Továbbra sem érdemes várni a Half-Life 3-ra

Tyler McVicker, a Valve News Network szerkesztője egy friss videóban elárulta, hogy a Half-Life 3 továbbra is csak egy vágyálom marad a rajongók számára, a Valve ugyanis jelenleg teljesen más projektekre helyezi a hangsúlyt.

A Valve News Network szerkesztője, Tylver McVicker egy friss videóban elárulta, hogy tudomása szerint a Valve nem dolgozik aktívan a Half-Life 3-on, helyette ugyanis azon van a csapat, hogy sikeres rajtot produkáljon jövőre a Steam Deck.

McVicker később azt is leszögezi a videóban, hogy forrásai szerint a Half-Life 2: Episode Two folytatására sem érdemes várni, pedig a Half-Life: Alyx sikere, illetve a története, ami Gordon Freeman sztorijának adott új alapot, indokolná, hogy a Valve kezdjen valamit a franchise jövőjével.

Egyelőre azonban nemigen várható semmi tradicionális shooter a Valve-től. McVicker úgy tudja, a Steam Deck mellett azért akadnak más projektek is, köztük egy Citadel kódnéven futó játék, amivel a Steam Deck képességeit aknázná ki a csapat. Állítólag ez a játék egy, a Half-Life univerzumában játszódó FPS-RTS hibrid lesz, kooperatív alapokkal. Kicsit olyasmit érdemes elképzelni, mint a Left 4 Dead és az Alien Swarm.

7 komment - szólj hozzá!