12 millió eladott példánynál jár a Rust

  • Írta: gorien
  • 2022. január 9.
  • Hír
Link másolása
A nyolc éve fejlesztett Rust mögött álló csapat, a Facepunch Studios összegezte a túlélőjáték eddigi sikereit. A számokkal való dicsekvés mellett az idén várható terveikbe is kaptunk egy kis betekintést.

Az elmúlt év igazán különleges volt a Rust életében – írják a túlélőjáték fejlesztői évösszegző blogbejegyzésükben. A játék, amelyen már nyolc éve dolgozik a Facepunch, hatalmasat ment Twitchen, játékosok terén is rekordot döntött és több évnyi PC-exkluzivitás után konzolokra is ellátogatott. A stúdió persze nemcsak szavakkal dobálózott, számokat is összekészítettek az érdeklődő rajongóknak.

A Rustból összesen 12 millió példány fogyott a megjelenés óta, míg DLC-csomagokból együttvéve több mint egymillió. Az egyidejűleg online lévő játékosok száma meghaladja a 267 ezret, míg a játék hivatalos Discord-szerverének már 400 ezer tagja van – 600 ezer fióknak azonban búcsút kellett vennie a játéktól, ennyit bannoltak ugyanis. Twitchen már 1,3 milliárdnyian voltak kíváncsi a Rustra, akik együtt 300 millió órán át nézték.

A bejegyzés végén a 2022-t érintő tervekbe is engedtek egy röpke betekintést a fejlesztők. A játékosok változatlanul számíthatnak a folyamatos frissítésekre, de februárban egy jelentősebb, életminőségi javításokat hozó patch is érkezik. Az új tartalmak közül most egy havas vidék élvezi a figyelmet, ami új fegyvereket, eszközöket, járműveket és állatokat is magával hoz majd. Ennek a megjelenése a „nagyon közeli jövőben” esedékes.

1.
1.
markoci555
Terraria nyerte a steam szavazást, de a Rust is megérdemelné, mert tényleg foglalkoznak vele.
Nemrég elővettem, de egy raid után el is ment a kedvem... nem lehet folyamatos munka mellett normálisan fenntartani egy házat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...