Blur

Autóverseny, Utcai
Kiadó: Activision, Fejlesztő: Bizarre Creations
A Project Gotham Racing készítőinek legújabb játéka, melyben a Mario Kart által nyújtott önfeledt élvezetek találkoznak a komoly autós versenyjátékokkal. Megjelenés Playstation 3-ra és Xbox 360-ra!
Értékelés: 7.9

Megjelent az új Blur

Igen, arról a Blurről van szó, ami egyszer már csúfosan elhasalt a kasszáknál, a Blur Overdrive viszont egy mobilos játék, és még csak nem is az Activision dolgozott rajta. Androidra tölthető is.

Ilyen lehetett volna a Blur folytatása

Habár a Bizarre Creations már jó ideje lehúzta a rolót, a cég egykori munkatársa, Chris Davie két ígéretes videót tett közzé a Blur folytatásából, amit a stúdió bezárásával elkaszáltak. Pedig pofásan festett.

Az érdeklődés hiánya ölte meg a Bizarre-t

Az Activision Publishing vezérigazgatója, Eric Hirshberg mossa kezeit a Bizarre Creations bezárása kapcsán, mely szerinte azért következett be, mert csökkent az érdeklődés az arcade autóverseny műfaja iránt, és ez vezetett a Blur és a Project Gotham Racing alkotóinak menesztéséhez.

Új stúdiót alapítottak a Bizarre fejlesztői

Alig pár napja sirattuk a srácokat az Activision tisztogatásainak áldozataiként, azonban szerencsére nem eszik olyan forrón a kását, a fejlesztők nem törődtek bele sorsukba, hanem egy vadi új stúdiót alapítottak Lucid Games néven. A régi projektek szellemiségének megőrzése a cél Seattle-ben és Kanadában.

A Bizarre Creations bezárásáról bővebben, belülről

Sokakat megdöbbentett, felbőszített a Bizarre Creations bezárásáról szóló bejelentés, de igazság szerint vajmi keveset tudunk arról, hogy mégis miért döntött úgy az Activision, hogy az egyébként jó játékokat készítő csapatot bezárja. A Eurogamernek az egyik volt vezető nyilatkozott.

Búcsúzunk a Bizarre Creations-től

A Project Gotham Racing fejlesztői a közelmúltban hivatalosan is lehúzták a rolót, tegnap egy megható videó került fel a netre, ahol egy együtt érző rajongó, Eamon Urtone búcsúzik a játékiparban 17 éve jeleskedő stúdiótól. Most tényleg egy olyan csapatot nyírtak ki, ami nem érdemelte meg.

Bezárt a Bizarre és a Propaganda Games

Egy nap alatt két stúdió is lehúzta a rolót, a Bizarre Creations-t az Activision, míg a Propaganda Games-t a Disney Interactive építette le. Az előző hónapokban már mindkét csapat csak vegetált, és bár befejezhették utolsó munkáikat, a kard végig ott lengett a fejük fölött.

Video Game Awards 2010 - a jelöltek listája

Mint a téli E3-at, úgy várjuk a Video Game Awardsot, annyi érdekes bejelentésre számítunk. Persze a Spike által megrendezett díjátadó lényege ettől függetlenül még mindig az év legjobb játékainak megválasztása, úgyhogy vegyük is elő a jelöltek listáját gyorsan, nézzük meg, kik a legesélyesebbek idén!

Megszűnik a Bizarre Creations?

Az Activision állítólag fontolgatja a brit székhelyű Bizarre Creations bezárását. A hírnek egyáltalán nem örülnek az iparág többi résztvevői, bírálják a kiadót, ami érthető is, hiszen az a csapat, kiknek a Project Gotham Racinget és a Blurt köszönhetjük, egyáltalán nem érdemli meg, hogy a múltba vesszen.

A Bizarre Creations folytatná a Blurt

A fejlesztők elmondása szerint az online lehetőségekre kihegyezett Blur "egy nagy frencsájz kezdete" volt csupán és a gyatra eladások ellenére is folytatnák.

Az USA-ban nem fogy jól a Blur

Az első öt napban csak 31 ezer példány talált gazdára a Bizarre Creations modern Mario Kart klónjából, tekintve a játék költségvetését, ezek eléggé szerény adatok.

Pünkösdi galériafrissítés sok-sok új képpel

Mai összeállításunkban olyan címek képviseltetik magukat, mint a Bad Company 2, a Halo: Reach, a Kane & Lynch 2, a Madden NFL 11 és a Super Hero Squad Online.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Megint jó kis hétnek nézünk elébe, jön a Blur, a Super Mario Galaxy 2, a ModNation Racers, az UFC 2010 és az SBK X is - van miből válogatni, az már biztos!

Teljesen nyitottá válik a Blur bétateszt

Minden Xbox Live gold membershippel rendelkező játékos ingyen letöltheti a Blur többjátékos bétáját, és korlátlanul nyúzhatja a teszt végéig.

Két bejelentetlen játékon dolgozik a Bizarre

A liverpooli stúdió több csapatot futtat, mint hinnénk, ugyanis a hamarosan elkészülő Blur mellett két teljesen új, bejelentetlen projecten is dolgoznak a srácok.

Friss képlopatok hóeséses tavaszi délutánra

A rossz hír az, hogy idén elmarad a tavasz, a jó pedig, hogy újabb szuper képek érkeztek a galériánkba. Backbreaker, Blur, FIFA, Kane & Lynch 2, Prison Break, Red Dead...

Friss screenshotok a vasárnapi ebédhez

A húsleves és a rántott szelet mellé a következő desszerteket ajánljuk: Alan Wake, Bad Company 2, Lost Planet 2, Prince of Persia és Splatterhouse. Soroljam még?

Hétfőn kezdődik a Blur béta, májusban megjelenés

A Project Gotham játékokról elhíresült Bizarre Creations legújabb autós őrülete május elsején érkezik a boltokba, ennek megfelelően hétfőn indul a beígért bétateszt.

Blur - Száguldás, Porsche, káosz

Régen láttuk már mozgásban a Bizarre Creations által fejlesztett Blurt, de most megérkezett az új kedvcsináló, amely remekül sikerült.

Elhalasztották a Blur megjelenését

Az Activision ma bejelentette, hogy nem az idei év novemberében, hanem valamikor jövőre fog megjelenni a Bizarre Creation által fejlesztett Blur.
  • Írta: Ghost
  • 7 komment