The Last Guardian

PlayStation 4

Akció
Kiadó: Sony, Fejlesztő: Team ICO
A Team ICO legújabb, kizárólag Playstation 4-re megjelent játéka, melyben a főszerepet egy kisfiú és a több emelet magas, macskaszerű hátasa kapja.

PS4-en is játszhatók a PS Plus Collection címei

Igaz, hogy a PlayStation Plus Collection játékválogatásához csak a PS5-tulajok férhetnek hozzá, ez azonban nem jelenti azt, hogy az így megszerezhető címeket csakis az új masinán játszhatnánk.

Bemutatkozott a PlayStation Plus Collection

Az Xbox Game Passre válaszul tegnap este a Sony bemutatta a PlayStation Plus Collection szolgáltatását. A PS Plus-előfizetésükkel a PlayStation 5 vásárlói már a konzol megjelenésekor hozzáférhetnek az előző generáció legnagyobb játékaihoz.

Játékkiadásba vág az Epic Games

Az Epic Games bejelentette, hogy belevág a játékkiadói tevékenységbe, ennek nyomán pedig már meg is állapodott három csapattal: a cég szárnyai alatt készül a Remedy, a Playdead és a gen Design új játéka is.

Bemutatkozott az Only on PlayStation Collection

Közeledik a generációváltás, a Sony pedig úgy köszöni meg az elmúlt éveket, hogy meghajol a PlayStation 4 legjobb exkluzív címei előtt, és újra kiadja azokat, természetesen pazar, gyűjtőknek szánt változatban.

Új címen dolgozik a Shadow of the Colossus atyja

Fumito Ueda neve ismerős lehet azok számára, akik játszottak a Shadow of the Colossusszal, az Icóval, vagy a The Last Guardiannel. A hírek szerint a legendás játéktervező egy új, az említettekhez hasonló kaliberű projekten dolgozik.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Habár ez a hét az új Star Wars-filmről szól majd, aggodalomra semmi ok, új játékmegjelenések is akadnak a napokban! Többek között egy régi klasszikust is feleleveníthetünk a Capcom jóvoltából.

PSX 2017: VR-demót kap a The Last Guardian

Pont egy éve jelent meg a Team ICO megható játéka, a The Last Guardian, most azonban újra visszatérhetsz a világába egy PlayStation VR segítségével. A fő játéktól független, ingyenes mellékág vár rád hétfőtől.

Tarolt az Inside a brit filmakadémiánál

Tegnap este adta át a videojátékos díjait a British Academy of Film and Television Arts. Habár az Uncharted 4 lett a tavalyi év játéka, a legtöbb díjat az Inside zsebelhette be.

Új játékával viccel Fumito Ueda

A The Last Guardian, a Shadow of the Colossus és az Ico atyja elárulta, hogy teljesen más irányba megy el új projektjével, ami "leghamarabb 2028-ban" veheti be a boltokat - persze hisszük, ha látjuk.

GDC 2017: Itt vannak a fejlesztői szavazás jelöltjei

Hagyomány, hogy a játékfejlesztők is megszavazzák az elmúlt év legjobb játékait, a díjátadót idén is a Game Developers Conference keretei között rendezik meg, immár tizenhetedik alkalommal. Lássuk a jelölteket!

Brit toplista: csak a hetedik a The Last Guardian

Megérkeztek az év utolsó nagy megjelenései, a The Last Guardian és a Dead Rising 4 próbálhatta meg felforgatni a brit játékeladási toplistát. A probléma csak az, hogy egyikük sem járt sikerrel.

The Last Guardian - Trico, a házi kedvenc

Közel tízévnyi várakozás után végre boltokba került a Team ICO legújabb játéka, a The Last Guardian, ami egy fiú és egy furcsa állat, Trico kapcsolatára épít. A legújabb tévéreklám az utóbbira koncentrál.

Így fut a The Last Guardian

Ma jelent meg a várva-várt The Last Guardian, és ezzel párhuzamosan a Digital Foundry górcső alá vette a játék teljesítményét. Hiába van 4K-tévéd és PS4 Pród, a legsimább framerate-tel az 1080p-s módban találkozhatsz.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Két fajsúlyos megjelenés is jutott a hétre, a szabadidejük miatt aggódóknak azonban jó hír, az idei évben már csak apróságokkal kell számolniuk. Nézzük, mi vár ránk a következő napokban!

The Last Guardian - az utolsó előzetes

Már csak hármat kell aludni a több mint fél évtizede készülő The Last Guardian megjelenéséig, a Sony pedig tisztességből az idei PSX-en is elővette a játékot. Ezúttal az emberek szerepéről is többet tudhatunk meg.

The Last Guardian - a gyűjtői kiadás közelebbről

Hihetetlen, de nyolc év után a jövő héten végre megjelenik a The Last Guardian. Ha te is felültél a hype-vonatra, és évek óta figyelemmel kíséred a Team ICO munkásságát, akkor ajánljuk a figyelmedbe a Collector's Editiont.

8 percen át mozog a The Last Guardian

Két hét sincs már hátra a The Last Guardian megjelenésééig, így hamarosan bárki kipróbálhatja a várva-várt játékot a saját konzolján is. Ha nem tudsz addig várni, akkor itt egy nyolcperces gameplay trailer.
  • Írta: barackostej
  • 10 komment

The Last Guardian - megkérdőjelezhetetlen kapocs

Úgy tűnik, az idei év vége a különleges kapcsolatokról szól. Amíg a Titanfall 2-ben Jack Cooper és BT-7274 kapcsolatára volt felfűzve a cselekmény egy része, addig a The Last Guardianban is egy szoros köteléken lesz a hangsúly.

Akciódús pillanatok a The Last Guardianból

Megérkezett Fumito Ueda évek óta készülő játékának a legújabb előzetese: a videóban nincs helye tétovázásnak, leginkább feszült, akciódús jeleneteknek lehetünk tanúi. Az is kiderült, hogyan támogatja a játék a PS4 Prót.

Így készült a The Last Guardian zenéje

A The Last Guardian már aranylemezre került, így elvileg nincs semmi akadálya a decemberi megjelenésnek. Most egy új fejlesztői videó érkezett, melyben a játék zeneszerzője, Takeshi Furukawa mesél munkájáról.
  • Írta: barackostej
  • 4 komment