Playstation 2

Táblajáték, Játékkonzol
Kiadó: Sony, Fejlesztő: Sony
Sony játékkonzol tele remek játékokkal. Bár már a nextgeneké a jövő, a kis gépnek még mindig kemény felvevőpiaca van a világon mindenhol.
Értékelés: Nincs még értékelve

1080p-re vált a PlayStation Now

A letöltött játékokat természetesen eddig is az eredeti felbontásukban játszhatták a PlayStation Now előfizetői, hamarosan azonban a közvetlenül streamelt játékokat is Full HD-ban élvezhetjük.

PS2-es játékokat is lehet emulálni a Series S-en

Látványos bravúrt sikerült néhány embernek végrehajtania az Xbox Series S-en: PlayStation 2-es játékokat futtattak a Microsoft új konzolján, ami azért is ironikus, mert a PS5 erre önmagában nem képes.

PlayStation 5 - a visszafelé kompatibilitásról

A Sony már korábban is elhintette, hogy a PlayStation 5 fejlesztésekor nem élvezett különösebb prioritást a PS4-es generáció előtti játékok támogatása. Most a SIE elnöke elárulta, hogy pontosan mit is jelent ez.

Dokumentumfilm készül a PlayStationről

Szeptemberben, az első PlayStation nyugati premierjének huszonötödik évfordulója apropóján jelenik meg a From Bedrooms to Billions: The PlayStation Revolution című dokumentumfilm, amely a PlayStation történetét dolgozza fel.

Húszéves a PlayStation 2

Ideje, hogy öregnek érezzük magunkat: a PlayStation 2 játékkonzol betöltötte a húsz évet. Ez alatt az idő alatt számos gamer-emléket köszönhettünk neki, és népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy máig a legtöbbet eladott konzol.

Huszonöt éves a PlayStation

Napra pontosan huszonöt évvel ezelőtt került boltokba az első generációs PlayStation, és így bemutatkozott maga a PlayStation márka is. A Sonynak egy Guinness-rekordot is hozott az évforduló.

Kiderült, hogy a DualShock "X" gombja nem "iksz"

Valószínűleg ti és a legtöbb barátotok is "iksznek" hívja a DualShock-kontrollerek "X" gombját, és furcsán néztek, ha valaki másképp hivatkozik rá. Nos, a helyzet az, hogy a Sony szerint ti sem álltok a helyzet magaslatán.

Tizenkilenc éves lett a PlayStation 2

Tegnap volt tizenkilenc éve, hogy minden idők legsikeresebb asztali konzolja, a PS2 boltokba került Japánban. Noha az évforduló még nem kerek, így is illik megemlékezni a dátumról, hiszen a gépből 157 millió példány talált gazdára.

Véget ér a PlayStation 2 szervizelése

Csaknem két évtizedig tartott a PlayStation 2 támogatása, a Sony úgy döntött, hogy szeptember 7-től leállítja a konzol ügyfélszolgálatát, így a jövőben már nem is javítja meg az elromlott masinákat. Egy korszak ért véget.

Több mint 500 millió PlayStation-konzolt adtak el

A Sony bejelentette, hogy 81,2 millió PS4-et adtak el július 22-ig, így pedig 525,3 millió darab PlayStation-konzol talált gazdára a brand 1994-es debütálása óta. Ennek örömére egy limitált kiadású PS4 Pro kerül forgalomba.

Milyen PS2-es játékokat látnál viszont PS4-en?

Erre a kérdésre keresi a Sony a választ Twitteren. A cég azt szeretné megtudni a játékosoktól, hogy melyek azok a PS2-es játékok, melyeket újrajátszanának PlayStation 4-en is.
  • Írta: barackostej
  • 41 komment

PlayStation 4 - élesben vizsgázik a PS2-emulátor

Régóta pletykálják már, hogy PS2-emulátort kaphat a PlayStation 4, és a jelek szerint a Sony már vizsgáztatja is a technológiát, méghozzá az újrakiadott Star Wars-játékok közreműködésével.

Ilyen lett volna a Nintendo és a Sony közös konzolja

Igazi konzoltörténelmi ereklye került elő: a 90-es évek elején a Sony és a Nintendo közös konzolon dolgozott, mely végül soha nem jelent meg. Az egyik Reddit-felhasználó azonban véletlenül rátalált gépre.

Boldog szülinapot, PlayStation 2!

A nagy GDC-zés közben elfeledkeztünk róla, így némileg megkésve kívánunk boldog születésnapot a PlayStation 2-nek. Minden idők legnépszerűbb konzolja éppen tizenöt éve került boltokba.

Óriási leárazásokkal ünnepel a Sony

A huszadik születésnapját ünneplő PlayStation miatt a Sony egy teljes hétig óriási árleszállítással ünnepel, így több mint hatvan, a PlayStation történelmében népszerű játékot vásárolhatunk meg sokkal olcsóbban a PSN-en.

A jó, a rossz és a csúf

Mozgalmas hetünk volt, hiszen két fontosabb esemény is megrendezésre került, emiatt pedig rengeteg trailer és látnivaló került ki a 2015-ös címekből. Múlt héten induló rovatunk ezúttal is feleleveníti a fontosabb történéseket.
  • Írta: barackostej
  • 2 komment

Frissítve: Ma 20 éves az első PlayStation

Ma is van miért ünnepelni, a tortát ezúttal az első PlayStation és így persze maga a PlayStation márka kapja, méghozzá húsz gyertyával a tetején. A mai napig ez az egyik legsikeresebb konzol.

Több nyereséget termelhet a PS4, mint a PS2

A Sony elnök-vezérigazgatója, Kaz Hirai egy vállalati megbeszélésen mondta azt, hogy a PlayStation 4 már most nyereséget termel, végső soron pedig a PlayStation 2-t is beelőzheti ezen a téren.

GDC 2014: Ezek voltak a legjobb játékok

Természetesen az idei Game Developers Conference-en is kiválasztották a tavalyi év legjobb játékait, illetve ismét külön díjátadót tartottak az indie címek kedvéért. Spoiler: a The Last of Us győzött.

Lemondott Jack Tretton, a SCEA elnöke

Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment America vezérigazgatója bejelentette, hogy március 31-től lemond posztjáról, helyét a jelenlegi alelnök, Shawn Layden veszi át. Egy korszak zárul le most.