Nintendo DS

Táblajáték, Játékkonzol
Kiadó: Nintendo, Fejlesztő: Nintendo
A DS a Nintendo apró handheldje, melynek érdekessége, hogy érintőképernyős dual screen technológiával készült, így forradalmian új játékélményt nyújt a kicsike.
Értékelés: Nincs még értékelve

A Nintendo már 700 milló konzolon adott túl

A cég a 35 éves története során már több mint 700 millió játékkonzolt adott el - ebből 300 millió asztali, és 427 millió handheld masina volt. A részletes, platformonkénti bontást a kattintás után láthatjátok.

Ilyen lett volna a Nintendo és a Sony közös konzolja

Igazi konzoltörténelmi ereklye került elő: a 90-es évek elején a Sony és a Nintendo közös konzolon dolgozott, mely végül soha nem jelent meg. Az egyik Reddit-felhasználó azonban véletlenül rátalált gépre.

Észak-Amerikában veszik a legtöbb Amiibo-figurát

A Nintendo befektetőinek tartott találkozón ezúttal a játékok eladásairól volt szó. A kiotói vállalat örülhet, hiszen a Wii U szoftvereladásai 200 százalékkal nőttek tavaly óta, és az Amiibók is kivételesen teljesítenek a kasszáknál.

Mobilokra költöznek a gameboyos játékok?

A Nintendo kapcsán többször is szóba került már, hogy a kiotói vállalat korábbi sikercímei mobileszközökön is tiszteletüket tehetik. A legújabb levédett szabadalom szerint a Gameboy-éra játékaival pont ez történik majd.

Világrekorder a 8000 darabos Nintendo-kollekció

Egy 33 éves dubaji rendőr tulajdonát képezi a világ legnagyobb, több mint százmillió forint értékű Nintendo játék-, konzol- és relikviagyűjteménye, melyet a Guinness-világrekordok közé is regisztráltak.

125 éves a Nintendo

Emellett azért csak nem megyünk el szó nélkül: tegnap ünnepelte a Nintendo a százhuszonötödik születetésnapját! Tortát nem csináltunk, de kommentekben azért lehet gratulálni, örülni.

A Nintendo már a hardcore játékosokra koncentrál

Maga Shigeru Miyamoto nyilatkozta ezt az Edge-nek adott interjújában, elvégre új idők járnak - a Nintendo is változtatni akar a hozzáállásán. Közben finoman meg is marta az alkalmi játékosokat.

Borzasztóan áll a Nintendo Wii U

Nagyon úgy néz ki, hogy mindenki ma akarja elmondani, hogyan sikerült az elmúlt üzleti éve: ahogy arra lehetett számítani, a Nintendo nem sok jót tudott közölni a nagyérdeművel.

25 éves a Game Boy

Tegnap volt huszonöt éve annak, hogy Japánban boltokba került az eredeti Game Boy. A kézikonzol óriási siker lett, több mint 118 millió darabot adtak el belőle világszerte.

Nintendo Wii és DS - nincs több online játék

Eljött az, amire azért lehetett számítani: a Nintendo bejelentette, hogy lelövi a Wii és a DS néhány online funkcióját, így az internetes multiplayernek is annyi egyebek mellett. Vásárolgatni azért még lehet online.

Filmet forgat a Sony a Nintendóról és a Segáról

Annak idején nem igazán értettük, hogyan akar a Sony filmet forgatni a konzolháborúról, de mostanra mindenre fény derült: a Nintendo és a Sega közti háborút dolgozza majd fel az adaptációja.

5,86 millió Wii U-t adtak el eddig

Noha a Nintendo karácsonya viszonylag jól sikerült, és ez nyereséget szült az elmúlt az időszakra, a látszat csal: a következő negyedévtől a cég sem remél túl sokat, és veszteséges üzleti évet vár.

Azért a Nintendo is tud még szép számokat mutatni

A Nintendo azt ígéri, a jelenlegi pénzügyi év végére magára fog találni, addig viszont nem marad más, mint a múltba révedés. És miért ne? Nem sok gyártó ad el 600 millió játékgépet.

E3 2013: Életképek Los Angelesből

Egy raklapnyi árulkodó képre tettük rá a mancsunkat, melyek az idei E3 helyszínét, a Los Angeles-i Convention Centert mutatják be, még a látogatók érkezése előtt. A plakátok és a molinók már a helyükön vannak.

E3 2013: A Nintendo "sok akciót" ígér

A Nintendo of America elnöke, Reggie Fils-Aime egy videóban ígéretet tesz arra, hogy a rajongók akciós látnivalókat kapnak majd az idei expón. Vajon most tényleg magára talál a japán vállalat?

E3 2013: Elindult a Nintendo expós oldala

Mivel a Nintendo idén nem rendez nagyszabású konferenciát az Electronic Entertainment Expón, a bejelentéseket a június 11-én lezajló Nintendo Directen követhetik az érdeklődők. A cég E3-as honlapját már fellőtték.

E3 2013: Az első napon tart sajtóbulit a Nintendo

Habár a Nintendo nagy sajtókonferenciát nem rendez az idei Electronic Entertainment Expón, a rendezvény első napján várja a szaksajtó képviselőit a saját standján. Ott lesz Miyamoto és Fils-Aime is.

Nem úgy fogy a Nintendo Wii U, mint várták

2012 végéig 3 millió Nintendo Wii U talált gazdára, és 11,69 millió szoftvert értékesítettek a platformon - erősítette meg a kiotói vállalat. A japánok szerényebb várakozásokkal néznek a teljes 2013-as pénzügyi évre.

Átszervezések a Nintendónál

Lapértesülések szerint átszervezés zajlik Nintendónál, ráadásul évek óta a legnagyobb. A kiotóiak a hardveres kutató-fejlesztő részlegeiket egyesítik közös divízió alatt, a hatékonyság növekedését remélik a döntéstől.

Amerikában 4 éve a Call of Duty a legnépszerűbb

Az NPD Group közzétette a 2012 decemberére, illetve a teljes tavalyi évre vonatkozó eladási toplistáit. Az amerikai adatok alapján a játékok között abszolút dominanciának örvendhetett a Call of Duty: Black Ops II.