Doom

PC, PlayStation 4, Xbox One

FPS, Horror, Sci-Fi
Kiadó: Bethesda Softworks, Fejlesztő: id Software
Visszatért a Doom - ezúttal már John Carmack nélkül.
Értékelés: 8.8

VR-játékon dolgozik az id Software

Hivatalos bejelentés még nincs, de az ausztrál korhatár-besorolásokért felelős szervezet honlapján felbukkant értékelés szerint újabb VR-játék készül az id Software-nél. Azon sem lepődnénk meg, ha egy újabb DOOM-ról lenne szó.

Bethesda - az Xbox elsődleges, de nem kizárólagos

Mióta a Microsoft felvásárolta a Bethesdát, azóta vissza-visszatérő kérdés, hogy vajon kisajátítja-e a megszerzett címeket a saját platformjai kedvéért. Ezúttal az Xbox pénzügyi igazgatója fejtette ki az álláspontjukat.

A Microsoft felvásárolta a Bethesdát

Senki sem számított a nap legnagyobb hírére. A Microsoft felvásárolta a ZeniMax Mediát, ezzel a saját zászlaja alá hajtva a Bethesda Softworksöt és annak összes fejlesztőstúdióját. Az ide tartozó játékok mind Xbox Game Passre tartanak majd.

A Bethesda is kivette a játékait a GeForce Now-ból

Alig néhány hete indult el az NVIDIA saját felhőalapú szolgáltatása, a GeForce Now, de az itt elérhető játékok listája mégis napról napra egyre szűkösebbnek tűnik. Az Activision Blizzard után most a Bethesda is kivonta a címeit.

A konzolos Doom is megkapja a Sigilt

Habár a klasszikus Doom-epizódok konzolos portjai nem sikerültek a legjobban, a Bethesda azóta is fejlesztgeti őket. Hamarosan újabb javítás várható, amivel néhány népszerűbb kiegészítés is elérhető lesz a játékokhoz.

Újabb pillanatok DOOM: Annihilationből

A Universal Pictures Home Entertainment Twitteren osztotta meg az októberben érkező videojátékadaptáció új teaserét, mely a mozikat kihagyva, rögtön a Blu-ray- és DVD-lemezekkel célozza meg a közönséget.

Tim Willits 24 év után hagyja ott az id Software-t

Tim Willits a Twitteren jelentette be, hogy 24 év után elhagyja az id Software csapatát. Döntése a QuakeCon után lép életbe. Egyelőre nem tudni, hogyan folytatja tovább a karrierjét.

Októberben jön a DOOM: Annihilation

A Universal Pictures Home Entertainment a Twitteren jelentette be, hogy a márciusban bemutatott új DOOM-film, a DOOM: Annihilation október 1-jén debütál, viszont a mozitermeket elkerüli, így egyből Blu-rayre költözik a film.

Sorozat készül a Masters of Doom alapján

A Deadline jelentése szerint sorozat készül David Kushner 2003-ban megjelent Masters of Doom könyve alapján. Az USA Network egyelőre csak egy pilot epizódot rendelt be, amit James és Dave Franco produkciós cége fog elkészíteni.

Brutal Doom - véresen rajtol a v21 Gold

Ha úgy érzed, hogy az eredeti Doom túlságosan is békés látványvilággal rendelkezett, akkor a Brutal Doom a te játékod lesz! Ugyan a továbbfejlesztett kiadás már májusban megjelent, a trailerre idáig várni kellett.

Rage 2 - nagyot szól a BFG-9000

Újabb akciódús játékmenettel jelentkezik a Rage 2. Az id Software és az Avalanche kollaborációjában készülő shooterből nem hiányzik majd a Doom legfélelmetesebb fegyvere, a BFG-9000 sem.

Csúszik a Sigil, a Doom szellemi örököse

Kisebb fennakadás történt a Sigil dobozos kiadásainak gyártása körül, így John Romero egy friss bejegyzésben jelentette be, hogy nem februárban, hanem valamikor áprilisban jelenik meg a The Ultimate Doom folytatása.

Csak ősszel számíthatunk a DOOM-filmre

A Universal Studios közelgő DOOM-adaptációja csak 2019 őszén érkezik, mivel a digitális effektusokért felelős szakembereknek több időre van szüksége a látvány tökéletesítésére. Reméljük, megéri várni rá!

John Romero szellemi örököst fejleszt a Doomhoz

John Romero, a Doom egyik apukája a sorozat huszonötödik születésnapja apropóján jelentette be, hogy szellemi örököst fejleszt az eredeti játékhoz. A Sigil lényegében egy Doom-mod lesz, és ingyenesen letölthetjük majd.

Az idők változnak - a Doom örök

Ha van olyan videojátékos trailer, amit látni kell, akkor a Doom-franchise 25 éves születésnapjára készített előzetes mindenképpen olyan. Eszméletlen őrült videón az elmúlt 25 év és ami még hátravan.

Női főhőst kap az új Doom-film

Alakul a nemrég bejelentett új Doom-mozifilm, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a korábbi ígérgetésekkel szemben ez a próbálkozás is megreked az olcsó, B-kategóriás filmek szintjén.

Ismét mozivászonra kerül a Doom

Úgy tűnik, hogy a Universal Studios berkein belül már javában folyik a munka egy új Doom-mozifilm kapcsán. A színész-énekesnő Nina Bergman Twitteren kotyogta ki, hogy már jócskán zajlik a casting a filmes adaptációhoz.

DOOM - már konzolon is játszhatunk 4K-ban

Mától végre a PS4 Pro- és az Xbox One X-tulajok is játszhatják a DOOM-ot 4K felbontásban. Remélhetőleg ettől még a sima 60 fps sebességről nem kell lemondanunk, bízzunk hát az id Software hozzáértésében!

DOOM - mozgásérzékelést kapott a Switch-verzió

A DOOM Nintendo Switch-változatát eddig csak fizikai gombokkal irányíthattuk, ám a legújabb, 1.1.1-es javítással végre bekerült a játékba gyro- és mozgásérzékelés támogatása is.

A Bethesda kiáll a single player játékok mellett

Tegnap az idei The Game Awards után a Bethesda kiadott egy közleményt, amelyben az egyjátékos címek létjogosultságát hangsúlyozta. Pénzzel is támogatja a #SavePlayer1 nevű kampányát, amit más fejlesztők kapnak meg.