Resistance 2

FPS
Kiadó: Sony, Fejlesztő: Insomniac Games
A korábban i8 néven ismert, Playstation 3 exkluzív Resistance: Fall of Man folytatása az Insomniac Games-től és a Sony-tól. Kőkemény anyag igazi gamereknek!
Értékelés: 8.8

GC 2019: A Sony felvásárolta az Insomniacot

Úgy tűnik, a Sony is tud stúdiót vásárolni, ha kell: a japán cég bejelentette, hogy felvásárolta a legutóbbi Pókember-játékot is jegyző Insomniacot - a csapat innentől már csak PlayStation-exkluzívokat fejleszt majd.

Resistance - az Insomniac nem tervezi folytatni

Az Insomniac Games közösségi menedzsere, James Stevenson nemrég interjút adott a Findernek, amiben elárulta, a csapatnak nincsenek tervei a PlayStation 3-ra készült Resistance-trilógia folytatásával.

Leállnak a Resistance-trilógia szerverei

Holnap, azaz április 8-án végleg leállnak a Resistance-trilógia multiplayer szerverei. Ha nosztalgiáznál egyet a PS3 exkluzív címeivel, akkor még ma megteheted, aztán könnyes búcsút kell venned az online porciótól.

Gran Turismo 5 - jövőre vége az online multinak

A Sony jövőre több PlayStation 3-cím online támogatását is megszünteti, így a Gran Turismo ötödik részének is leállnak a szerverei, és a Resistance-trilógia sem játszható majd az interneten.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ezen a héten is lesz egy-két érdekes cím, jóllehet az igazi megjelenési dömping már lecsengett, nincs más dolgotok, mint vásárolni és játszani. Még szerencse, hogy közeleg az év vége, lesz idő rá bőven!

Decemberben érkezik a Resistance Collection

A Sony egyelőre az amerikai premier dátumát erősítette meg, ám a nyakunkat tennénk rá, hogy az európai megjelenés sem várat sokat magára. Az Insomniac Games FPS-sorozatának mindhárom része helyet kap a csomagban, s ezúttal a pontos DLC-felhozatallal is tisztában lettünk.

Télen jelenik meg a Resistance Collection

A Sony egyik legjelentősebb first party FPS-sorozata végre gyűjteményes formában is megjelenik - ezzel a hírrel még adósak voltunk a héten. Az Amazon webáruház szerint a csomag még a tél folyamán napvilágot lát, ha kimaradt volna a PS3 egyik legjobb lövöldözős sorozata, ruházz be rá!

Ezért nem lett Halo a Resistance-ből

Az Insomniac Games vezérigazgatója egy interjúban ismerte el, hogy a Resistance sosem tudta megismételni a Halo sikerét, és nem vált olyan éllovas címmé a Sony számára, mint a Bungie fejlesztése a Microsoftnak. Szerinte a második résznél rontották el, a harmadiknál már próbáltak javítani.

Nincs tervben a Resistance folytatása

Három fő játék és két kézikonzolos mellékág után úgy látszik, kifulladt a Resistance frencsájz - legalábbis a készítők szerint. Ez nem éppen biztató jel a rajongók számára, nagyon is elképzelhető, hogy a Sony jó időre jegelni fogja a sorozatot. Persze ne legyen igazunk.

Szakított az Insomniac a Resistance-szel

Az Insomniac ugyan korábban is utalt rá, de most már gyakorlatilag biztos: a fejlesztőcsapat nem foglalkozik többet a Resistance-sorozattal, az új projektjeire szeretne koncentrálni. Nem tudni, hogy miért döntöttek így a srácok, vagy mennyire játszott ebben közre a Sony, ahogy azt sem, hogy mi lesz a Resistance jövője.

Összeállt Freddie Wong és az Insomniac

Az iszonyúan profi, videojátékos ihletésű youtube-os videóról elhíresült Freddie Wong abban a kiváltságos helyzetben részesült legutóbb, hogy együtt dolgozhatott a Resistance-sorozat atyjaival, az Insomniackal. Közös munkájuk gyümölcse bemutatja a jövő mozgásérzékelős technológiáját.

Fejlesztőt cserélhet a Resistance-sorozat

Bár semmi sem biztos egyelőre, az Insomniac kreatív igazgatója egy kissé melankolikus hangvételű nyilatkozatában azt találta mondani: "határozottan úgy látja", hogy a Resistance következő részét már nem a csapata fogja fejleszteni, elbúcsúznak tőle, ahogy a Spyrotól is annak idején.
  • Írta: fojesz
  • 5 komment

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Egyszer ennek is el kellett jönnie: látványosan megcsappant a megjelenő játékok száma, ezúton pedig ki is jelenthetjük, hogy a nyári uborkaszezon kezdetét vette. A helyzet a jövő héten sem lesz sokkal jobb, majd a később érkező letölthető arcade címekkel érdemes számolni esetleg.

Kedvcsinálón a Resistance Dual Pack

Lemaradtál volna a Resistance első két részéről? Tutira bejön neked a hamarosan megjelenő harmadik rész, de nem volt szerencséd még a saga nyitódarabjaihoz? Nagy gond nincs, mivel a Sony újra kiadja őket a Dual Pack keretében, az amcsiknál már a boltokban is van.

E3 2011: Holnap jelentik be az Insomniac új játékát

Holnap végre lehull a lepel a Ratchet & Clank- és a Resistance-sorozatot is jegyző Insomniac legújabb játékáról, ám apró érdekesség, hogy a bemutatóra nem a Sony, hanem az Electronic Arts konferenciáján kerül majd sor, és nem PlayStation-exkluzív, hanem multiplatform címre számíthatunk.

Insomniac: növelni kell a közönséget

Egyre több fejlesztőcsapat kénytelen szembenézni a szomorú ténnyel, hogy manapság már csak a legjobb tripla-A kategóriás játékok tudnak profitot termelni, és ezáltal valami extra bevételt hozni a fejlesztési költségek megtérülésén felül. Az Insomniac vezére szerint szélesebb közönségre van szükség.

Webes és mobilos játékok felé nyit az Insomniac

Nagy fába vágta a fejszéjét a Resistance és a Ratchet & Clank játékokért felelős fejlesztő. Insomniac Click néven új részleget hoztak létre, mely a webes és mobilos játékok készítésére kötelezte el magát. Céljuk, hogy sokkal mélyebb és bonyolultabb címeket hozzanak létre a közösségi hálózatokon.

Újabb regény készül a Resistance alapján

Négy év telik el a Resistance második és harmadik része között, amelyből a játékos alap esetben csak annyit tapasztalhat meg, hogy a Chimera-invázió a folytatásra brutálisabbá vált, mint valaha. William C. Dietz viszont a rajongók segítségére siet: regényt ír a Resistance 3 előzményei alapján.

Új Ratchet & Clank készül az Insomniacnál

Tudtuk, hogy nem kellett volna elkiabálni: azt hittük, az Insomniac új Resistance-bejelentésre készül, de most Clank szinkronhangja felborította a képletet.

Hamarosan bemutatkozhat az Insomniac új játéka

Az Insomniac hírlevélben árulta el, hogy még a szeptemberi Penny Arcade Expo előtt új játékot fognak bemutatni - az anyag PlayStation 3-exkluzív lesz.