A Halo Infinite-et is elárasztották a csalók

  • Írta: szlav
  • 2021. november 27.
  • Gyászhír
Link másolása
Sajnos nem tartott ki sokáig a Halo Infinite csalásvédelme, az online lövöldében máris felütötték a fejüket a wallhacket és aimbotot használó játékosok. A konzolos közönség a cross-play kikapcsolásáért kampányol.

Szinte törvényszerű, hogy egy online first-person shooterben előbb-utóbb feltűnnek a csalók, a jelenség pedig ténylegesen elkerülhetetlen, ha egy free-to-play címről van szó. Ez alól nem kivétel a Halo Infinite sem, melynek alig két héttel ezelőtt elrajtolt a multiplayeres bétája - a beszámolónkat itt olvashatjátok róla. Azóta viszont sajnos itt is megjelentek a wallhacket és aimbotot használó illetők, akik nem csak a PC-s, de az xboxos játékosok élményét is alaposan hazavágják.

Habár nagyritkán konzolon is találkozhatunk hasonlókkal, nyilvánvaló, hogy a csalók jelentős része PC-ről érkezik. Nem meglepő tehát, hogy az Xbox One-on vagy Xbox Series-konzolokon játszó felhasználók egy része arra kéri a 343 Industries csapatát, hogy engedélyezzék a cross-play tiltásának lehetőségét - ez ugyanis hiányzik a játékból.

A rangsorolt mérkőzéseken ugyan a matchmaking külön válogatja a kontrolleres, egér-billentyűs, illetve vegyes csapatokat, a csalók elől azonban így sem garantált a menekvés. Egy becstelen PC-s játékos szabadon játszhat kontrollerrel is, és mivel a rendszer nem platform, hanem input szerint szűri a résztvevőket, az illető máris egy játékban találja magát a konzolosokkal.

Reméljük tehát, hogy a 343 Industries határozottan fellép a csalókkal szemben, illetve azt is, hogy a későbbiekben választható lesz a cross-play. Szerencsére az egyjátékos kampányban nem akadunk majd ilyen problémákra - a Halo Infinite sztorimódja és a teljes játék hivatalos megjelenése december 8-án esedékes.

13.
13.
adamsfamily
#12: Utána rájöttem,miután lenyomtam a 10 meccset.
Azért bízom benne,hogy még finomítanak rajta,mert szerintem korrekt játék lett.
12.
12.
Elijah Baley
#11: Rankedbe kikapcsolható a crossplay.
11.
11.
adamsfamily
#4: Az a vicc,hogy pár hónapja az egyik fejlesztő pont azt taglalta,hogy kikapcsolható lesz a crossplay,mert a pc akkora előnyben van a konzolosokkal szemben,hogy élvezhetetlen a konzolosok számára.
A napokban játszottam ranked meccseket.Gold 4-be kerültem úgy,hogy 10 mérkőzésből 8-at elvesztettem(elég csúnyán).Volt olyan meccs ahol 2 ölésem volt és 23-szor haltam meg.
10.
10.
Extol
Esetleg barátokkal némi Co-op, de annyi. Csak a jó címek ritkák ebben a kategóriában
7.
7.
semike
#5: Ez egy tíz pontos hozzászólás volt!
Teljesen egyetértek!
5.
5.
Extol
Én már sok éve megutáltam a multijátékokat épp emiatt, hogy az emberek már nem csak a való életben hazudnak és csalnak, még szimpla szórakozás közben sem bírják ki gerinccel. Tavaly ugyan kipróbáltam a PUBG-ot, de az első 1-2 nap után már a falra másztam a közösségétől. Tele van a játékostársadalom olyanokkal akik a közelébe sem valók. De ugyanez van a politikában, a sportban is, gyengeség, csalás, hányok tőlük
4.
4.
zozo76hun
Erthetetlen miert hagytak ki a lehetoseget annak hogy le lehessen valasztani a PC-s usereket a konzolosokrol. En alapbpol kilovom a csalok miatt a crossplayt-t minden jatekban. Egyszeruen PC-n nem lehet megszabadulni a csaloktol.
2.
2.
semike
#1: Pláne egy FPS-nél….
:)))
1.
1.
Matt94
Jó nagy idióta volt aki kitalálta, hogy konzolosok és pc-sek együtt játszanak. Legalább ki lehetne kapcsolni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...