The Elder Scrolls V: Skyrim

PC, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One

RPG
Kiadó: Bethesda Softworks, Fejlesztő: Bethesda Softworks
A The Elder Scrolls-sorozat ötödik része. A címet The Elder Scrolls V: Skyrim néven keressük, online pedig DLC-ket is találunk hozzá!

Itt tart most a Skyblivion

Fejlesztői naplók közzétételébe kezdett a Skyblivion mögött álló moddercsapat. A The Elder Scrolls IV-et a Skyrim motorjával újraalkotó projekt jelenlegi állapotát vehetjük szemügyre az első ilyen videóban.
  • Írta: gorien
  • 4 komment

A Microsoft felvásárolta a Bethesdát

Senki sem számított a nap legnagyobb hírére. A Microsoft felvásárolta a ZeniMax Mediát, ezzel a saját zászlaja alá hajtva a Bethesda Softworksöt és annak összes fejlesztőstúdióját. Az ide tartozó játékok mind Xbox Game Passre tartanak majd.

Újra mozog a Skywind

Jó egy éve láthattuk utoljára mozgásban a Skywindet, aminek a keretei között a The Elder Scrolls III: Morrowindet ültetnék át rajongók a Skyrim motorjára. Most a Battle at Nchurdamz címet viselő questet nézhetjük meg közelebbről.

A Bethesda is kivette a játékait a GeForce Now-ból

Alig néhány hete indult el az NVIDIA saját felhőalapú szolgáltatása, a GeForce Now, de az itt elérhető játékok listája mégis napról napra egyre szűkösebbnek tűnik. Az Activision Blizzard után most a Bethesda is kivonta a címeit.

Rengeteget fejlődött a Skyblivion

A TESREnewal ugyan eddig is teljes erőbedobással dolgozott azon, hogy a Skyrim motorjára ültesse át a The Elder Scrolls IV: Obliviont, ám úgy néz ki, hogy az utóbbi időkben még ezt a tempót is megfejelték, és vészesen közelednek a célhoz.
  • Írta: sirdani
  • 4 komment

Íme, a Steam Awards 2018 győztesei

A Steam Awards 2018 jelöltjeinek listáját még decemberben véglegesítették, a tegnapi napon pedig meg is történt a szavazatok összesítése és a győztesek kihirdetése. Az év fejlesztője a CD Projekt RED, az év játéka pedig a PUBG.

Tovább szépül Morrowind

Játékmeneti előzetest kapott a rajongói fejlesztésű Beyond Skyrim: Morrowind, melyben a lelkes csapat a The Elder Scrolls III: Morrowind alkotást ülteti át a Skyrim látványvilágába. Az eddigiek alapján lenyűgöző modra számíthatunk.

Hivatalos szakácskönyvet kap a The Elder Scrolls

Úgy néz ki, hogy a Skyrim tényleg minden platformot meghódít; két konzolgeneráció, okoshűtő, kaputelefon és autóműszerfal után jövő márciustól a szakácskönyvek világában is szerencsét próbál.
  • Írta: sirdani
  • 9 komment

Skywind - varázslatos tájak, autentikus sztori

Megkapta első sztorielőzetesét a Skywind, a Morrowindet feltámasztó Skyrim-mod. A látvány és atmoszféra mellett így a történet kapta a főszerepet az előzetesben, megjelenési dátumunk azonban továbbra sincs.

Már okosvécén is fut a Skyrim: Very Special Edition

Ha kicsit jobban beleássuk magunkat a témába, rájöhetünk, hogy az Alexa segítségével akár egy 6 ezer dolláros okosvécén is játszhatsz a Skyrim: Very Special Editionnel. Bizony, a jövő már itt van!

E3 2018: A Bethesda-bejelentések egy helyen

A Bethesda megint a - számunkra - leglehetetlenebb időpontban konferenciázott, és magyar idő szerint hajnalban kezdte el csepegtetni a bejelentéseit. A reggeli zűrzavar feloldására készítettünk egy gyors összefoglalót az újdonságokról.

E3 2018: Skyrim: Very Special Edition - Alexára is?

Todd Howard és a Bethesda is tanult az utóbbi évek poénjaiból és most jól rá is játszanak arra! Most már tényleg minden létező eszközre megjelenik a Skyrim, beleértve a csipogót, a hűtőszekrényt és az Amazon Alexát is. Az utóbbi nem vicc.

Ingyen játszható játékok a hétvégére

A kiadók PC-n és konzolokon számos remek alkotást tettek kipróbálhatóvá. A Ghost Recon: Wildlands mellett PC-n a Skyrim: Special Editon és a Star Citizen aktuális változata vár mindenkit. PS4-en és Xbox One-on pedig az Injustice 2.

Ilyen gép kell a Skyrim VR alá

Mától érhető el a The Elder Scrolls V: Skyrim VR PC-s verziója, így már HTC Vive-on és Oculus Riften is élvezhetjük a Bethesda eredetileg 2011-ben megjelent szerepjátékát. Hogy ne érjen meglepetés, lássuk a gépigényt!

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Reméljük, kitart még a márciusi játékdömping termése, mert az április jóval soványabbnak ígérkezik! Ez már az első hét felhozatalán is érződik, inkább az ínyenceknek tudunk játékot ajánlani.

PC-re is megjelenik a Skyrim VR

Csak idő kérdése volt, hogy a Bethesda mikor jelenti be, hogy a Doom VFR és a Fallout 4 VR után PC-n is bemutatkozik a The Elder Scrolls V: Skyrim VR. A premierre a jövő hónapban kerül sor.

Kedvcsinálót kapott a Skyblivion

A TESRenewal gőzerővel dolgozik a modján, amely a The Elder Scrolls IV: Obliviont ülteti át a Skyrim motorjára. Természetesen a teljes játékot újrajátszhatjuk majd a felturbózott látvány mellett.

A Bethesda kiáll a single player játékok mellett

Tegnap az idei The Game Awards után a Bethesda kiadott egy közleményt, amelyben az egyjátékos címek létjogosultságát hangsúlyozta. Pénzzel is támogatja a #SavePlayer1 nevű kampányát, amit más fejlesztők kapnak meg.

Brit toplista: kiábrándító rajtot vett a Battlefront II

A Battlefield 1-től és a Star Wars: Battlefronttól is elmaradt a Star Wars: Battlefront II rajtja a briteknél, és valószínűtlennek tűnik, hogy a visszaesést ellensúlyozni tudnák a digitális értékesítések.

Megjelent a Skyrim Switch-re és PlayStation VR-ra

Ne menjünk el a hét egyik legfontosabb premierje előtt! Kereken hat évvel az első verziók után Nintendo Switch-re és PlayStation VR-ra is elérhetővé vált a The Elder Scrolls V: Skyrim. A tartalom nem változott, csak az irányítás.