HWSW: Ezt tudja majd a GeForce RTX 2060

Jobb híján egy előző generációs termékkel próbálja enyhíteni a PC-s videókártyák piacán tomboló készlethiányt az NVIDIA. Végre kiderült, mit is kínál majd a januárban bejelentett, visszatérő GeForce RTX 2060.

A szinte épp három éve bemutatott GeForce RTX 2060 egy fokkal erősebb specifikációkkal jelenik meg újra, az NVIDIA ugyanis az előző két variáns 6 és 8 gigabájtos memóriakapacitása helyett 12 gigabájt GDDR6-ot pakol a TU104-es GPU mellé. Bár ezzel be kell majd érni az RTX 2060 Supernél 25 százalékkal alacsonyabb, 336 GB/s-os sávszélességgel, a kapacitás 50 százalékkal nagyobb lesz, amely bizonyos játékoknál többet nyomhat a latba.

A memória kapacitásával párhuzamosan 185 wattra nő az új kiadás TDP-je, amely ezzel az értékkel még mindig a jelenlegi középkategóriába sorolható. Ennél jelen helyzetben sokkal fontosabb paramétert jelent az ár, amiről egyelőre sajnos nem adott meg semmilyen információt. A 2019. január 7-én megjelent eredeti RTX 2060-ért nettó 350 dollárt kért a cég, ám jelen helyzetben sajnos erősen kétséges, hogy az újjáélesztett variánshoz végül ilyen kedvező áron lehet majd hozzájutni a kiskereskedésekben.

Még nincs vége a cikknek, a további részletekért irány a HWSW!

12 komment - szólj hozzá!