A hónap végétől újra kapható a Final Fantasy XIV

A Square Enix megerősítette, hogy a hónap végétől újra kapható lesz a Final Fantasy XIV, a kiadó továbbá megígérte, hogy alapos bővítésbe kezd az adatközpontjaiban.

Izgalmas volt látni, hogy bár a Final Fantasy XIV annak idején majdnem elhasalt, időközben kifejezetten népszerű MMORPG-vé nőtte ki magát. Ez különösen akkor vált nyilvánvalóvá, amikor az új kiegészítő érkezésével párhuzamosan olyan tömeg rohamozta meg a játékot, hogy le kellett állítani az árusítását a szerverproblémák miatt.

A minap a játék producere és direktora, Naoki Yoshida bejelentette, hogy január 25-től, magyar idő szerint reggel 9 órától újra lehet majd kapni az MMORPG-t, továbbá közölte, hogy intenzív bővítésbe kezdenek az adatközpontjaikban. Első körben az óceániai térségben nyitnak egy új adatközpontot, ezt ráadásul a tervezettnél két héttel korábban, és mindjárt öt szerverrel az eredetileg betárazott három helyett. A Home World Transfer Service szolgáltatás továbbra is elérhető lesz, ezt a kiadó ingyenesen kínálja azoknak, akik hajlandók az új szerverekre költözni a karaktereikkel.

A Square ezenkívül arra készül, hogy idén júliusban újrakonfigurálja a japán adatközpontját, valamint 2023 nyaráig az európai és az észak-amerikai térségben is bővítésbe kezd. A cég elnézést kért azért, hogy ez idáig húzódik, de a chiphiány sajnos a szerverpiacon is érezteti a hatását.

3 komment - szólj hozzá!