Az Atarinál kötött ki a MobyGames

  • Írta: fojesz
  • 2021. november 29.
  • Biznisz
Link másolása
Valószínűleg ti is ismeritek a MobyGames nevű oldalt, ami tulajdonképpen az IMDB videojátékos megfelelője. A közösség által szerkesztett adatbázis most új gazdára talált, méghozzá az Atari személyében.

Az Atari bejelentette, hogy 1,5 millió dollárért felvásárolta a MobyGames nevű oldalt, amely egy közösség által szerkesztett videojátékos adatbázis. Több mint 300 ezer játék infói és látnivalói találhatóak meg a szájton, míg a tartalmat önkéntes moderátorok ellenőrzik rajta. Mindezek ellenére a MobyGames egy üzleti vállalkozás, ami már több alkalommal szült konfliktust a tulajdonosok és a közösség között.

Nem ez az első alkalom, hogy az oldal gazdát cserél, 2011-ben a Gamefly Media tette rá a mancsát, ami egy dizájnváltással ki is húzta a gyufát a felhasználóknál. Később a BlueFlame Labs vette át a MobyGames üzemeltetését, ők visszaálltak az eredeti külcsínre, és elhatározták, hogy újra életet lehelnek a közösségbe. Ők kötöttek most üzletet az Atarival, nagy kérdés persze, hogy a mostanában mindenbe belevágó cég mihez kezd majd az adatbázissal.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...