Alice: Madness Returns

PC, PlayStation 3, Xbox 360

Akció, Horror, Kaland
Kiadó: Electronic Arts, Fejlesztő: Spicy Horse
Alice varázslatos története American McGee sajátos, beteges stílusában elmesélve - már megint.
Értékelés: 7.9

American McGee új Alice-t szeretne

A dizájner az utóbbi években nem foglalkozott videojátékokkal, ehelyett egy Out of the Woods nevű kártyajátékon dolgozott, ami a Kickstarteren is sikert aratott. Most azonban úgy fest, visszatérne az Alice-hoz.

Blog: A legjobb TPS játékok - 2007-2014

A láthatóan komoly munkával és odaadással készült bejegyzésben FrankBlack az elmúlt hét év legemlékezetesebb hátulnézetes játékairól ír, számos címről osztja meg saját és felesége tapasztalatait.

Sikeres volt az Alice: Otherlands-gyűjtés

Sajnos nem a játéksorozat folytatásáról van szó, arra viszont összejött elég pénz, hogy American McGee animációs filmeket készíthessen a játék eredetileg megálmodott koncepciója alapján.

Elindult az új Alice-kampány

American McGee nem ül ölbe tett kézzel, elindította az Alice-rajzfilmsorozat Kickstarter-kampányát. A dizájner az Alice-történet befejezésének szánja az animációs szériát, ez alapján úgy tűnik, új játék nem is készül már.

Leállították az OZombie Kickstarter-kampányát

Mi sem tudjuk követni American McGee-t, most éppen úgy döntött, lelövi az OZombie Kickstarter-kampányát, és inkább indít egyet az Alice filmes jogaiért. Az OZombie sorsa bizonytalan.

GDC 2013: Részletek az új Alice-játékról

American McGee csapata, a Spicy Horse készen áll arra, hogy új Alice-játékot készítsen, s arra vár, hogy az EA rábólintson az ötletre. A produktum nagyban épít majd a felhasználók által készített tartalmakra.

Kickstarteren törhet babérokra az Alice 3

American McGee a rajongóknak szegezte a kérdést Facebookon, miszerint örülnének-e az Alice harmadik részének. Ha igen, még meg kéne szerezni a jogokat az EA-től, és a rajongók pénzelnék a fejlesztést.

Ismét tündérmesés játékot készít a Spicy Horse

American McGee kínai csapata, a Spicy Horse nem mer elszakadni a jól bejáratott témaválasztástól: ismét egy jól ismert tündérmese kifordított változatát hozza el nekünk. A Grimm-mesék epizodikus kivetülései és az Alice: Madness Returns után az Égig érő paszuly is sajátos megközelítésbe kerül.

A 2011-es év legjobb játékai

Hosszú és eseménydús éven vagyunk túl, ám még minden olvasónkra várt egy nagy feladat, hogy megszavazza a 2011-es év legjobb, legizgalmasabb és legmaradandóbb játékait. Az eredményeket összesítettük, megvannak a nyertes címek - győzött a papírforma, de születtek meglepetések is!

Electronic Arts helyzetjelentés, tarolt a Portal 2

A várakozásoknak megfelelően teljesített az Electronic Arts az első pénzügyi negyedévében. A Portal 2-ből kétmillió példány ment el, a Crysis 2-ből három, és bíztató a következő hónapok felhozatala is: a Battlefield 3 előrendelései a Bad Company 2 tízszeresére nőttek, a The Old Republic pedig már rekorder.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Megérkeztek a legfrissebb játékeladási toplisták, azonban a legutóbbi felhozatalhoz hasonlóan most sem változott érdemben a sorrend. Összesítésben a szokásos slágercímek arattak, akadnak köztük frissebb és kevésbé frissebb címek - az aranyérmes például a Battlefield: Bad Company 2 lett.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Az uborkaszezonhoz közeledve egyre kevesebb nagy cím kerül boltokba, de ezek azért tudnak úgy teljesíteni, hogy bekerüljenek a legkeresettebb játékok közé. Legutóbb a F.E.A.R. harmadik része domborított, igaz Paxton Fettel és Point Man akciója nem ért dobogós helyezést.

EA: még több exkluzív cím az Originen

Az Electronic Arts megerősítette, hogy a jövőben még több digitális formában letölthető játék és kiegészítő érkezik a saját közösségi és disztribúciós rendszerére, az Originre. Ezekkel az egyedi tartalmakkal próbálnak a versenytársakra ráverni, holott játékaik a konkurenseknél is meg fognak jelenni.

Alice: Az őrületen túl - különleges online teszt

A napokban jelenik meg az Alice: Madness Returns, American McGee legújabb elmeorvosi kórképe. Ennek apropóján az első online játéktesztet egészen különleges formában közli le az igényes Alan Wake-novellákról elhíresült Alexmenrich.com - kiváltképp a nyelvi arculatot és a körítést tekintve.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Az E3 miatt egy hetet kiestünk a heti játékmegjelenések rovattal - aki nem tudná, megjelent a Duke Nukem, már tesztünk is van róla -, de most újult erővel tértünk vissza: a héten jön az új Alice, a Dungeon Siege harmadik része és játékverziót kap a következő Transformers-film is.

Alice: Madness Returns - terítéken a minijátékok

Amercan McGee újabb, beteges víziójában természetesen a platformrészek és a harc kapják a főszerepet a változatos, rémálomszerű környezetben, ám a játékmenetet némileg színesítő minijátékok is a csomag részét képezik. Indul a pontvadászat és a gyűjtögetés - hasonlóan perverz kivitelezésben.

Előrukkolt a Steam riválisával az Electronic Arts

A Steam babérjaira törne az Electronic Arts. A PC-s játékok digitális terjesztésével foglalkozó szolgáltatások között a Valve rendszere gyakorlatilag egyeduralkodó, sokaknak tört már bele a bicskája a Steam elleni esetlen próbálkozásokban. Az EA-nek azonban van egy nagyon fontos fegyvere.

Alice: Madness Returns - képek és launch trailer

Minden kétséget kizáróan a Spicy Horse-nak sikerült megragadnia a tíz évvel ezelőtti első rész hangulatát, az akkori kislányból már fiatal nő cseperedett, persze Alice elmeállapota azóta se javult egy jottányit sem. A rémálomszerű hangulat a tetőfokán, élénk színekkel, gazdag játékmenettel karöltve.

Két percen át harcol Alice

Az utóbbi pár évben henteltünk már Dante-val, Kratosszal és hasonló nagydarab, izomkolosszus vadállatokkal, akik után kicsit furcsa látványt ad, ahogy egy törékeny kislány kaszabolja az elmebeteg grafikával megvert kreatúrákat. De ezért szeretjük American McGee Alice-játékait, vagy nem?

Sztorielőzetesen az Alice: Madness Returns

American McGee mindent belead, hogy megmutassa: elmebeteg vízióival továbbra is képes meghódítani az AAA-kategóriás játékok piacát. Az új Alice előzetese ugyan a játékból nem mutat semmit, de fantasztikusan összeállított, megdöbbentő anyag. Megtekintése kötelező.