Test Drive Unlimited 2

PC, PlayStation 3, Xbox 360

Autóverseny
Kiadó: Atari, Fejlesztő: Eden Games
Gyors kocsik, egzotikus tájak és az élet minden luxusa, ez veszi körül a szuperautó tulajdonosokat minden nap. Az Eden Games legújabb játéka ebbe a csodás világba kalauzolja el az Xbox 360, PlayStation 3 és PC tulajdonosokat.
Értékelés: 7.0

Visszatér a Test Drive Unlimited

Habár még nem sokat tudunk róla, az biztos, hogy fejlesztés alatt áll a következő Test Drive Unlimited-játék, méghozzá a legújabb WRC-epizódokat és a TT Isle of Man-sorozatot is jegyző Kylotonn csapatánál.

A Bigben Interactive-hoz került a Test Drive-sorozat

A Bigben Interactive tegnap hivatalos közleményben erősítette meg, hogy megszerezte az Ataritól az évek óta hanyagolt Test Drive-sorozat jogait, így tovább bővült a kiadó katalógusa.

The Crew - ezen dolgozik a Driver-csapat?

A pletykák szerint The Crew névre hallgat a Driver-csapat új játéka, amit a Test Drive Unlimited-veteránokból alakult Ivory Towerrel együtt készít. A The Crew autóverseny, a Gran Turismo és a Forza ellenfelének szánják.

Elárverezik az Atari címeit

Az Atari amerikai részlege ugyan egyben akarta eladni a címeit eredetileg, végül egyetlen potenciális vevő sem kínált annyi pénzt értük, ami megfelelt volna a számára. Most külön árverezik el őket.

Bezárt az Eden Games - most már tényleg

Mára bizonyossá vált, hogy a Test Drive Unlimited fejlesztőcsapata lehúzza a rolót, a cég jelenleg felszámolás alatt áll. Persze mindez aligha meglepő, az Atari már tavaly bejelentette, hogy meg akar szabadulni tőle.

PS4-re fejlesztenek a Test Drive Unlimited alkotói

Az Eden Games egykori munkatársainak nagy része mára a francia Ivory Tower sorait erősíti, s a legfrissebb híresztelések szerint már egy újabb autós címen dolgoznak, mely PlayStation 4-en is napvilágot lát.

Atari: az Eden Games nem zárt be

Az Atari tisztázta a helyzetet, a korábbi rémhírekkel ellentétben mégsem zár be a Test Drive Unlimited-játékokért felelős Eden Games, habár bizakodásra nincs sok oka a stúdiónak. Egyes vélemények szerint a kiadó most megpróbálja eladni a csapatot, ami persze azt is jelenti: ha nincs rá vevő, mehet a levesbe.

Veszteséges az Atari, bezárt az Eden Games

Nem ment jól a játékkiadóknak az előző üzleti év - az Atari sem kivétel. Mindössze 51,3 millió dolláros bevételt ért el, ám vesztesége még így is 4,8 millió dollárra rúg. A cég megkezdte az átszervezéseket, melynek első áldozata a Test Drive Unlimited fejlesztői, az Eden Games.

TDU 2 - a következő DLC hozza a motorokat

A Test Drive Unlimited 2 fejlesztői először egy évvel ezelőtt ígérték meg, hogy hamarosan érkeznek majd a motorok az alapvetően autókra kihegyezett játékba. Nem felejtették el ígéretüket, csak kicsit csúsznak: februárban most már tényleg jönnek a kétkerekűek!

Sztrájkol az Eden Games

A Test Drive Unlimited játékok fejlesztő csapata, az Eden Games egynapos szimbolikus sztrájkba kezdett kiadója, az Atari miatt, a cégóriás ugyanis a jelenlegi 80 fős csapat létszámát huszonkilenc fősre csökkentené. A baj nem most kezdődött, de látszólag most érte el a tetőpontot - kiborult a bili.

TDU2 - érkezik az ingyenes Exploraiton DLC

Elsőként a PC-s játékosok részesülnek a Test Drive Unlimited 2 soron következő letölthető tartalmában, őket követik rövid időn belül a konzolos játékosok. Annak ellenére, hogy izmos frissítéssel van dolgunk, egy lyukas garast se kell érte leszurkolnunk. Van még ilyen a mai világban.

Az élen nyitott itthon a Dragon Age II

Bejött a Dragon Age folytatása a magyar játékosoknak, legalábbis ami az üzleti sikert illeti. A Dragon Age II rögtön az első helyen nyitott a hazai toplistán, és PC-n és Xbox 360-on is ez a játék szerepelt a legjobban. PS3-on csak a második lett, a Killzone harmadik részén nem tudott kifogni.

Tizedik helyen nyitott a Fight Night Champion

Még éppen befért a legjobb tíz közé a Fight Night Champion: a PlayStation 3-on a második helyen, az Xbox 360-on pedig ötödik helyen nyitó bokszjátéknak az összesített listán a tizedik helyre futotta, ami azért nem rossz, ha azt vesszük, hogy a Fight Night rétegcím az EA sportjátékai között.

Második helyen nyitott itthon a Bulletstorm

A magyar játékosoknak is bejött a People Can Fly és Cliffy B legújabb agymenése, a Bulletstorm kapásból a második helyen nyitott itthon. Bár a játék kétségkívül remekül sikerült, arra kíváncsiak lennénk, hányan döntöttek a pár ezressel drágább Epic Edition mellett a Gears of War 3 bétalehetőség miatt.

Harmadik helyen nyitott itthon a Killzone 3

Megjelenése után azonnal a hazai toplista harmadik helyén nyitott a Killzone 3, a PS3-exkluzív címnek egyedül a World of Warcraft előfizetői kártyával és a FIFA 11-gyel nem sikerült megbirkóznia. Közben - ahogy az várható volt - a Test Drive Unlimited 2 alaposan visszacsúszott.

Első helyen nyitott itthon a Test Drive Unlimited 2

Bár várakozásainkhoz képest kissé alul teljesített, a Test Drive Unlimited második részére rengetegen voltak kíváncsiak itt, Magyarországon is. A játék kapásból az összesített toplista élén nyitott, ezzel pedig maga mögé utasította a World of Warcraftot és a FIFA-t is.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A héten lesz bőven megjelenés, egyedül a PSP marad játék nélkül a napokban. No jó, olyan borzasztóan sok sikervárományos címre most sem számíthatunk, de a Test Drive Unlimited második részével és a Mario Sports Mixszel érdemes lehet elkalandozni néhány óra erejéig.

Test Drive Unlimited 2 - Jaguar trailer

Nem tudok teljesen napirendre térni a Test Drive Unlimited 2 felett. Néha olyan hangulatosnak és szerethetőnek tűnik, néha pedig ronda, mint a bűn. Hasonló a helyzet az új, Jaguar autókat bemutató előzetessel is: oké-oké, de valahogy nem túl meggyőző. Főleg a zene nem.

Test Drive Unlimited 2 - alakítsd át a verdádat

Ha még nem lenne herótunk a dögivel érkező TDU2 videóktól, akkor bizonyára mindenki örülhet a következő gyöngyszemnek, melyben csodajárgányunk külső, optikai testreszabhatóságára hívják fel a figyelmet. Egy sznob autótulaj Ibizán nem furikázhat gyári fényezéssel, ugye?

Test Drive Unlimited 2 - az első 10 perc

A Test Drive Unlimited 2 is egyike azoknak a játékoknak, amelyekből annyi video érkezik, hogy mire megjelenik a végleges anyag, már megunjuk. Azaz megunnánk, ha nem lenne ilyen jó mindegyik. Most felkerült a netre a játék első 10 perce, rendesen, in-game formában.