Castlevania: Lords of Shadow

PC, PlayStation 3, Xbox 360

Fantasy, 3. személyû akció
Kiadó: Konami, Fejlesztő: Mercury Steam
A Konami gondozásában készülő sötét tündérmese, amely 2010-ben jelenik meg Playstation 3-ra és Xbox 360-ra - a játékhoz több DLC is elérhető. Később PC-s változat is készült belőle.
Értékelés: 8.5

Íme, a Games with Gold augusztusi játékai

A kissé lapos júliusi kínálat után egészen erős felhozatallal jelentkezik a Microsoft Games with Gold akciója. Az Xbox Live Gold előfizetői négy nagyszerű címet zsebelhetnek be augusztus folyamán.

Már Xbox One-on is játszhatjuk a Castlevaniákat

Négy újabb klasszikus címmel bővült az Xbox One visszafelé kompatibilis játékainak listája. A Just Cause 4-re a széria első részével készülhetünk, de ismét beizzíthatjuk a Castlevania: Lords of Shadow-játékokat is.

Íme, a Castlevania-sorozat szinkrongárdája!

Jövő héten válik streamelhetővé a Netflix animációs sorozata, amely a Castlevania alapján készül. A minap bemutatkozott az adaptáció szinkrongárdája: Trevor Belmontot Richard Armitage alakítja.

Animációs sorozat készül a Castlevania alapján

Animációs sorozat készül a Castlevania alapján - jelentette be a Netflix. Az első évad valamikor 2017-ben láthat napvilágot, de a producer elmondása szerint már a folytatás is tervben van.
  • Írta: barackostej
  • 2 komment

Harmincéves a Castlevania-sorozat

Tegnap volt harminc éve, hogy bemutatkozott Japánban az első Castlevania-játék, és így kezdetét vette a Konami sikersorozata. A több évtizedes múlt ellenére úgy tűnik, egy darabig nem kapunk értékelhető folytatást a címhez.
  • Írta: fojesz
  • 3 komment

Blogajánló: Emberi tragédiák a videojátékokban

Necreon múlt héten indult toplistás sorozata ezúttal az emberi tragédiákat boncolgatja, persze szigorúan a videojátékok keretein belül. Következzen hát öt karakter, akinek nem lettünk volna a helyében!
  • Írta: fojesz

Blog: A legjobb TPS játékok - 2007-2014

A láthatóan komoly munkával és odaadással készült bejegyzésben FrankBlack az elmúlt hét év legemlékezetesebb hátulnézetes játékairól ír, számos címről osztja meg saját és felesége tapasztalatait.

Távozik a Konamitól az új Castlevaniák producere

Dave Cox tizenhét éve dolgozott a Konaminál, ő volt a producere többek között a Castlevania: Lords of Shadow-sorozatnak is. Az imént bejelentette, hogy elhagyja a kiadót, új kihívásokat keres.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Bár a hétfőt már túléltük, a heti játékmegjelenések java még hátravan: sűrűnek ígérkeznek a következő napok, amin persze aligha van okunk meglepődni az ünnepi szezon közeledtével.

Castlevania: Lords of Shadow Collection dátum

A Mercury Steam eddig megjelent összes Castlevania: Lords of Shadow-játékát tartalmazza a novemberben megjelenő gyűjteményes kiadás, még a Mirrors of Fate HD-verzióját is.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A múlt héten Gamescomoztunk, ezért kimaradt a heti játékmegjelenéseket összefoglaló rovat is, most már viszont vége van a kiállításnak, úgyhogy gond nélkül tudunk ajánlgatni. Végül is logikus!

HD-változatot kap a 3DS-es Castlevania?

Úgy fest, a Castlevania: Lords of Shadow 2 megjelenése előtt még számíthatunk érdekességekre Castlevania témában: egy áruház szerint masszív Lords of Shadow-csomag érkezik hamarosan.
  • Írta: fojesz
  • 3 komment

Képeken a PC-s Castlevania: Lords of Shadow

Tizenhárom screenshotot zsebeltünk be a Castlevania: Lords of Shadow PC-s változatáról, ráadásként pedig egy bónusz jó hírrel is szolgálhatunk a türelmetlenül várakozó játékosok számára.

A MercurySteam nem akar több Castlevaniát

A spanyol MercurySteam képviselője a múltheti Comic-Conon megerősítette, hogy a csapat nem készít több Castlevania: Lords of Shadowot, a történet a második résszel lezárul. Könny szökik a szemünkbe.

Hivatalos a PC-s Castlevania: Lords of Shadow

A Konami ugyan csak holnap tartja az E3 előtti sajtóbemutatóját, a PC-s Castlevania: Lords of Shadow pletykáit már most megerősítette a kiadó. Bővített változat jön, felturbózott látvánnyal.

PC-re is jön az első Castlevania: Lords of Shadow?

Bár a folytatás már biztosan napvilágot lát számítógépeken is, eddig még semmi hír nem volt arról, hogy a 2010 októberében konzolokon megjelent előd PC-re is megérkezik. Egészen mostanáig.

Készül a Castlevania-film

Nem éppen abból a forrásból, ahonnan várnánk, de megerősítették a tényt, hogy végre tényleg készül a Castlevania-mozi. Legalább hat éve küzdenek fele különböző rendezők és stúdiók, úgy tűnik azonban, hogy a projekt már legalább a szereplőválogatáson túl van.

Castlevania - megbánták a DLC-ket

Siker volt a Castlevania: Lords of Shadow, nem csoda, hogy jön a folytatás. A második rész előtt azonban kaptunk még két DLC-t, ami nem nyerte el mindenki tetszését. Most a Konamitól azt is megtudjuk, miért nem sikerültek jól: kapkodni kellett velük, és sosem voltak betervezve.

E3 2012: Jöhet a Castlevania: Lords of Shadow 2 is

Új információk láttak napvilágot a tegnap már kivesézett Castlevania: Mirror of Fate-tel kapcsolatban, egyúttal ma már a Castlevania: Lords of Shadow 2 készültéről is szólnak a pletykák. Nagyon úgy fest, hogy az E3-on duplán tér vissza a Konami klasszikus sorozata. Örülünk?

E3 2012: Castlevania: Mirror of Fate bejelentés?

Egyelőre még nem tisztázott, hogy a Castlevania milyen formában térhet vissza, ami érthető is, hiszen egyelőre pletykaként tekinthetünk arra, hogy mi rejtőzik a Konami által levédetett Mirror of Fate domainnév mögött. Egyes források szerint egy 3DS-re érkező 2D-s mellékágat takar.