PC-s játékok futtathatók PlayStation 3-on

  • Írta: dareal
  • 2008. január 14.
  • Hír
Link másolása
Úgy fest, hogy a PlayStation 3 tulajdonosok most örülhetnek annak igazán, hogy egy erőmű figyel a TV-jük alatt, mely bármilyen PC-s játék futtatására alkalmas.
Úgy fest, hogy a PlayStation 3 tulajdonosok most örülhetnek annak igazán, hogy egy erőmű figyel a TV-jük alatt, mely bármilyen PC-s játék futtatására alkalmas.


Miért is? Mert a StreamMyGame nevű kliens és szerveralkalmazás segítségével már bármilyen Windows alapú játékot futtathatunk a PlayStation 3 gépen. Ehhez szükséges egy windowsos PC (szervernek), illetve egy PS3, amelyre már fel van telepítve a Linux. A szerveren a kívánt játékot elindítva a PS3-ra telepített Linux, illetve az arra telepített kliens szoftver végzi a játék TV-n való megjelenítését. Kódolt formában küldi át a hang és a videó anyagot a kliensnek, a kliens az érzékelt reakciókat küldi vissza a szervernek. Tulajdonképp a VNC megoldáshoz hasonlít, bár annál jóval több, hiszen játékra is képes.

Jelenleg helyi hálózaton kell üzemelnie a játékszervernek, a későbbiekben tervezik ennek az internetes lehetőségeit, bár ahhoz nagyon gyors internet szükségeltetik mind szerver, mind pedig kliens oldalon (gyanítom, hogy egy játékkölcsönzővel egybekötve). A szoftver már elérhető, három változata létezik:
  • Alap: ingyenes, a játékokat maximum 640x480 felbontásban élvezhetjük
  • Prémium: fizetős (9,99 USD), HD minőség
  • Ultimate: fizetős, (19,99 dollár) HD minőség
52.
52.
kent88
szerintem sem kéne keverni mivel a leggtöbb játékot úgy is kiadják ps-re is, mondjuk nekem van mindkettő és azért is vettem ps3-at mivel az új játékokat a gépem nem visszi és nem fogok költeni mindig a gépre mivel egyre nagyobb lessz a játékok gépigyénye,és szerintem még sokan így vannak vele.:)
51.
51.
ACDC 4ever
A fajtiszta PC-t keverni ezzel a korcs konzollal.

HÖ, gyökerek. %
50.
50.
Pain
gyurka te istenverte nagy hülye vagy!!!

Ezt neked is el kell ismerned xD
49.
49.
Truend
Tyű, ahogy a videón látom hogy hogy fut ott a crysis... miért jó az ha lowon fut, és még lassu is? Nekem fut igy a 3 éves gépemen... ami ma kb 35 ezer Ft-ot karcolná éppenhogy (-monitor). Csávónál meg PS3, hdtv, PC is... azmeg hány 100E ft... Ha már enniyre a crysisra mennek, bárki aki 150-200E Ft között összeépit 1 nagyonjól összeválogatott gépet (ha okos olcsóbban is) annak legalább highon megy szaggatás nélkül (ebben benne van a monitor is.). Ráadásul a PC-t nem csak játékra tudná használni :) ez a vidi olyan mintha a mostani gépem rákötnénk egy TV re... :) de azér, igazán nincs bajom a konzolokkal...
48.
48.
Wizard8
54 ugytudtam hogy szervernek nem kell izom gépnek lenni.. :p
47.
47.
Wizard8
51 megnezem hogy raksz ossze ps3 arrabol egy olyan teljesitmenyu gepet mint a ps3 es ez nem csak a crysisrol szol...



52 van olyan aki az x 360 ert is fizet...
46.
46.
Obi1
És van olyan ember aki fizetne is ezekért a "szolgáltatásokért"?Parasztvakítás.
45.
45.
surikagabi
Hát igen! Milyen király is ez a linux meg a PC, de azért venni egy PS3-at, hogy a PC-n futó játékot stream-ként átküldjem egy PS3-nak (linux-nak) és a PS3-m azt megjelenítse? Érdekes, de fölösleges. Aki crysis-al akar játszani annak úgyis király a vasa és van rajta HDMI kimenet dugja közvetlenül a TV-re és élveze. Ehez nem kell erőmű! A windows remote desktop majdnem tudja ugyanezt. Ja és mégvalami: erre bármi képes ami tv-re dugható és linux futtatására alkalmas. Egyébként ügyes.
44.
44.
de2jay
#44 #45 #46: 1et értek!

Aki meg ilyet csinál, az nem tud mit kezdeni az idejével és pénzével...
43.
43.
gel00
A pc hagyománytisztelő. Ez alatt azt értem hogy a hardver az előzőekre épül ahogy a szoftver is. Persze a korlátok egyr4e inkább feltörni látszanak, és a hardver gyártók jóval elóbre vannak, mint amit a piac elbírna. Szóval van idő gondolkodni az irányokon, hogy merre tovább. Egy erős pc ma már nem kerül horribils összegekbe. Aki nagy tft-n akar mindennel maxon játsazni (kivéve a crysis :) )annak 200ezret kell pengetnie monitorostúl billentyűstől egerestől.Sokan persze nem cserélnek mindent. Szóval 140e nem elviselhetetlen összeg. Ma már élvezet az internet is. mert nem kell rá órákat várni. Ráadásul egy kis vebkamera és azzal videótelefonálok naphosszat akivel akarok, ami az idősebb korosztályt is érdekli. Minden a Pc mellett szól már. Olyan fejlődés és felhasználóikör veszi körül, amiről a konzol álmodni sem mert. De akkor miért nem tiporja el a konzolokat? Ennek oka a warez. A pc-sek nagy százaléka a játékokat nem tudja megvenni, és letölti warez. Persze a játékfejlesztők sem hülyék tudnak a problémáról ezért is van az hogy lassan feleannyiba kerül a pc-s mint a konzolos játék. Ha nem is drasztikus de egyre erősebb javulás van, főleg multi terén ahol nem jöhet szóba az élvezhető warez. Lassú víz partot mos.A pc megint a csúcson lesz. De a konzol nagyon sokáig fennmarad míg egy szolgáltatás nem lesz amit a tv-n keresztül a neten kapod szerverről és a tv lézere az újjaidat követi majd, mint ha az joystick lenne ;) ! Akkor a PC lesz az úr, és akkor, csakis akkor jelenik meg végre PC-re a Final Fantasy :,(!
42.
42.
ATi0021
Érdekesnek érdekes, de szerintem felesleges. Nekem tényleg semmi bajom a konzolokkal. De ahogy így a videón láttam, nekem valahogy úgy tűnik, hogy a PC-men valamivel szebb és jobban fut a játék. Igazából a hírnek a címe kicsit becsapós. Mikor először olvastam. Na mondom de jó, csak be kell majd rakni a lemezt aztán már mehet is a játék. Biztos csináltak emulátort. De tévedtem ...

A másik. Akinek volt pénze(videóban a faszi) PS3-ra. nagy HDTV-re, + ilyen havidíjat fizetni szerintem lenne pénze normális PC-re is. Egy idő után többe lesz a havidíj fizetés mint egy fulls PC.
41.
41.
Optimus Prime
#45: egyetértek.

Hír: nos, érdekes. De mire is van szükség eme dologhoz? Hát arra a fránya PC-re! Ennek egyakorta úgy nincs értelme, ahogy van. A hírből azt hittem, ha beteszek egy Gems for Windows lemezt a PS3-ba, akkor nyomhatom a játékot. Az már cool lenne, és le is tenném a voksomat a PS3 mellett. De így?
40.
40.
Sebestyen
Nos 17 és a többiek akik igy gondolkodnak!

Én nem játszom, hanem dolgozom a pc vel, és én is kijelenteném hogy ez az eszköz nélkülözhetetlen kiválthatatlan! én programozom a pc-n, ezt egy konzolon mikor tehetném meg? én videot digitalizálok rajta ezt sem tehetném meg!dvd-t írok convertálok! Nem azt mondom hogy egy konzol szar, mert aki játszani szeretne annak igen is jó! De ti elfelejtitek hogy ezeket a gépeket elsősorban játékra tervezték! És nem a pc kiváltására! Na csak ennyit szerettem volna mondani! ÜDV!
39.
39.
daevidt
Mindenki a konzol vs PC-vel van elfoglalva, a hírt észre se vettétek?



Először is, szó sincs arról, hogy a játékot FUTTATHATNÁNK PS3-on. Igen, játszhatunk vele rajta, ez igaz... de akkor is a PC-n fut a játék. Sőt, a PC teljesítményét még LEFOGJA a streamelő alkalmazás is!

Most komolyan, ez miért jó? Miért FIZETNE még pluszba ezért bárki is?

Ha a nagy tv kell, akkor előttem szólók már bölcsen megjegyezték, kábel...

Ez akkor lesz majd jó, ha már az átlagos otthoni gép lenyomja a PS3-at.

De ha tudtok nekem mondani olyan szituációt, amiben ez hasznos, és tényleg van értelme, akkor gyerünk.
38.
38.
GuC11
Gyurka...



PsP a Ps3 elött?

Ps1 a Wii elött?

PC a konzol elött?



Ezt az ótvar nagy baromságot honnan vetted?



Egyenlre konzolra vannak a legujabb játékok,mert hát sajnos a PC nem képes elvinni azokat.Én személy szerint konzol párti vagyok,de jó dolog lenne ha néhány Xbox360/Ps3 játék megjelenne PCre.Már csak azért is hogy mások is átélhessék a játkok élményét.De ez addig nem fog menni amíg nincs felkészülve rá a PC.
37.
37.
Wizard8
mikor fogg ilyet csinalni a doboz 360 ?:P:P:P:P ^^
36.
36.
wildláma
egyébként hogy veri oda a psp a ps3-at? meg tetszenek azok az íráshibák is nagyon. ha gyurka csinálna egy szerelemlistát akkor Bill Gates lenne a námbör 1, utánna az anyja, majd a saját tenyere+szexoldal, majd a sexy tanárnő aki a 3.osokat tanítja és ...
34.
34.
SWBF2
25: a dobogó legalsó foka lemaradt LOL
33.
33.
kasy
Gyurka! Én veled vagyok! Globál hülye vagy és orbitális f.sz, de szeretek röhögni azon, hogy az Istenbe' lehet valaki ennyire sötét...

Írkálj csak, én meg befosok a gép előtt a röhögéstől.
31.
31.
Dentis 360
Egyébként ezt az egészet megcsinálhatnák fordítva PC-re is.Szívesen tolnám a Motorstorm-ot a jó öreg asztali masinámon....Mondjuk lehet,hogy később tényleg lesz vmi emulátor...
31.
31.
huszti
épp ezaz, gyurka akkora fan hogy Windwosja van meg X360-ja:D...és a 3. valószínűleg a sima Xbox...
30.
30.
oliveer
Te Gyurka . !!

Hogy tudsz 1 konzolt összehasonlitani 1 PC-vel ?

Ennyi erővel Mac-el is mindent meg tudsz csinálni csak érteni kell hozzá...

Ha játszani akarsz a modern játékokkal akkor konzolt kell venned a pc-det ugyse tudod felnyomni a mostani követelményekhez. Ezt el kell ismerni , és nem lehujjogni minden konzolt és isteniteni a te hullámbádog pc-d. Amig meg nem vagy konzol tulajdonos , legyen az xbox360 vagy ps3 vagy akármi , addig ne állits mércét microsofttol lefele a sony -ig., főleg ne úgy hogy a PC a világon a legjobb.
29.
29.
Dari
Ez olyan mint a lovat meg a füvet összehasonlítani... mind2 jo vmire, de kurvára nem ugyanaz sulycsoport :) értitek? nincs pc vagy konzol a jobb kérdés... max degradált vs. degradált van... és itt nem az eszközre értem :P
28.
28.
Pekferi
30: sztem 3. hely a tetris XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...