Final Fantasy XIII

RPG
Kiadó: Square Enix, Fejlesztő: Square Enix
A Final Fantasy legújabb, tizenharmadik epizódja Playstation 3-ra és Xbox 360-ra. Keményen belecsap a lecsóba! :)
Értékelés: 8.8

Ezekkel a címekkel indítja a hónapot a Game Pass

Menetrendszerűen esett be a Microsoft bejelentése a szeptember első felére szánt Xbox Game Pass-játékokról: ezúttal nyolc címnek örülhetünk majd, amelyeket a szokásos módon szedtünk listába nektek.
  • Írta: fojesz
  • 1 komment

Még több Final Fantasyt várhatunk a Game Passbe

A Microsoft 2019-ben számos Final Fantasy-címmel ígérte bővíteni az Xbox Game Passt, ám a teljes listát még nem sikerült teljesítenie. A cég szóvivője szerint nincs miért aggódni, 2021 folyamán ezek is rendben megérkeznek.

Final Fantasy VII - csak 2018-ban jöhet a PC-s verzió

Jövőre ünnepli 30. születésnapját a Final Fantasy-sorozat és a VGLeaks információi szerint a Square Enix elképesztő mennyiségű megjelenéssel igyekszik majd a rajongókat megajándékozni.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Brutális hétnek nézünk elébe, remélem, mindenki tett félre elég pénzt, amit játékokra költhet! Legyen szó horrorról, sportról vagy autóversenyről, jó eséllyel találsz a napokban olyan címet, ami a fogadra való.

Heti hírösszefoglaló - 38. hét

Jön a Need For Speed Rivals: Complete Edition, a Microsofté a Mojang, és kiderült a Dying Light gépigénye is. Az Assassin's Creed film 2016-ra csúszott, és toplistás a Destiny. Ezek, és még sok más történt a héten. Nézzetek be!
  • Írta: Arell
  • 0 komment

PC-re is megjelenik a Final Fantasy XIII

PC-re is megjelenik a Final Fantasy XIII trilógia, ráadásul nem is kell sokat várni rá, hiszen az első epizóddal már a következő hónapban játszhatnak a vásárlók. A folytatások tavasszal érkeznek.
  • Írta: barackostej
  • 12 komment

PC-re is jön a Final Fantasy XIII?

Final Fantasy-híreink következnek. A találgatások szerint Steamre is megjelenik a Final Fantasy XIII, megvan a Type-0 HD megjelenési dátuma, és úgy néz ki, jövőre jön a Final Fantasy XV demója.

Japán: a Final Fantasy XIII is játszható lesz mobilon

Sőt nemcsak a Final Fantasy XIII, hanem több másik Square Enix-cím is. Az ehhez szükséges felhős szolgáltatást a kiadó-fejlesztőcég októberben lövi fel, a mobil-kompatibilis játékokat bérelni lehet majd különböző időtartamokra.
  • Írta: fojesz
  • 6 komment

Kiszállt a Sony a Square Enixből

Merthogy egészen eddig benne volt, illetve mondhatjuk azt is, hogy részben az övé volt: a Sony Computer Entertainment ma jelentette be, hogy eladta a Square Enix-részvényeit egy japán befektetőcégnek.

Final Fantasy - akár a PC is szóba jöhet

Noha a Final Fantasy-sorozatnak vannak olyan részei, amik PC-re is megjelentek, alapvetően konzolos címként tekintünk rá. A Square Enix viszont fontolgatja, hogy változtat ezen, úgyhogy tulajdonképpen örülhetünk.

Final Fantasy - Lightning visszatérhet

És most nem abban az értelemben, hogy Lightning Returns, hanem úgy általában: noha a múlt héten megjelent Final Fantasy lezárja Lightning történetét, a készítők nem zárták ki, hogy később visszatérhet vendégszereplőként.

Bizottság felügyelheti a Final Fantasy minőségét

Igazi veteránok felügyelhetik ezentúl a Final Fantasy-játékok minőségét, mivel a Square Enix attól tart, hogy a márka lejtmenetet vesz. A kiadó szeretné megelőzni a bajt, kérdés, hogy mindez elég lesz-e az üdvösséghez?

Valami készül a Final Fantasy XIII háza táján

A Square Enix fellőtte a Final Fantasy XIII-hoz köthető teaser oldalát, ebből már sejteni lehet, hogy Lightning-saga folytatódik egy új fejezettel. A nagy leleplezésre szeptember elsejéig kell várunk, amikor a fejlesztők újabb bejelentéssel szolgálnak a széria 25. születésnapjának apropóján.

Új Final Fantasy XIII játék készül

Arra számítottál, hogy rövidesen hallasz valamit a Final Fantasy Versus XIII-ról? Felejtsd el, a Square Enix ugyan megint a "tizenhármas" szériához nyúl, viszont egy vadiúj címet készül bejelenteni szeptemberben, a Final Fantasy huszonötödik születésnapját ünneplő rendezvényen.

Square Enix: FFVII-remake helyett új játékok

Nem csak a Final Fantasy-rajongók, de valószínűleg minden igazi játékfanatikus azt várja már lassan a Square Enixtől, hogy készítsék a legjobb Final Fantasy, a VII remake-jét. A cég azonban ezt egyelőre elutasítja, inkább új játékok fejlesztésére fordítanák a kapacitásukat.

Még egy új játékon dolgozik a Square Enix

Ha a Final Fantasy és a Kingdom Hearts producere új játékon dolgozik, az jelent valamit - ha mást nem, hát azt, hogy rengeteg pénzt fog beleölni a projektbe. A Square Enix így is számos bejelentetlen címen munkálkodik, lassan elkezdhetnék leleplezni őket...

Square Enix: Unreal 3 motorral új akció-RPG

A Square Enix bevásárolta az Epic Gamestől az Unreal 3 motort, s elmondása szerint több, eddig még bejelentetlen játékot is fog készíteni hozzá. Ebből az egyik egy akció-RPG, ami a pletykák szerint akár a következő generációs konzolokra is érkezhet.

Final Fantasy - fokozná a tempót a Square Enix

Valami van a levegőben: a múltkori kijelentés után, mely szerint a Square Enix akciódúsabb irányba menne el a Final Fantasy-sorozattal, most itt egy újabb, ami hajtépésre késztetheti a rajongókat. A fejlesztőknek szimpatikus a Call of Duty-k megjelenési üteme, ők is fokoznák a tempót.

Akció-RPG lehet a Final Fantasy XV

A Final Fantasy-sorozat eddig mindig hű maradt a klasszikus, körökre osztott játékmenethez, igaz, az utóbbi részek azért elég sok adalékot hoztak a rendszerbe. A széria producere szerint azonban a játékipar változik, és előbb-utóbb nekik is követniük kell ezeket a változásokat.

Hackerek támadták a Square Enix honlapjait

Úgy látszik, ez a tavasz már csak az illegális online behatolásoktól hangos: a Sony nem kicsi pokoljárást élt át a PSN-t feltörő hackerek jóvoltából, s ezúttal a Square Enix került a céltáblák kereszttüzébe. A recept ugyanaz: több honlapba épültek be, ahonnan adatokat loptak ismeretlen személyek.