HWSW: Kifarolhat az ARM felvásárlásából az NVIDIA

  • Írta: fojesz
  • 2022. január 25.
  • Hardver
Link másolása
Kútba eshet az IT-iparág egyik legjelentősebb akvizíciós üzlete, bennfentes források szerint az NVIDIA arra készül, hogy feladja azon szándékát, hogy 40 milliárd dollárért cserébe felvásárolja a brit ARM-ot.

Szép csendben kihátrálna az ARM-mal 2020-ban kötött, 40 milliárd dolláros akvizíciós megállapodásából az NVIDIA, miután az ügylet létrejöttére eleve egyre csekélyebb az esély a különböző veresenyfelügyeleti szervek korábban kifejezett aggályai miatt - írja bennfentes forrásokra hivatkozva a Bloomberg. 

A 2020-ban bejelentett megaüzlet kapcsán már a kezdetek során komoly aggályokat fogalmaztak meg egyes piaci szereplők, illetve más szakmai érdekeltek, kiemelve, hogy azáltal, hogy az NVIDIA-hoz kerül, megszűnhet az ARM függetlensége, mely számos olyan részpiacon, ahol az NVIDIA is jelen van termékeivel, a verseny jelentős torzulásához vezethetne. Noha az NVIDIA több alkalommal is igyekezett ennek ellenkezőjéről győzködni a versenyjogi szerveket, a jelek szerint mégsem sikerült célt érnie.

Az NVIDA egymilliárd dollárt bukhat a meghiúsult üzleten - további részletek a HWSW-n!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...