Hordozható konzolt mutatott a Qualcomm

A Nintendo Switch sikerén felbuzdulva nem csak a Valve szeretne egy részt kihasítani magának a hordozható konzolok piacából, hanem a Razer és a Qualcomm párosa is, akik bemutatták a saját megoldásukat.

A napokban körbejárta a világhálót a hír, miszerint a Razer és a Qualcomm közösen dolgozik egy új hordozható konzolon. Azóta kiderült, hogy a chipgyártó alapvetően csak a Snapdragon G3x demózására szeretné használni a fejlesztői prototípust, de látva, micsoda érdeklődés övezte a rejtélyes handheld masinát, nem lennénk meglepve, ha a két fél végül beadná a derekát, és előállna egy forgalomba is kerülő megoldással.

Merthogy a rejtélyes kézikonzol egészen elképesztő paraméterekkel rendelkezik, ami minden bizonnyal elég sok hardcore rajongó nyálelválasztását beindította. Egyrészt a kijelzője egy 6,65 hüvelykes, OLED-paneles megoldás, ami 10-bit HDR-támogatás mellett Full HD+ felbontásban és 120 Hz támogatása mellet képes megjeleníteni a játékokat.

A Razer Snapdragon G3x Gen 1 Developer Kit kapott egy 5 megapixeles kamerát, haptikus visszajelzést, USB-C portot (így monitorokra is köthető), aktív hűtést, Wi-Fi 6- és 6E-támogatást, valamint a jobb hangzás érdekében négy irányú hangszórót is. Az Android alapú készülék emellett képes a játékok streamelésére. 

A Qualcomm állítása szerint egyelőre nem tervezik, hogy saját kézikonzolt gyártsanak, ők inkább csak az NVIDIA Tegra X1-nek és az AMD Zen 2-nek szeretnének kihívót állítani.

7 komment - szólj hozzá!