik az újgenerációs konzol megjelenése után meglátták a lehetőséget a testreszabható PS5-ös borítások piacában. Igény ugyanis mutatkozott, a Sony viszont nem kötött hivatalos partneri megállapodásokat ezekkel a cégekkel, helyette a jogi csapata jelezte: nem látják szívesen ezeket a kezdeményezéseket.

A jövőben pedig még valószínűbbé válik, hogy nem lesz érdemes ebben a szegmensben próbálkozni, mert a Sony szabadalmát múlt héten elfogadták a dedikált szervezetek, ami lényegében minden akadályt elhárított az elől, hogy a japánok saját, egyedi megoldásokat nyújtsanak a vásárlóknak.

Csakhogy lássuk, micsoda lehetőség rejlik az oldalsó borítók cseréjében, érdemes megemlíteni a legnagyobb port kavaró csapat és a Sony csörtéjét. A kanadai Dbrand ugyanis idén februárban dobta piacra a Darkplate-et, amit 50 dollár ellenében lehetett megvásárolni. A PS5-tulajok néhány óra leforgása alatt elkapkodták a rendelkezésre álló készletet.

Nem sokkal később a Sony ráküldte az ügyvédeit a cégre, akik először meghátráltak és bejelentették, hogy nem értékesítik tovább a Darkplate-et. Majd később kiadtak egy új közleményt is, amiben jelezték, hogy új formatervet kap a külső borításuk, emiatt pedig már nem támadható a Darkplate 2.0. Annak dizájnja ugyanis nem hasonlít a PlayStation 5 gyári megoldására, ráadásul akkor a Sonynak még nem volt bejegyzett szabadalma a formatervre. 

Valószínűleg ez a csata most zárul le végleg, de a Dbrand korábban már jelezte, ha rákényszerülnek, akkor is beleállnak a küzdelembe.

19.
19.
crytek
Nincs szem előtt a gép így ha rozsaszín lenne azt is pont leszarnám
16.
16.
zozo76hun
Valami fekete boritas jol jonne a gepre, mondjuk en imadom a fekete/feher variaciot, de fekete boritassal legalabb nem lenne annyira feltuno hogy MENNYIRE KIBASZOTT RANDA EZ A KONZOL... jo meg minden, csak RANDA mint a bun! :D
15.
15.
Ps fanboy
Egy autónál nem mindegy, de konzolnál felöllem leszarom kb.
14.
14.
Ooorky
#13: Csingcsing-éknél sok ilyen van, nekem is onnan van a mini dokk a Switch-hez.

https://i.imgur.com/2CMj3GT.jpg
13.
13.
Neo1989
Az jó a modder-ek már megjelenés után kb 1 honappal megcsinálták.
Pl https://www.aliexpress.com/item/1005001776612119.html
12.
12.
dcba
#10: Opciok, adjanak ki feketet es feheret, szerintem isten ellen elkovetett garazdasag minden feher szinu keszulek, egyszeruen utalok minden elektronikai kutyut ami feher vagy barmi idetlen vilagos szinu.

Amugy meg nem kell megsertodni, erezd mar az ironiat a kommentemben :P
11.
11.
delphijos
#8: Jó, hát borítást is a PS5-höz :)
10.
10.
Hanadix
#9: Az ugye vágod hogy a te személyes ízlésed nem általános igazság? Azért csinálták fehérre mert elég sok ember szerint nem ocsmány (köztük szerintem sem) Ha lehetne se cserélném le feketére, mert nekem így tetszik.
9.
9.
dcba
Zseni, azert csinaltak ocsmany feherre, hogy kesobb el lehessen adni a fekete boritast ahogy annak alapbol lenni kellett volna XD

En varom a kovi PS5-t (slim, pro etc) mert egyszeruen ez a konzol botranyosan ocsmany.
8.
8.
Ooorky
#7: Már lehet kapni utángyártott SSD-ket "baráti" áron.
Más dolog, hogy én nem dugnám bele egyiket se a konzolomba.
7.
7.
delphijos
#5: Azért ez nem tok. Az SS-be, SX-be meg csak gyári SSD-t lehet dugni. ( Nem az USB-re gondolok ) Nem értem ez miért "szánalmas". Ez üzlet.
6.
6.
Lorthirash
#5: Miért lenne szánalmas?
Te tétlenül néznéd ha a te sikeredet meglovagolva valaki meggazdagszik úgy hogy abba neki igazából nem kellet energiát befektetni?
Mert valljuk be egy ilyen oldallapot nem olyan nehéz legyártani, abszolút jogos hogy nem engedik másnak az árusítást, mert ezzel a sony sikerét lovagolnák meg amihez semmi közük.
5.
5.
Helium Prime
Szánalmasan sza.rágó egy banda lett ez is! Holnaptól pereljen minden mobiltelefon gyártó minden embert is aki nem gyári tokot használ az adott márkához! Röhej komolyan!
4.
4.
HMoody
#3: Akkor vedd meg. Mi tart vissza? Unalmas már, hogy minden ps cikk alatt van legalább egy ilyen komment, miközben egész nyáron 1-2 hetes szállítási idővel hozzá lehetett jutni.
3.
3.
Chinlee
Már csak ps5 kell hozzá.
2.
2.
Robilluma
A cím utáni első mondat értelmezhetetlen. Fogalmazd át légyszíves érthetőre.
1.
1.
Marcus88
Már a gép bemutatása után mondtam,hogy ebből nagy biznisz lesz.
Hülyék lennének nem kihasználni a külön gyártást az oldal lapoknak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...