Dátumot kapott az új The Settlers

Több évnyi halogatás után végre a megjelenés közelébe került a legújabb The Settlers. A Blue Byte népszerű RTS-franchise-ának rebootja az ígéretek szerint szintlépés lesz a műfajban, és már tudjuk is, hogy mikor érkezik.

Négy éve már, hogy a Blue Byte és Volker Wertich újra megkapta a lehetőséget, hogy a The Settlers-sorozattal foglalkozzon, ami egy reboot formájában volt hivatott testet ölteni 2019-ben. A megjelenés dátumát azonban azóta is csak halasztgatták, míg a Ubisoft tavaly decemberben megígérte, hogy idén már többet fogunk hallani a játékról. Ennek az ígéretnek eleget téve most kaptunk is bőven infókat.

Többek között a megjelenés időpontját is, ami március 17-re esik, de ez előtt már január 20-án kipróbálhatják azok, akik bejutnak a zárt PC-s bétatesztbe (amire a játék weboldalán lehet regisztrálni). A rebootot a The Settlers III és a The Settlers IV inspirálta, a Snowdrop Engine hajtja meg, és a franciák ígérete szerint új szintet fog képviselni az RTS-ek történetében.

A középpontban továbbra is a városépítés és a harc áll, amit három csoportot irányítva tehetünk meg. Három játékmódot találunk a játékban: az egyszemélyes kampányt, az Onslaughtot és a Skirmisht, utóbbiakat pedig akár nyolc játékos játszhatja együtt.

A zárt bétában két frakciót találunk majd, illetve a Skirmish módot 1v1 és 2v2 felállásokban.

2 komment - szólj hozzá!