Megvan, mikor érkezhet meg hozzánk az HBO Max

  • Írta: gorien
  • 2022. január 22.
  • Cooltúra
Link másolása
Az Amerikában és több európai országban is jelen lévő HBO Max térségünkbe érkezése idénre van ütemezve, de pontos dátumot eddig nem társíthattunk hozzá. Egy idő előtt élesedett weboldal viszont lelőhette az időpontot.

A WarnerMedia 2020-ban indította útjára az HBO Maxet az Egyedsült Államokban, azzal a céllal, hogy a legszélesebb választékkal rendelkező szolgáltatása legyen – a tengerentúlon hamar le is váltotta a nálunk még mindig elérhető HBO GO-t. Tavaly kiderült, a streamingplatform Európában is terjeszkedni kezd, azonban akkor még nem kapott pontos dátumot, hogy mifelénk mikor ér el.

Ugyan hivatalos bejelentés azóta sem történt a WarnerMedia részéről, de a Media1 egy olvasói értesítésnek hála elcsípett egy valószínűleg idő előtt élesedett (és azóta el is távolított) weboldalváltozatot, amin március 8-át jelölik meg az HBO Max közép- és kelet-európai rajtjának.

Ha minden jól megy tehát, a szolgáltatás ekkor fogja átvenni nálunk is az HBO GO helyét, de hogy ez miként érinti a felhasználókat, arról még meg kell várnunk a hivatalos tájékoztatást – ami a Media1 értesülése alapján hamarosan bekövetkezhet.

20.
20.
Grabowsky30+
#14: Fejlődni? Még egy rohadt 5.1 hang sincs az HBO GO-n 2022ben. Van előfizetésem netflixre és Hbo go-ra, de az biztos, hogy az hbo goért egy forinttal sem fizetnék többet azért mert átnevezik max-ra és lesz rajta fél egy évnél fiatalabb film is! Új tévét meg végképp nem vennék! Akárhogy is, és most ne konkrét forintokra gondoljunk, mert hajlandó vagyok fizetni egy akár több szolgáltatásért, de ha nem ad többet mint egy torrent "téka" semmilyen formában, akkor miért fizessek elő rá csak azért, hogy erkölcsös embernek érezzem magam, a szolgáltató viszont telibeszarhatja az igényeimet csak fizessek nagyjából eddig érdekli. Azért ez nem teljesen egyértelmű!
19.
19.
crytek
#18: Ubi szerintem nem fog visszamenni.

Mióta nincs steamen az ubi cucc az emberek rászoktak uplayre...így ubihoz megy a teljes bevétel...ezt minek dobják el ? Pont emiatt hagyták ott őket.

MS totál érthető miért ment át steam-re. A pc-s store és game pass szekciójuk egy rakás moslék ugy ahogy van. Steamen sokkal többen vesznek ms játékot mint a ms pc-s szekciójában...

EA-t nem tudom miért ment vissza...lehet oltári gyengék a pc-s origines eladások (nem tudom sose tudjuk meg)
18.
18.
Heldengeist
#13: A streaming esetében még ennél is rosszabb. Általában a játékokat többé-kevésbé össze lehet fogni egy kliensben. A GoG kliens támogatja, hogy az összes többi (a konzolosokat is) játékkönyvtáradat beolvassa egy katalógusba és onnan indíthasd. Az EA játékok visszatértek Steamre, a M$ játékok is felkerültek Steamre, az Ubiról is voltak hírek, hogy visszamenne, egyedül az Epic van beleveszve a(z időszakos) exkluzív tartalmakba, de ők amúgy a Fosnájton kűvül nem is csinálnak már semmit. Nem is akkora probléma a játékkalózkodás, mint mondjuk 10-15 éve volt.

A filmes streamereknél teljesen más a helyzet, ott kő kemény exkluzivitás van 6 külön szolgáltató és kliens között. Nincs ami érdemben összefogja a tartalomszolgáltatók katalógusait egy, a fogyasztó számára kényelmes felületen. Plusz a játékokat egyelőre még megveheted és a tiéd akkor is, ha a lejárt licencek miatt már nem árusítható. Streamből eltűnik.

Ráadásul ha mindegyikre elő akarsz fizetni, az ~70-80$ havonta (nyilván lehet rotálni, csak szopás, hogy ha valamihez kedved szottyan és akkor épp nem oda vagy előfizetve). 1 évi havidíjból lehet NAS-t építeni ~20TB tárhellyel és megoldani a streamelést bármelyik másik eszközödre pl. Jellyfinnel.

Ráadásul bármikor megnézheted bármelyik kedvencedet utólagos belekontárkodások nélkül
(https://en.wikipedia.org/wiki/Harmy%27s_Despecialized_Edition) és nem fog letörlődni csak azért, mert egyesek szerint nem polkorrekt (https://www.wired.com/story/gone-with-the-wind-hbo-max/).

Ha nem ajánlanak versenyképes alternatívát, ne panaszkodjanak a kalózkodás miatt.
17.
17.
csoki0619
Itt több, mint valószínű, h arról lehet szó, h az HBO Go fejlesztői környezete, a kód amire felhúzták elavult. Felmegy az ember egy Go-ra vagy egy Netflix-re, ég és föld a különbség, úgy minőségében, mint interface szinten. Kapott nemrég egy kisebb ráncfelvarrást, de még így sem hozza a ma már azért elvárható alapfunkciokat. Sztem a Max ezeket a dolgokat próbálja majd orvosolni.
16.
16.
godach
#15: Nem is tudom miért aktiváltam az ingyenes egy hónapot netflixen, de már akkor döbbenten néztem a minőségbeli különbséget.
HBO GO van pár éve, netflix meg lassan egy éve és nem is szándékozom lemondani.
HBO azért van már csak, mert adják az előfizetéshez. Nem mondom, hogy rossz a kínálat és a szinkron miatt igen gyakran feltévedek, de azért a minőség (amibe nem vagyok belebolondulva, de ha már 4k tv van miért ne) elég odaverős netflixen.
15.
15.
Parano1d
#14: Hová akar fejlődni? Ha fejlődni akar nyújtson magasabb bitrátájú szolgáltatást, vagy magasabb felbontásút, vagy az audios stream-váltás amit írtál, érdekes módon a többi streaming szolgáltatónál simán tudnak működni ennél a rendszernél is.
Ez fejlődés, de nyilvánvalóan a szolgáltatás minősége nem változott, mert számítógépről elérhető, és ugyanolyan alacsony bitrátájú HD adás van mint eddig.
Telefonon milyen előfizetős szolgáltatás van, amit egyik napról a másikra megszüntetnek? Ha kevés a hardver neki és lassú az egy dolog, de példaképpen, netflixet egy 2008-as tabletemen is tunák nézni, őskor kliensel nyilván, de működik.
Nem frissül, de a szolgáltatás elérhető.
De persze nekem ez nem igazán probléma, ők veszítenek előfizetőket, nem én, vannak más szolgaáltatók is, és ha mindenképpen HBO tartalmakat szeretnék nézni, arra is van mód, akár khm.. ingyenesen is.
14.
14.
delphijos
#12: Szerintem hagyjuk a témát, nyilvánvalóan nem értesz hozzá. Belemehetnék hogy akár olyan szimpla dolog mint mondjuk audio stream váltás ( streaming-nél ) teszem azt az az xy évnél régebbi verziójú tv-n futó OS-en nem támogatott. Vagy akár a felirat. Aztán ha szolgáltató “fejlődni” akar, akkor vagy próbálja valahogy megtartani a “butitott” rendszert a régi készülékeken ( egy darabig ) vagy elengedi. Nem kell messzire menni, telefonon ugyanez van. A streaming playback NEM UGYANAZ mint lejátszani egy média file-t local-ban.
13.
13.
Ooorky
#8: Pont tegnap este néztem fél álomban egy videót, hogy a kalózkodás egyre jobban terjed ismét.
Ugyanaz történik a filmekkel, sorozatokkal, mint a videójátékokkal előtte.
Megjelent egy szolgáltató (Steam/Netflix) amelyik egyszerűen, viszonylag olcsón elérhetővé tette a tartalmakat legálisan.
Kalózkodás visszazuhant, majd a kunkorencia felfutásával a felhasználók besokaltak a rengeteg klienstől (meg stream-nél még az előfizetési díjaktól), így visszatérnek a jó öreg torrenthez ahol mindent 1 helyen megtalálnak...
12.
12.
Parano1d
#10: Nem Fortnite-ozni akarok rajta, csak filmet nézni.
Egy streaming szolgáltatóhoz kb annyi az elvárás ha nem tévedek, hogy a TV tudja dekodolni hardveresen a H-264/265 kodeket. hogy milyen appot írnak aköré az részlet kérdés.
De az nyilvánvaló, hogy lusták portolni az appot a régebbi rendszerekre. Hogy nem éri meg, azt mondjuk eléggé kétlem, elég sok előfizetőt érint szerintem.

#11.
Nyilván ez az irány de azért vannak olyan területek, ahol lehet helye, élő (jellemzően Sport) közvetítések esetén pl. Nem mintha azt nem lehetne megoldani streamingel.
11.
11.
pécégémer
#5: A telekomnál jelenleg 3db csatorna 4k minőségű (2000ft/hó), de nem hiszem, hogy a tv-nek van jövője klasszikus értelemben. Idén berobban a streming lásd hbo max, skyshowtime, disney+ . Új előfizetések már sokkal inkább ebbe az irányba fognak köttetni szerintem.
10.
10.
delphijos
#4: Én nem mondtam hogy cserélje le. De ez az okostv hátránya. Lehet hogy a képe jó, de az “okos rész” meg nagyon elavul. Egy 6 évesen az OS se a legfrissebb, egy csomó funkciót nem támogat pl. ( API szinten ). Ezzel lehet együtt élni persze. Csak nem az App fejlesztők hibája ha egy idő után már nincs mód a támogatásra. De minimum nem éri meg.
9.
9.
elgeri
#7: Szerintem ezen a területen nagy ugrások lehetnek 2019 és 2022 között.
8.
8.
r3dman
Bármit leszedek ncore-ról.Ennyi.Tévé műsorokat nem nézek.Hányok a sok reklámtól.
7.
7.
mdr88
#5: "mivel a környező országokban már kb mindenhol van"

na azért ott sincs kolbászból a kerítéss:

"Egyelőre az ultra-HD-ben való tévézés még külföldön sem túlságosan elterjedt, ugyanakkor Romániában, Ausztriában, Bulgáriában, Szlovákiában és a Cseh Köztársaságban már elérhető egy-egy csatorna ilyen minőségben. A törököknél, a briteknél és a németeknél már két UHD csatorna érhető el, a franciáknál, belgáknál három-három, az európai csúcstartó hollandok pedig már öt adó közül választhatnak – derül ki a brit IHS Markit idei kutatásából."

A fenti sorok 2019-ből származnak... de nem gondolom, hogy azóta drasztikusan emelkedtek volna a számok.
6.
6.
Kisjack241
#2: Nekem meg pont fordítva van. A mostani tv-men nem támogatott az hbo go, csak a max lesz az. Reméltem hogy a The Last of Us sorozatig elérhető lesz nálunk is.
5.
5.
Parano1d
#3: De tényleg, miért nem jó?
Nyilván a feketéje nem olyan mint egy mai TV-nek, meg a színek sem oled minőség, de UHD, és HDR-t tud.
Nem mintha ezeket is egyszerű volna kihasználni, mivel magyarországon ugye nincs 4K TV-adás, és nem is úgy tűnik, hogy a szolgáltatókat érdekelné, ami szégyen, mivel a környező országokban már kb mindenhol van.
És streaming minősége is messze van bitrátában attól amit egy ilyen 6 éves 4K TV tudna képminőségben.
4.
4.
Ooorky
#3: Ha ezt leszámítva semmi baja akkor miért cserélné le?
3.
3.
delphijos
#2: Helyes. Nehogy már a 6 éves tévén ne menjen ;)
2.
2.
Parano1d
Én meg arra, mennyi előfizetőt veszítenek addig, Most, hogy megszűntették egy tollvonással a 2016-nál régebbi okost TV-k támogatását, mert csak.
A kedvükért biztos nem fogok új TV-t venni, sem számítógépen nézni, inkább előfizetek a konkurenciánál, ott legalább van 4K tartalom is.
1.
1.
crytek
Kíváncsi leszek mi lesz az ingyenes GO tulajokkal..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...