Pár évig még biztos CoD-ozhatunk PlayStationön

  • Írta: szlav
  • 2022. január 26.
  • Pletyka
Link másolása
Alaposan bevásárolt a Microsoft, ezzel pedig egy pillanatra bizonytalanná vált a Call of Duty-játékok sorsa a Sony platformjain. Phil Spencer megígérte, hogy tiszteletben tartják a meglévő megállapodásokat - no, de mit is jelent ez?

A múlt héten a Microsoft bejelentette, hogy felvásárolja az Activision Blizzardot, az óriási hír hallatán pedig okkal merülhetett fel bennünk legalább egy tucatnyi kérdés. Mi lesz ezután az Acti-Blizz legnagyobb fejőstehenével, a Call of Duty-sorozattal? Innentől kezdve csak a kispadról figyelhetnek majd a korábban külön előnyöket élvező PlayStation-játékosok?

Szerencsére hamar kiderült, hogy nincs ilyesmiről szó: miután a Sony jelezte, hogy a Microsoftnak tartania kell a korábbi megállapodásokat, a Bloombergnek nyilatkozva Phil Spencer, az Xbox fejese is megerősítette ezt, illetve elárulta, hogy nem szándékuk felbontani a Sony konzoljait preferáló játékosközösséget.

Egy darabig tehát biztosak lehetünk abban, hogy PlayStationön is megjelennek majd a legújabb Call of Duty-epizódok - a kérdés csupán az, hogy meddig kötik a Microsoft kezét az Activision és a Sony korábbi szerződései? Nos, a válaszért ismét a Bloombergöt kell felkeresnünk, ahol a mindig megbízható Jason Schreier elárulta, hogy még legalább három Call of Duty-játékra terjed ki a két vállalat megállapodása.

Schreier riportja szerint tehát az Infinity Ward idei játéka (valószínűleg a Modern Warfare 2), a Treyarch 2023-ra várható fejlesztése, illetve az azt követő cím még biztosan megjelenik PlayStation 5-re, csakúgy, mint a Warzone 2023-as, következő iterációja, amire Schreier csupán Warzone 2 névvel hivatkozik. Mindez persze azt feltételezi, hogy a Call of Duty tartja majd az éves megjelenési ciklusát - a pletykák arról árulkodnak, hogy a széria vezető fejlesztői szívesen szakítanának ezzel a szokással.

5.
5.
Neo1989
#1: Ideglenes exkluzív-itást viszont lehet hogy befog játszani az MS lásd pl Rise of the Tomb Raider esete.
4.
4.
Thor Vath
#1: 70 milliárdot perkáltak ki, hogy az xboxot futtassák vele, szerintem pár milla eladási veszteség a playstation platformon még simán belefér a marketing büdzsébe, ha az az xbox malmára hajtja a vizet. Leírják reklámköltségnek.
3.
3.
adamsfamily
#1: Szerintem simán arra játszanak.Megy a süketelés,hogy marad a COD,de a Bethesda biznisznél is ez ment.Átnyomták a versenyhivatal rostáján és máris tiszta a kép,hogy a meglévő online cuccok maradnak,de minden más amire nincs szerződés az exkluzív.
Eleve multiplatform címként,aki ps-re veszi meg az oda fizeti az online multi tagságot,ráadásul ott a 30% placeholder fee a Sony irányába és igazából így már nem olyan fényes a helyzet szerintem.
Ha azt mondja a MS,hogy exkluzív,a paraszt hőbörög egy kicsit a twitteren,aztán 2 hét múlva vesz egy boxot,vagy játszik telefonon vagy számítógépen cloudról.
A legtöbb átlag gamer ígénytelen és olyan a memóriája mint az aranyhalnak.Hány olyan játék volt,ami konkrétan egy vállalhatatlan foshalmaz volt,online ment a hőbörgés miatta és utána ugyanúgy eladási rekordokat döntött?Elég megnézni a sport játékokat.
2.
2.
zozo76hun
mar tiszta ideg voltam hogy nem tudok majd cod-ozni, ps-en... mondjuk nem is akarok (mar vagy 15 eve).
1.
1.
Zelgadis187
Nem gondolnám hogy exkluzív cím lesz belőle. Minden platformon sok ember játszik vele így anyagilag nem érne meg szerintem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...