Már nem az EA a világ legnagyobb játékkiadója

  • Írta: Daks
  • 2007. október 9.
  • Érdekesség
Link másolása
A CMP Technology kutatóintézet legújabb felmérése szerint már nem az Electronic Arts a világ legnagyobb játékkiadója, helyét a Nintendo vette át.
A CMP Technology kutatóintézet legújabb felmérése szerint már nem az Electronic Arts a világ legnagyobb játékkiadója, helyét a Nintendo vette át.

A Game Developer magazinban közzétett kutatás szerint Japán tíz legnagyobb cégének egyike, a DS és Wii konzolok mögött álló Nintendo vált idén a vezető játékkiadóvá. Az éves összesítést aszerint állítják össze, hogy hány játékot adott ki a cég, ezek milyen mennyiségben fogytak, és hogy milyen értékelést kaptak a sajtótól. Az évekig topon lévő Electronic Arts-ot idén a Nintendo-nak sikerült letaszítania a trónról, őket követi az Activision, az Ubisoft, majd a THQ.

A legnagyobb játékkiadója listába új szereplőként került bele idén az Atlus USA, megszerezve az előkelő tizennyolcadik helyet, és egyben lenyomva az Atari-t a húszas listáról. A TOP20 összeállításakor idén is az előző év augusztusától idén júliusig tartó időszakot vették mérvadónak.
16.
16.
Quent1n
JcGross: Sztem te enm tudsz figyelmesen olvasni.. A kedvedért ki is emelem a lényegi részt.



"Az évekig topon lévő Electronic Arts-ot idén a Nintendo-nak sikerült letaszítania a trónról,!!! ŐKET !!! követi az Activision, az Ubisoft, majd a THQ."



Még erre reagálnék az hszedben: "de akkor inkább mennyél ki haverokkal azt keressetek 1 pályát" Nemtom hol éltél az utobbi években de manapság igen nehéz találni egy vmire valo grundot ahol lehetne egy jot focizni. Én vecsésen lakok Bp-től egy köpésre. Van 1 sportpályánk ahová csak az mehet aki ott játszik illetve egy játszotér ami bár elég nagy de a talaja görönygyös/mély stb. illetve kapu sincs rajta. Ha keresztbe jatszunk akkor meg a garázsajtoknak illetve a parkolo kocsiknak rugdossuk a labdát... Szoval nem olyan egyszerü ez.





Splinter Cellről annyit h imádom de nagyon rövid illetve én a 2. résztől nem estem hanyatt, simán olyan volt mintha az 1. kiegészitője lenne.



Amugy jtrencsenyi -vel maximálisan egyetértek. Lehet h az EA nem csinál vmi kreativ játékokat csak futoszalagon nyomják az ujabb "pathceket" amiket ök önállo játékoknak hivnak, DE amig lesznek olyanok akik ezeket megveszik addig csinálni fogják hisz végsősoron egy profitorientált cégről beszélünk. És mindig lesznek olyanok... Amugymeg az EA -nak is köszönhetünk már jó pár nagyon jó játékot. Akik meg letöltik a játékokat azok inkább ne is szoljanak egy szot se csak magukat égetik. Amugy pedig senki nincs arra kötelezve h megvegye a programokat nem is értem mi itt a felháborodás oka. Ha nem tetszik nem játszok vele ennyi. Nekem megvan pl. a Fifa07 de a 08at nem veszem meg, mert sztem a demo alapjan egy rakat szar. Majd talán a 09-et. Ennyi.
15.
15.
JcGross
Bocs, hogy megint írok de ahogy olvastam tovább még több gondolat száltt a fejembe. Pl a játékok változatossága. EA-nek hány játéka van úgy, hogy 1-ik más mint a másik? Van neki 100 sims meg 20 MOH meg 15 Foci és még sorolhatnám. Tehát a változatosság nagyon alacsony. Miben különbözik a fifa 06 és 07? Mindkettőbe rugdossák a labdát a kapu fele... Nem vagyok foci ellenes, de akkor inkább mennyél ki haverokkal azt keressetek 1 pályát. Vagy a Sims ami már a F@szunkon jön ki, mindíg ugyan az 1 kis változtatással. Megveszed, szép és jó 5 óra múlva (vagy még annyi se) lehet uninstalálni.

Nem úgy mint spliter cell aminek más a TÖRTÉNETE más és fejlettebb a GRAFIKÁJA és minden részbe megpróbálnak minnél több változatosságot belecsempészni, de mégis az a játék marad.

A rockstar meg bek@ph@tja mer allandóan csak konzolra gyárt.
14.
14.
JcGross
9 nem tudom, hogy te mit olvastál, de ha figyelmesebb lettél volna tudnád, hogy az 1. a nintendó a MÁSODIK az Activision a HARMADIK az Ubisoft a NEGYEDIK pedig a THQ. Tehát EZEK UTÁN JÖN CSAK AZ EA.

Következés képpen csináltak jobb játékot mint az EA (nem is egyet). Ezt azért írtam mert ez a mondatod ilyen irányban TELJES MÉRTÉKBEN HELYTELEN: "Csináljon a Ubi olyan játékokat, amivel le tudja nyomni az eladásokban a Nintendo-t vagy az EA-t."

És én meg azt mondtam hogy szerintem jobban begérdemelné ubi az első helyet mint nintendo. Nekem sincsenek részvényeim.



Nagybetű nem felháborodottság miatt van, hanem nyomatékosítás céljából. Elmeállapotom teljesen higgadt és normális.
13.
13.
SWBF2
12.
12.
szmorepapa
Ezek a nintendosok tuti hogy manipulálják a számokat... Én azt se akartam el hinni hogy a DS jobban fogy a PSP nél,azt se hogy a Wii nyereséges na és ezt se......:D

Amugy meg ez a kutatás nem sokat ér mivel az EA games ettöl a héttol karácsonyig kb vagy 30 cimet fog piacra dobni ( csak sport vagy 10 ) :D A nintendo meg egész évbe viritott enyit :D

De én nem állok egyik nagy cég pártján se mert szerintem mindanyiunknak az a jo ha ki élezett a harc a kiadok közt és minél jobb játékokkal akarnak elö rukkolni, mi pedig csak élvezzük :D

ROCKSTAR GAMES 4 EVER
11.
11.
de2jay
Szerintem jtrencsenyi-nek van igaza.

"...casual gamerek többen vannak már mint a hardcore gamerek..."

És sztem ez a pörgő világból+ a türelmetlenségből jön.
10.
10.
t.roli
Az EA nek nagy százalékban van részvénye az Ubisoftnál. És én egy két Ubis játékon már észrevettem.... Take Two! Az a nyerő sztem. De az Activison és a THQ nyugodt szívvel követheti.
9.
9.
demon68
szégyen hogy az első 15-ben benne van az EA
8.
8.
Hablaty
Amíg a húsevő Ubisoft az EA-t zabálja(miközben az nem is védkezik)A növényevő Nintendo jól teletömi a hasát 8D. Félre a tréfát! Ez tényleg így van.Nem az Ubit hibáztatom, inkább az EA-t, mert amíg az egyik egyszerre 30 játékon dolgozik, a másik csak egyen.És persze ez is egy jó példa arra, hogy akire a legkevésbé figyelnek, az nyer majd.
7.
7.
lac15
sztem tök mind1 ki az első

most hogy elolvastátok ezt a hirt változott valami?NEM

és ha jobban veszika nintendo gamekat akkor mivan?

inkább arról beszéljetek hogy ti hány játékot vetetek meg pl az Ubisoftól?

szerintem 1et se

tisztelet a kivételnek
6.
6.
jtrencsenyi
Pár ember elég hőbőrgősre vette a figurát, csak nem értem miért. Nekem sem Nintendo sem Ubisoft részvényeim nincsenek, de még Wii-m, vagy DS-em sem, mégis az a véleményem, hogy a számok magukért beszélnek. Csináljon a Ubi olyan játékokat, amivel le tudja nyomni az eladásokban a Nintendo-t vagy az EA-t. Felhívnám mindenki figyelmét, hogy ez a lista egy piaci elemzés eredménye és nem a szubjektív "szeretem-nem szeretem" kérdés. Ja, hogy a casual gamerek többen vannak már mint a hardcore gamerek. Ezt a Nintendo észrevette és kaszál is vele rendesen. A többi kiadónak/fejlesztőnek sincs megkötve a keze, hogy milyen játékokat csinál. Ha úgy dönt, hogy nem akar a Nintendoval versenyezni a casual game piacon, akkor nem kell rinyálni, hogy nem ők a legnagyobbak. Szerény véleményem szerint. :)
4.
4.
JcGross
Az EA télleg fos. Az Ubinak meg nem is tom tudok-e 3 játékot mondani ami rosszul sikerült. (most hirtelen 1-et se, szerintem nincs is) Az Activision meg a másik kedvencem. Minden képregényjátékot ők adnak ki (ami nálam sok sok pontot hoz nekik :D ) 1 példának a Spider-man sorozat (a 2 kicsiknekkészült kivétellel az összes kiváló, azaz a friend or foe és a SM 2 a kivétel). A THQ pedig megint nagyon jó, de azér korántsem mérhető szerintem az első 2-höz. De azér náluk is ott virít a Titan Quest és a TQ Immortal Throne. És ha már példákat sorolok az ubinak elég ha csak annyit mondok Splinter cell (ami szerintem a legjobb sorozatuk). De ha nem elég ott a SC-el vetekedő Prince of Persia sorozat (bár nem 1 kategória mégse tom melyik a jobb), és a várva várt messiás az Assissin's Creed (helyesírási hibákért elnézést). Azt azért tényleg sajnálom én is, hogy az első helyen sem az activision sem az Ubi nincs csak az a nintendo.

kössz, hogy végigolvastad.
3.
3.
Daks
hu tenyleg, de hulye vagyok :))). mindjart javitom :P.
2.
2.
Xabinho87
Szeretném megmagyarázni a sereghajtó szó kifejezést.:) Azt a legutolsóra mondjuk és nem a legelsőre!:) Elég ha csak a focira gondoltok. A hír meg elég érdekes. A legrosszabbkor adták ki a cikket, mert a fifa, nba, nhl, nfs még megse jelent...
1.
1.
K.G.
Hehe. Így jár az EA. Azért nem tudom sajnálni őket. Azt azért sajnálom, hogy nem a(z) Ubi az első, vagy a második.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...