Tavasszal rajtolhat a Sony Game Pass-kihívója

Lapértesülések szerint a Sony már nagyban tervezgeti a saját Game Pass-kihívóját, amely magába foglalná a PlayStation Plus és a PlayStation Now előnyeit is. Úgy tudni, az új szolgáltatás tavasszal rajtolhat el.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#36
Elfelejtettem: Autógyártók is az alkatrészekből élnek.
#35
#29: Ha szoftvert veszel, az nem lesz a tiéd. A csokimikulás igen. Pont mint az autós esetben. Csak a használati jogot veszed meg. A forráskód tulajdon joga marad a szellemi szerzőé. Ennyi erővel a lencoreozott sw se lenne lopás. Annyi a különbség, hogy eddig a játék gyártók megengedték, hogy tovább add legálisan ezt a használati jogot.
#34
#32: Mondjuk ha ezt a hasonlatot komolyan gondoltad, akkor tényleg nem érted.
Autó esetén az autó a tiéd lesz fizikailag, annak minden jogával. Egy autó ára egyenlő az autó előállítási költségeivel plusz az árréssel. Egy bármilyen szoftver vagy akár más szellemi termék esetén viszont nem veszed meg a szerzői jogokat, csak a használati jogokat (licensz feltételek). És ez szólhat a továbbterjesztésről is. A gyártók eddig igencsak jó fejek voltak, hogy engedték a fizikai példányok legális adás-vételét. Az ára se a fizikai értékétől függ, nem a dobozért és a lemezért fizetsz, hanem a beletett szellemi munkáért.
#33
#32: Igen és szégyeld el magadat
#32
#26: Károsítom az autógyártókat, mert a használtautópiacon veszek 14 éves autót, ahelyett, h újat vennék közvetlen az autógyártótól.
:D :D :D
#31
#26: Autót/házat/lakást sem veszel használtan. ;)
Pfff. Mennyire szűklátókörű lehetsz! ;)
#30
#29: Ki hogy fogja fel. A lényeg a lemezes használt piac károsítja a céget. Ezt mindenki tudja. Nekik sajnos muszáj a lemezes kiadás mert nagyon sok helyen nincs jó net vagy szinte net sincs. Ha nem ezen múlna már évek óta only digit lenne minden mert akkor sokkal több lenne a játékeladásokon a haszon.
#29
#26: Nem vagy tolvaj, se az aki használtan vesz valamit... akitől veszed az meghatározta az árát a saját tulajdonának, te meg fizettél érte, nem vágom ebben mi a lopás. Főleg ha a kollégádtól kaptad ajándékba. Ha megfelezek veled holnap egy nagy csokimikulást, az se lopás csak mert nem vettem 2 nagyot.
#28
Gta5 online legyen benne! ❤️
(Az összes többi ütemre folyósójáték, hamar megunható...stb)
#27
#26: XD imádom mikor szemen köpöd magad XD
#26
#25: Már megint hazudozni van kedved. Egészségedre.

Nem szoktam elszólni magam mivel játékot mint mondtam már nem warezoltam win 10 létezése óta.. De te biztos jobban tudod.

Ja de mégis mert vettem használtam egy Driveclubot ps5-re amiből a sony tőlem egy fillért se látott..most pedig a munkatársam ideadta a GT Sportot amiért szintén nem adtam a sonynak egy fillért sem
#25
#23: Olvasd vissza miket írt 1 éve és most.
Akkor még minden ami ps fos volt, csak a pc, xbox-ot is csak fogadásból vette...
Tök mindegy mit csinál mindent megideologizál miközben időnként elszólja magát, hogy fullba tolja a warezt.
#24
#23: 1 lemezes játékból akármelyik cég csakegyszer lát pénzt bundleból meg minden egyes eladásnál.Szóval amíg mi veszünk mondjuk 5000 bundlet addig ti csak egyszer termeltetek pénzt a többi meg csak lopta. Az hogy azzal nyugtatjátok magatokat hogy fizettetek érte... ja régen az ftp hozzáférés miatt is fizettek az emberek attól még a lopott cuccért fizettek :)
Szóval köszi de a bundle többet termel a cégeknek mint a 999999999 kézen átmenő de a cégegnek csak egyszer pénz hozo lemezes warezotokért :)
#23
#21: Irja ezt az aki mindent 1dollaros bundle-bol vesz csak meg, a te penzedbol el meg az egesz industry, te aztan kemenyen hozzajarulsz
#22
#21: Érdekes vélemény. Pl. autóból is csak használtat veszek, sosem a szalonból de eddig senki nem vádolt meg azzal hogy autótolvaj lennék...
#21
#20: Jaj de szemét vagy hogy neked nem tetszik hogy egy cég nem akarja hogy lopd a játékait (használt piac ugye kb ez)

#19: Fog növekedni a tábor mert pcről egyre többen mennek inkább boxra mintsem fizesenek 5-600 ezrekes egy szaros vgaért.
#20
#19: Pedig ezzel próbálja becsalogatni a játékosokat a Cloud Gaming koncepciójába, hogy aztán mindent csak online lehessen elérni és átvegye az irányitást ezzel nem csak a konzol, hanem az Apple App Store és Google Store mintájára a teljes játékforgalmazás felett.

Nekem nem hiányzik sem a Game Pass, sem az App Store, sem a Sony változata. Amivel játszani akarok azt megveszem leginkább másodkézből leértékelve.
Ha a MS vagy a Sony elérné amit akar, akkor az felszámolná a teljes használt játék piacot.
#19
#6: A Sony szerintem nem szeretne olyan Gamepasst, mint az MS-é most, ami éppen hogy csak visszatermeli az árát, miközben friss saját játékok, lásd Forza, Halo költségvetését is beleölik a GS-be.
Pont nemrég volt hír, hogy lassabban nő a GS tábora, mint kéne, ami gond,mert még nagyon sok előfizető kellene ahhoz, hogy igazán legyen értelme MS részről.
Persze engem aztán nem érdekel, hogy az MS mennyit nem keres rajta, nekünk, gamereknek ez így pont teljesen jó, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy a kerítés sosincs kolbászból, és előbb-utóbb rá fognak unni arra, hogy nem jön elég pénz/előfizető.
#18
Szerintem van egy réteg, aki hetente max 5 órát játszik (pl én) a család meg a munka miatt. Nekik, nekünk nem sikerül ám pár hét alatt kijátszani az összes jó címet. Sem GP, sem PS Now esetén. Főleg, mivel a játékkínálat frissül. Tehát megéri hosszútávon előfizetni. NEKÜNK. Azt, hogy másnak mi éri meg, és mi nem, én nem akarom megmondani. És nekem sem kell megmagyarázza senki, hogy NEKEM mi éri meg.
#17
#16: "A tervek alapján az előfizetési szintünktől függ"

Külföldi oldalakon 3 szintet írnak a legalja az gondolom marad a ps+
a tier 2 az csak a ps4 ps5 cuccokhoz ad hozzáférés , a tier 3 meg minden ps cucchoz ami a nowban van.

Mondanám hogy árra kíváncsi leszek de a lenti kb 28 db listám bőven elég lesz 1 évre ami szerintem 30k-nál ugysem lesz több. Szóval bőven megéri. Azt nem gondolom viszont hogy "állandó" now előfizetővé teszi majd az embereket mert a Sony nem fog arra pénzt áldozni (érzésem szerint) hogy pl egy God of War 2-öt vagy bármilyen másik nagy címüket 0 day betegyék ahogy a ms csinálja

Szóval bármilyen szögből nézzük ez bőven megéri azoknak akik csak le akarják tolni a címeket mert még az ezer éves dobozos játékok se voltak és soha nem is lesznek 1000ft/játék áron