Jövőbe tekintő sorozat

Rovat
Kiadó: Gamekapocs, Fejlesztő: MikeReem
MikeReem rovata a tudomány legújabb és a legmeglepőbb témáiról.
Értékelés: 10

MetaHuman Creator - újabb nagy dobás az Epictől

Elképesztő részletességű, de gyorsan előállítható karaktermodelleket ígér az Unreal Engine legújabb kiegészítőalkalmazása, a MetaHuman Creator. A legjobb, hogy az eszköz minden fejlesztő számára hozzáférhető lesz.

A Sega a Fog Gaming megvalósítására készül

A japán Famitsu magazin egyik cikkéből derült ki, hogy a Sega az úgynevezett Fog Gaming koncepció megvalósítására készül. Ennek lényege, hogy a kihasználatlanul álló játéktermi gépek erőforrásait egy streamingszolgáltatásként hasznosítanák.

Nyugat-Európát is meghódíjta a Project xCloud

A Microsoft a korábbi ígéreteinek megfelelően újabb európai országokban teszi elérhetővé a Project xCloud bétatesztjét, tizenegy nyugat-európai ország játékosai nézhetik meg, hogy mire képes a felhőalapú szolgáltatás.

Új VR-szemüvegen dolgozik a HP

A Microsoft és a Valve közreműködésével vágott bele a "következő generációs" VR-szemüvegének kifejlesztésébe a HP. A gyártó egyelőre nem árult el konkrétumokat az eszközzel kapcsolatban, az ígéreteknek viszont nem vagyunk híján.

Itt a teljes Heretic rövidfilm

A tavalyi Game Developers Conference-en mutatkozott be a Unity legújabb techdemójának, a Hereticnek az első felvonása. Eltelt egy esztendő, és a csapat most lerántotta a leplet a teljes változatról.

Felhőalapú platformot indít az Nvidia és a Tencent

Az Nvidia is beugrik a videojátékos streamingplatformok piacába, a GPU-gyártó azonban elsősorban Kínát célozza meg. A START nevezetű kezdeményezéshez a Tencent óriásvállalata nyújt segítséget.

Mesterséges intelligenciát fejleszt a Sony

Új kutató- és fejlesztőstúdiót nyitott a Sony Corporation. A Sony AI csapatai a mesterséges intelligencia megismerésére és fejlesztésére összpontosítanak majd, melyeket később a játékfejlesztések során is kamatoztathatnak.

VR-headseten dolgozik az Apple?

A Bloomberg értesülései szerint az Apple is szeretne beszállni a VR- és AR-piacra, és jelenleg is azon dolgoznak a cupertinóiak, hogy saját headsetet fejlesszenek. A cél pedig egyértelműen a játékipar meghódítása.

A Valve is besegít az Apple AR-szemüvegénél?

Korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple leépítette az AR-szemüvegére ráállított hardveres csapatot, ami alapján sokan azt hitték, hogy a projektnek befellegzett. Mint kiderült, másról van szó: a Valve vette át a munkálatokat.

GDC 2019: Elképesztő, mit tud a Unity

Valamiért radaron kívül maradt a múlt héten tartott Game Developers Conference-en bemutatott Unity-techdemó, amely lényegében a The Heretic című rövidfilm elejét mutatja be.

GDC 2019: Erőt demonstrál az Unreal Engine

Míg tegnap az Epic Games Store kapta a főszerepet, most azoknak is kedvez az Epic, akiket az Unreal Engine képességei érdekelnek inkább. Három kisfilmmel erődemonstrált a cég az idei GDC-n.

HoloLens 2 - érkezik a második felvonás

A Barcelonában megrendezett MWC apropóján a Microsoft lerántotta a leplet a HoloLens headset legújabb verziójáról. Sajnos az eszköz ezúttal is üzleti felhasználású célokra készült, de legalább Unreal Engine 4-támogatással jön.
  • Írta: sirdani
  • 8 komment

GDC 2019: Nagy bejelentésre készül a Google

Nagy bejelentésre készül a Google az idei Game Developers Conference apropóján, a cég már ki is küldte a sajtóesemény meghívóit. A találgatások szerint a Project Streamre épülő szolgáltatás, illetve konzol mutatkozhat be.

Verizon - még egy játékstreaming szolgáltatás indul

Napokkal ezelőtt számoltunk be róla, hogy az Amazon is saját játékstreaming platformot indít, máris itt az újabb trónkövetelő. A Verizon Gaming tesztelése már elkezdődött NVIDIA Shielden, és jelenleg 135 játékot tartalmaz.

Bemutatták a Google játékstreamelő szolgáltatását

Hivatalosan is lerántották a leplet a Google játékstreamelő szolgáltatásáról, a Project Streamről. A technikai tesztelés rövidesen kezdetét veszi, az Assassin's Creed: Odyssey-vel játszhatnak majd a kiváltságosok - a Chrome böngészőjükben.

Hátra még a VR berobbanása?

A Bethesda vezetője, Todd Howard a barcelonai Gamelab során interjút adott a GamesBeat számára, mely során többek közt arról beszélt, hogy rendkívül izgatott a VR technológia fejlődése és erősödése miatt.

A játékvilágon kívül folytatódik a Kinect pályafutása

Habár a Microsoft mozgásérzékelője nem aratott osztatlan sikert az Xbox 360-as, később pedig az Xbox One-os karrierje során, a szenzor mostantól az Azure rendszerén keresztül segíthet a szoftverfejlesztőknek.

GDC 2018: A jövő játékkaraktereit demózta az Epic

Az Epic a 3Lateral közreműködésével készítette el a legújabb techdemóját, amely a jövő játékkaraktereit hivatott bemutatni. Andy Serkis a digitális mását és egy idegen lényt keltett életre - félelmetesen jól.

Xbox-kontroller az új amerikai tengeralattjárón

Szombaton állították hadrendbe az új amerikai tengeralattjárót, a USS Coloradót, amit egy nem éppen szokványos kiegészítővel is felszereltek: a hajó fotonikai árbocait Xbox-kontrollerrel lehet irányítani.

2021-re utolérheti az AR-piac forgalma a VR-ét

A SuperData elemzése szerint az AR- és az MR-technológiák már most több tőkét vonzanak, mint a VR, 2021-re pedig a "lakossági" piacon generált bevételek tekintetében is győzedelmeskedhet a szegmens.