Az Activision beperelt egy csalásokat készítő oldalt

  • Írta: Shifty
  • 2022. január 5.
  • Hír
Link másolása
Az Activision megelégelte, hogy minden próbálkozása ellenére továbbra is tönkreteszik a csalók a Warzone-rajongók játékélményét, ezért a kiadó úgy döntött, bíróság elé cibálja azokat, akik különböző csalásokat árulnak az interneten.

Az Activision január 4-én úgy döntött, hogy ideje keményebben fellépni a Warzone-csalásokat értékesítő oldalakkal szemben, így keresetett nyújtott be az Egyesült Államok kaliforniai központi körzetének kerületi bíróságán a német központú EngineOwning üzemeltetői ellen, méghozzá azért, mert az oldal a játékok védelmét kijátszó eszközök kereskedelmével foglalkozik, amivel tisztességtelen versenyt teremt, és amivel az érintett játékok szerződéses feltételeit is megszegték.

A honlapon többek között olyan csomagokat lehet vásárolni, amelyek wallhacket, aimbotot és triggerbotot is tartalmaznak, de egyéb más segítségeket is be lehet tőlük szerezni. A Call of Duty: Warzone mellett csalásokat lehet vásárolni a Battlefront II-höz, a Titanfall 2-höz, a Halo Infinite-hez, a Splitgate-hez vagy korábbi Battlefield-játékokhoz is. A különböző csomagokat 4,49 eurótól egészen 139,99 euróig lehet megvásárolni.

Az Activision keresetében azzal érvel a bíróságnál, hogy az ilyen csalások terjesztése miatt a vállalat jó hírneve súlyos és helyrehozhatatlan károkat szenvedett, és ő maga jelentős bevételtől esett el.

6.
6.
Lorthirash
#1: Azért mert amit mondasz kijátszható lehet manipulálni mac címet úgy hogy külsőleg mást lássanak.
5.
5.
Lorthirash
Azt azért ne felejtsük el hogy hibát vagy rést találni egy rendszeren sokkal könnyebb mint levédeni azt, ráadásul a probléma összetettebb ennél mert itt is folyamatos fejlesztésre van szükség.

Könnyű azt mondani hogy nem kellene kiskapukat hagyni a szoftverben, úgy hogy fogalmunk sincs a fejlesztésről, hogy mekkora munka egy játékot fejleszteni.
Senki ne gondolja azt hogy az activisiont védem, csupán a problémát szerettem volna felvázolni.
Helyesnek tartom hogy üldözik az ilyen szerveket, le is csukatnám őket 15-20 évre, mert amit csinálnak az csak egy romboló kártékony tevékenység semmi pozitív nem fűződik hozzá.
4.
4.
kalas
Erre csak egy a megoldás amit én is csinálok egy jó ideje.. befejeztem az online gaminget
3.
3.
mdr88
Miért készítene bárki hatékony anticheat-et? Ez most elég conteo jellegű, de a csalásokhoz vezető kiskaput rendszerint a fejlesztők hagyják nyitva. Bannolnak valakit, az újra megveszi a gamet, vagyis ismét pénzt költ rá stb. Értem én a problémázást a hírnéven, de mint tudjuk a pénz nagy úr.
Escape from Tarkov-ban elvben Hardware bant oszt a játék a csalóknak... nos erről is előkerült egy videó, amin a játékos ennek tesztelésére csalt, megkapta a bant, készített egy új accountot megvette a játékot ismét és szépen játszott tovább.
Egy szó, mint száz... én nem reménykednék egyhamar hatékony anticheat megoldásban.
2.
2.
wolfwarrior
#1: Valszeg a pénzükre pályáztak, de tény hogy az ilyenek mind szemétládák. De igen, jobb megoldások is kellenek, úgy hallottam pont a Battlefront 2 teszik élvezhetetlenné hackerek, Ea meg nem foglalkozik vele. Tf2 meg hasonlóan jár a bot Krízissel.
1.
1.
markoci555
igen mert ha beperelnek egy oldalt nem lesz azonnal egy másik... értelmes anticheat fejlesztésbe nem akar senki pénzt tenni vagy nincs elég ész hozzá?
azonosítás alapú bant meg még mindig kerüli mindenki valamiért...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...