Frissítve: Nem árul több PS Now-kártyát a Sony

A Sony állítólag utasította az Egyesült Királyság kiskereskedőit, hogy a jövő héttől vonják ki a forgalomból a boltjaikban kapható PlayStation Now-előfizetőikártyákat. Küszöbön a Game Pass kihívójának bejelentése?

Először a VentureBeat számolt be arról, hogy a Sony állítólag utasította az Egyesült Királyság kiskereskedőit, hogy január 21-ig le kell venniük polcaikról a PlayStation Now előfizetőikártyáit, ahogy ugyanis arról korábban megemlékeztünk, Spartacus kódnéven fut egy terv a Sonynál, amely a Game Pass kihívója lesz. A Spartacus magába foglalná a PlayStation Plus és a PlayStation Now előnyeit is, ráadásul előbbi márkát szeretné továbbvinni a Sony, így érthető lépésnek tűnik, hogy a PS Now előfizetőikártyáit kivezeti a piacról a japán óriás.

A VGC igyekezett megtudni a Sonytól, hogy pontosan mi is áll a döntés hátterében, de egyelőre nem reagáltak a sajtóosztálytól.

A Spartacus tervei alapján majd az előfizetési szintünktől függ, hogy mit is kapunk: az alapcsomag a jelenlegi PlayStation Plus ajánlatának feleltethető meg, a közepes szint számos PS4-es (és később PS5-ös) játékhoz enged hozzáférést, míg a legizmosabb csomag bővített demókat, streamelhető játékokat és egy nagy adag klasszikus címet ígér pluszban a PS1, a PS2, a PS3 és a PSP korszakából - a PlayStation Vita nem véletlenül hiányzik, itt valószínűleg az érintőképernyős irányítás kavar be a kompatibilitásba.

Update! A GamesBeatnek a Sony hivatalosan is megerősítette a lépést, az indoklás szerint a specifikus előfizetőikártyák helyett az általános, bármilyen PlayStation-szolgáltatásra beváltható feltöltőkártyákra fókuszálnak a jövőben.

25 komment - szólj hozzá!