A Halo Infinite-et is elárasztották a csalók

Sajnos nem tartott ki sokáig a Halo Infinite csalásvédelme, az online lövöldében máris felütötték a fejüket a wallhacket és aimbotot használó játékosok. A konzolos közönség a cross-play kikapcsolásáért kampányol.

Szinte törvényszerű, hogy egy online first-person shooterben előbb-utóbb feltűnnek a csalók, a jelenség pedig ténylegesen elkerülhetetlen, ha egy free-to-play címről van szó. Ez alól nem kivétel a Halo Infinite sem, melynek alig két héttel ezelőtt elrajtolt a multiplayeres bétája - a beszámolónkat itt olvashatjátok róla. Azóta viszont sajnos itt is megjelentek a wallhacket és aimbotot használó illetők, akik nem csak a PC-s, de az xboxos játékosok élményét is alaposan hazavágják.

Habár nagyritkán konzolon is találkozhatunk hasonlókkal, nyilvánvaló, hogy a csalók jelentős része PC-ről érkezik. Nem meglepő tehát, hogy az Xbox One-on vagy Xbox Series-konzolokon játszó felhasználók egy része arra kéri a 343 Industries csapatát, hogy engedélyezzék a cross-play tiltásának lehetőségét - ez ugyanis hiányzik a játékból.

A rangsorolt mérkőzéseken ugyan a matchmaking külön válogatja a kontrolleres, egér-billentyűs, illetve vegyes csapatokat, a csalók elől azonban így sem garantált a menekvés. Egy becstelen PC-s játékos szabadon játszhat kontrollerrel is, és mivel a rendszer nem platform, hanem input szerint szűri a résztvevőket, az illető máris egy játékban találja magát a konzolosokkal.

Reméljük tehát, hogy a 343 Industries határozottan fellép a csalókkal szemben, illetve azt is, hogy a későbbiekben választható lesz a cross-play. Szerencsére az egyjátékos kampányban nem akadunk majd ilyen problémákra - a Halo Infinite sztorimódja és a teljes játék hivatalos megjelenése december 8-án esedékes.

13 komment - szólj hozzá!