Dungeon Siege III

PC, PlayStation 3, Xbox 360

RPG, Fantasy
Kiadó: Square Enix, Fejlesztő: Obsidian Entertainment
A népszerű Dungeon Siege-sorozat harmadik része, amelyben ezúttal már nem túl magányos hősünk ismét a világ megmentését tűzi ki célnak maga elé.
Értékelés: 8.0

Íme, a Games with Gold novemberi kínálata

Az év utolsó előtti hónapjában is négy ingyen játékot kapnak a Gold-előfizetessel rendelkező játékosok. A visszafele kompatibilitásnak köszönhetően már Xbox One-on is tolhatjuk az Xbox 360-as címeket.

Felvásárolták a Gas Powered Gamest

Megannyi hercehurca után megmenekült a Gas Powered Games, igaz, nem feltétlenül úgy, ahogy azt a legtöbben várták: a World of Tanks fejlesztői vásárolták fel Chris Taylort és csapatát.

Bejelentésre készülnek a Dungeon Siege fejlesztői

A Gas Powered Games januárban jelenti be a legújabb játékát, legalábbis erre utal a hivatalos weboldalán ketyegő visszaszámláló. Kevesebb, mint huszonhét nap van hátra, de mi lehet az új projekt?

Leépítések az Obsidian Entertainmentnél?

Egyelőre még pletykaszinten beszélhetünk masszív leépítésekről az Obsidian Entertainment háza táján, de félünk, hogy a gyanú hamarosan beigazolódik. Az elbocsátások károsan érinthetik a stúdió nextgen projektjeit és a jelenleg fejlesztés alatt álló South Park-szerepjátékot is.

Obsidian: hogyan harcoljunk a használtpiac ellen?

Az Obsidian vezetője szerint a kiadók és a fejlesztők teljesen rossz utakon járnak, amikor elsőnapos DLC-kkel és hasonló trükkökkel próbálják meg visszaszorítani a használt játékok visszaváltását és vásárlását, vagy éppen pénzt akarnak lehúzni a második vásárlóról.

Square Enix: kevesebb eladás, több profit

Befutott a Square Enix első féléves pénzügyi jelentése, s a helyzet a korábbiakkal szemben most nem olyan vészes: habár összességében kevesebbet játékot adott el a kiadó, a profit még jelentősen nőtt az előző időszakhoz képest. Persze ez köszönhető a mobiloknak is.

Animációs sorozatból készít játékot az Obsidian

A Fallout: New Vegas és a Dungeon Siege 3 fejlesztője, a folyatásokra szakosodott Obsidian Entertainment egy be ne nem jelentett projekten is munkálkodik mostanság, mely egy hírhedt animációs frencsájz alapján készült. Van még remény arra, hogy valaha tényleg maradandót alkotnak.

Miért voltak borzalmasak Uwe Boll filmjei?

Ugye emlékszünk még a világ egyik legrosszabb rendezőjére, a játékokból horribilis filmeket készítő német Uwe Bollra? Ha igen, valószínűleg gondolkoztál már azon, hogy mégis mitől ilyen rosszak a filmjei. Nos, a választ most részben megkapjuk a Bloodrayne forgatókönyv-írójától.

Obsidian: gáz a klasszikus szerepjáték-rendszer

Egy egészen meglepő nyilatkozat jutott nekünk erre a napos délutánra. Az egyik legnagyobb szerepjáték specialistának tartott Obsidian azt találta mondani, hogy a klasszikus szerepjátékok rendszere már nem megfelelő, és degenerált játékosi viselkedésre késztet.

Csúfosan zuhant a Square Enix eredménye

A Square Enix ugyan nyereséggel zárta az elmúlt negyedévet, de drasztikusan csökkent a teljesítménye az előző év hasonló időszakához képest. A kiadó arra fogta az eredményeit, hogy nem igazán volt nagy megjelenése - való igaz, egy játékkiadónak játékok nélkül tényleg nincs könnyű helyzete.

Dungeon Siege 3 - trailer a megjelenés mellé

Ugyan az első két részt is jegyző Chris Taylor csupán kreatív tanácsokkal szolgált az Obsidian Entertainment számára, talán a régivonalas rajongókat aggodalommal töltheti el az, hogy a Dungeon Siege 3 konzolokra is megjelenik. Itt az utolsó trailer, holnap minden kiderül.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Az E3 miatt egy hetet kiestünk a heti játékmegjelenések rovattal - aki nem tudná, megjelent a Duke Nukem, már tesztünk is van róla -, de most újult erővel tértünk vissza: a héten jön az új Alice, a Dungeon Siege harmadik része és játékverziót kap a következő Transformers-film is.

Dungeon Siege 3 demó június elején

Úgy tűnik, lassan elfogynak a Dungeon Siege 3 fejlesztői naplói, mert a készítők most már inkább a demó dátumával dobálóznak: s ugyan a hír címében azt írtam, hogy június eleje a becélzott időpont, valójában a pontos dátum platformonként változik, s leghamarabb az xboxosok örülhetnek.

Előzetesen a Dungeon Siege 3 kooperatív

A Square Enix és az Obsidian okosan építették fel a Dungeon Siege 3 videobemutatóit: először láttunk előzeteseket a különböző karakterekről, most pedig láthatjuk őket együtt: ilyen lesz a játék legnagyobb ütőkártyájának szánt négyfős kooperatív üzemmód.

Leépítések várhatók az Obsidiannál

Az Obsidian az elmúlt egy évben három játékon dolgozott, most azonban látszólag pihenőre rendezkedik be: az elmúlt napokban több munkatársat is elbocsátottak a cégtől, ráadásul nem sejtet túl sok jót, hogy több olyan kolléga is akad közöttük, aki valamilyen magasabb pozíciót töltött be a csapatnál.

Dungeon Siege 3 - bemutatkozik Anjali

A Square Enix és az Obsidian Entertainment jól eljátszadozik a Dungeon Siege 3 csúsztatgatásával, de így legalább van idejük szépen sorban bemutatni minden karaktert még a megjelenés előtt. A mostani előzetesben a misztikus lény, Anjali titkai derülnek fel a kíváncsi szemek előtt.

Square Enix: a Dungeon Siege jó lehetőség volt

Úgy tűnik, hogy eléggé nagy lyuk táton az akció-szerepjátékok piacán. Konkrétan akkora, hogy a Square Enix számára bőven megérte felvásárolni az egész franchise-t, felbérelni egy új fejlesztőcsapatot, és az egészet átültetni a konzolokra is. A végeredmény minősége pedig hamarosan kiderül.

Késik egy keveset a Dungeon Siege III

A Square Enix bejelentette, hogy a tervezettnél valamivel később kerül csak boltokba a Dungeon Siege harmadik része. A csúszás nem vészes, mindössze durván két hétről van szó, de azért a kiadó kiengesztelt bennünket az első részletekkel, amelyek a kooperatív módot taglalják.

Dungeon Siege 3 - központban Lucas

Közeledik a Dungeon Siege 3 megjelenése, s ezzel együtt folytatódnak a karaktereket bemutató videók is. Most Lucas kerül terítékre, aki ránézésre a sztenderd fantasy keményarc: vajazókéssel és pajzzsal szeleteli az elé kerülő szörnyellákat, mindenki legnagyobb örömére és megkönnyebbülésére.

Dungeon Siege 3 - Katarina bemutatkozik

A bérfolytatások nagymestere, az Obsidian Entertainment ezerrel kalapálja a Dungeon Siege 3-at, ami ugyan egyelőre nem tűnik túl ígéretesnek, de azért reménykedünk. Az új előzetesben bemutatkozik az egyik szövetségesünk, Katarina, aki egy mérges kis leányzó.