A tervezettnél tovább gyártják majd a PS4-et

  • Írta: fojesz
  • 2022. január 12.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint a Sony arra készült eredetileg, hogy a tavalyi év végén leállítja a PlayStation 4 gyártását, a PlayStation 5 készletproblémái miatt azonban újabb megrendeléseket adott le az előző generációs konzolra.

A Bloomberg értesülései szerint a Sony arról értesítette a gyártópartnereit, hogy idén is gyártás alatt tartaná a PlayStation 4-et, jóllehet az eredeti elképzelések szerint 2021 végén elbúcsúzott volna az előző generációs konzoltól. Ezzel durván újabb egymillió egységet szabadítana rá a piacra a masinából, hogy kompenzálja a PlayStation 5 készletproblémáit.

A PlayStation 5-ből ugyanis továbbra sem tud eleget gyártani a japán cég, sőt, épp a Bloomberg írta meg novemberben, hogy a vártnál is rosszabb a helyzet a gyártósorokon. A lap forrásai most arról számoltak be, hogy a PlayStation 4-gyel "töltenék be a készlethiány miatt keletkező űrt, hogy továbbra is a PlayStation-ökoszisztémában tarthassák a játékosokat".

A döntés több szempontból is jó, "a PlayStation 4 ugyanis kevésbé fejlett technológiára épül, könnyebb összeszerelni, és olcsó alternatívája a PlayStation 5-nek" - márpedig a koronavírus-járvány alatt azt tanultuk, hogy egy réteg valóban bármit megvásárol, csak játékkonzol legyen. Fontos előnye továbbá a dolognak, hogy az újabb PlayStation 4-megrendelésekkel a Sony jobb alkupozícióba kerül a gyártóknál.

A Sony mindössze annyit erősített meg a Bloombergnek a fentiekből, hogy valóban gyártják majd a PlayStation 4-et idén is, azt az értesülést viszont már nem kommentálta, hogy a korábbi tervek szerint ezzel már tavaly felhagyott volna.

11.
11.
Neo1989
Jelen állás szerint PS4-et sem lehet kapni. Lásd Árukeresö.
10.
10.
Ooorky
#9: Azt nem írta, hogy vette.
Lehet megjött az öcskös olaszbó a begyűjtött tárgyakkal XD
9.
9.
Chdz
Nem tudtátok? Hát Lakatosékná a gyerektartást PS5-re költik, nem baj a többi rágja majd a küszöb sarkát... :D:D
8.
8.
Nothing
Playstation-ökoszisztéma. Ez aranyos, tetszik! :)
6.
6.
Ooorky
Azért vannak jó hírek is:

https://i.imgur.com/t52Jn2O.jpg
5.
5.
Ooorky
#3: Karácsonykor a konzolvilágban főoldalon hirdették a használt ps4 felvásárlást/eladást.

Anno 2 évvel a megjelenés után már a slim/pro modellek előkészítése zajlott, nem pedig a prevgen gyártásának meghosszabbítása.
4.
4.
crytek
Most hogy teljesen feltörték a warezmatyiknak is el kell adni a gépeket :)
3.
3.
Marcus88
#1: Szétosztva a világban az az 1 millió szinte semmi,ettől még a fejlesztők nem fogják meggondolni magukat és 2023-ban ugyan úgy nem fognak már vele foglalkozni.
Ebben az évben még amúgy is jöttek volna rá játékok.
2.
2.
Animejetix
#1: Ez max csak annak probléma aki az előző genben váltott Prora. Aki meg nem annak ez is nagy élmény.
1.
1.
Ooorky
És tolhatjuk tovább tovább a prevgen játékokat 0 ai-val és tsaival az új gépeken szebb textúrákkal / nagyobb felbontáson, mert addig a fejlesztők se váltanak az új gépekre, amíg az előzőek cpu keretébe / memóriájába is bele kell férniük.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...