HWSW: Amit az Activision Blizzard-ról tudni kell

  • Írta: Daks
  • 2007. december 3.
  • Érdekesség
Link másolása
Nagytestvérünk, a HWSW egy átfogó cikkben mutatja be azt, amit tudni lehet, és tudni kell az Activision - Vivendi egyesülésről. Most minden részletre fény derül!
Nagytestvérünk, a HWSW egy átfogó cikkben mutatja be azt, amit tudni lehet, és tudni kell az Activision - Vivendi egyesülésről. Most minden részletre fény derül!

A Vivendi vasárnap váratlanul közölte, összeolvasztja játékkiadó üzletágát az amerikai Activisionnel. A francia médiamogul játékrészlege, a Vivendi Games és az Activision egyesülését követően megalakuló vállalat Activision Blizzard néven fog tovább működni az Activision utódjaként, melyben a Vivendi többségi tulajdonossá válik. A videojátékok felértékelődését jelző tranzakcióval az Electronic Arts méretével rivalizáló játékkiadó jön létre, mely olyan bombasikereket vonultat fel, mint a World of Warcraft vagy a Guitar Hero sorozatok.

A Vivendi a pénteki záróárhoz képest mintegy 25 százalékos prémiumot fizet az Activision papírjainak többségéért, melyekért nagyobb részt a Vivendi Games részvényeivel fizet. Az Activision értéke így nagyjából 8, míg a Vivendi Gamesé 8,1 milliárd dollárra tehető. Ezen túlmenően a Vivendi további 1,7 milliárd dollár friss tőkét is pumpál az újonnan megalakuló vállalatba, mellyel az Activision Blizzard részvényeinek 4 milliárdos visszavásárlását finanszírozzák - ha minden a franciák elképzelései szerint alakul, akkor 2008 első felében a cég 68 százalékát szerzik meg.

A megszületését követően nagyjából 18,9 milliárd dolláros kapitalizációval bíró kombinált szervezet a Vivendi becslése szerint 3,8 milliárd dollár bevételt realizál 2007 során, amivel piaci értékben és forgalomban egyaránt felülmúlhatja a Electronic Artsot (EA), melynek piaci értéke a pénteki záróár alapján 17,7 milliárd dollár, saját forgalmi előrejelzésének középértéke pedig 3,65 milliárd dollár. Egyes elemzők szerint az EA ezzel méltó ellenfelet kapott, és igyekeznie kell erősíteni online jelenlétét - amin gőzerővel dolgozik is a tömeges online játékokat fejlesztő Mythic és Bioware/Pandemic felvásárlásai révén.

MÉG MÉG MÉG!
Részletesebben is érdekel az Activision - Vivendi házasság?
Irány Nagytestvérünk, a HWSW!
12.
12.
t.roli
A sony elöbb megtudná venni a Microsoftot. Rámenne a gatyája is, de még maradna nekik... (nem légből kapott a mondókám, mert a sony vezetőbb pozicióban van, mint a szoftverorientált Microsoft)
11.
11.
Pekferi
10: lol, akkor gyurka kinek a pártján állna?XD
10.
10.
nimat16
Na ezután már csak az kéne,hogy az EA annyira megijed a konkurenciától,hogy uzsgyi megveszi az Ubisoftot.Erre viszont a nagy távol keleti kiadók ijednének be és létrejönne egy Namco,Konami,Capcom mega egyesülés.Na az durva lenne.És a végére,hogy az MS ne veszítsen a piaci részesedéséből szépen megvenné a Sony-t.És akkor lenne 4 mega kiadónk és lenne egy új konzol, playbox vagy X-station néven:D.Na az milyen lenne,csak gondoljatok bele.
9.
9.
FeroxX
én viszont egy kicsit félek hogy a Blizzard elkurvul :$...de ne legyen véletlenül se igazam...
8.
8.
Obi1
Konami?Eszik vagy isszák?
7.
7.
shadow16
6: dede elég sok, nézd meg a kapcsolodo játékokat és rájösz.
6.
6.
kvaler1993
Ez igaz a verseny jót tesz majd az EA-nak néhány végre talán dolgoznak néha a játékaikkal is....

Ennek ugya a Blizzardhoz semmi köze? (lehet hogy kicsit félreértettem a nevet)
5.
5.
shadow16
Még kéne egy Konami + Ubisoft párositás és akkor ...
4.
4.
shadow16
Uncharted: Én is irtma egy hasonlot csak én PSP-s formában mivel nagyon kevés PSP-s játékot látok viszont teszt formájában. de nem kaptma lehetőséget.
3.
3.
Uncharted
Sajnos nem tudok privát üzenetet írni, ezért ide írom.



Kedves GameKapocs!







Nagyon kedvelem a Gamekapcsot.

Azért írok, mert az oldalról nagyon hiányolom, a

PlayStation 3-as cikkeket, teszteket. Én rendelkezem itthon egy PS3-mal és jó pár

játékkal. Uncharted, COD4, Warhawk stb..stb... Nagyon megköszönném, hogyha

megadnátok azt a lehetőséget, hogy hozzájáruljak az oldal, PS3-részlegének

fejlesztéséhez!:) Szívesen írnék játékteszteket, híreket. Nem tudom, hogy tesztelésnél

kapnék-e játékot, de az elején a saját gyűjteményemet is feltudnám használni. Ha

megadjátok a bizonyítási lehetőséget, akkor ígérem, nem fogok csalódást okozni!;)



Üdv
2.
2.
Obi1
Activison Blizzard...fantáziadús.

Viszont remélem hogy megszorongatják az EA-t, minnél nagyobb a verseny annál több és jobb játék jön ki.
1.
1.
Bally King
Szerintem fogjunk össze, és vegyük meg. Én beleadok egy ezrest.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...