Enslaved: Odyssey to the West

PlayStation 3, Xbox 360

Akció, Kardozós
Kiadó: Namco Bandai, Fejlesztő: Ninja Theory
150 év múlva elérkezik a világvége, és ebben a poszt-apokaliptikus világban próbál meg boldogulni Trip és Monkey.
Értékelés: 8.8

Újra Bandai Namco-játékok a Humble Bundle-ben

Elrajtolt a legújabb Humble Bundle, melyben Bandai Namco-játékokat vásárolhatunk meg akciós áron. A versenyzés és a repülés szerelmesei is örülhetnek, sőt még egy előrendelés is helyet kapott a csomagban.
  • Írta: barackostej
  • 7 komment

Namco Bandai akció a Humble Bundle-n

Ismét remek akciót hirdetett a Humbe Bundle csapata. Ezúttal a Namco Bandai játékai közül szemezgethetünk, így olyan címeket szerezhetünk be nagyon olcsón, mint a Star Trek vagy az Enslaved.
  • Írta: Shifty
  • 5 komment

A Dark Souls is bekerült az új Humble Bundle-be

Gamescom-közvetítésünket megszakítva említjük meg nektek, hogy tegnap elrajtolt a legújabb Humble Bundle, amely a Bandai Namco játékaira fókuszál. Kis pénzért Pac-Man, nagy(obbacska) pénzért Dark Souls a jutalmad.

Hétfőn bejelent valamit a Ninja Theory

Az Enslaved és a DmC: Devil May Cry fejlesztője jelenleg gőzerővel kalapálja új játékát, a Hellblade-et, de úgy látszik, van még kapacitása egy másik alkotás hegesztésére is. Hétfőn lerántják róla a leplet.

Frissítve: Mobilra vált a Ninja Theory?

Bár a jelenlegi információink szerint a Ninja Theory párhuzamosan dolgozik mobilos és konzolos projekteken, állítólag a csapat társalapítója azt mondta, hogy a jövőben teljes mértékben mobilra váltanak majd.

Megjelent a PC-s Enslaved: Odyssey to the West

Már elérhető a Steamen és a PSN-en a Ninja Theory hiánypótló alkotása, a Enslaved: Odyssey to the West - Premium Edition. A konzolos változatok után három évvel landolt a számítógépeken.

PC-re is megjelenik az Enslaved

Jobb később, mint soha, tartja a mondás: a Namco Bandai megerősítette a pletykákat, miszerint PC-re is megjelenik az Enslaved: Odyssey to the West. Ja, és még ebben a hónapban rátehetjük a kezünket.

Látnivalókon a Ninja Theory új projektje

Eddig sem számított titoknak, hogy a Ninja Theory már a következő játékán dolgozik, amely next-gen konzolokra készül és az Unreal Engine 4 dübörög alatta. Egy videós stúdiómustra megszellőztetett néhány kedvcsinálót.

Bejelentésre készül a Ninja Theory

Most, hogy a DmC: Devil May Cry megjelent, a Ninja Theory dolgozhat máson, és dolgozik is: a fejlesztők azt üzenték a Twitteren, hogy "valami újat" fognak nekünk mutatni hamarosan.

Multiplayert és DLC-t is kapott volna az Enslaved

Ha nem bukott volna meg a pénztáraknál. A Ninja Theorynak nagy tervei voltak a játékkal, és remélték, hogy egy új szintre emelhetik vele a karaktereket és a történetmesélést. Ehelyett a kritikusoknak tetszett, az emberek viszont valamiért nem vették meg a cuccot.

Enslaved-programozó a Splash Damage-nél

Viszonylag ritkán számolunk be átigazolásokról, a Splash Damage azonban láthatóan keményen erősít az utóbbi időben. Most éppen a Ninja Theory egyik kiemelkedő programozó-zsenijét csábították át, aki technikai igazgatóként fogja felügyelni a csapat munkáját.

Most már biztos: nem kap folytatást az Enslaved

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem kap folytatást az Enslaved: Odyssey to the West, legalábbis jó ideig biztosan: a Ninja Theory csapata is elismerte, hogy a játék az elvárások alatt teljesített, ezért nem jött össze a szükséges pénzmag, hogy kibővítve a gárdát, készülhessen a folytatás.

Megölik az innovációt az AAA-kategóriás játékok

Legalábbis a Ninja Theory főnöke így gondolja. Szerinte ugyanis a játékokat már túlságosan drága elkészíteni, túlságosan sokba kerülnek, ezért senki nem mer kockáztatni, ami végső soron a kreatív anyagok halálát okozza a tripla-A kategóriás játékfejlesztésben. Vajon igaza van?

Enslaved - és végre megvan a 700 ezer

Az elmúlt hónapok egyik legnagyobb buktája volt az Enslaved: Odyssey to the West, no nem azért, mert annyira rosszul sikerült volna. A kiadó a sűrű ünnepi szezonnal magyarázza azt, hogy a játékból mindössze 730 ezer példány kelt az októberi megjelenése óta. Egymillióval számoltak novemberig.

Enlsaved - a rossz időzítés miatt nem vették

Nem olyan rég számoltunk be arról, hogy az Enslaved nem fogyott valami jól. Ne szépítsük: a játék, amit mi is imádtunk, és gyakorlatilag mindenkinek tetszett, aki kipróbálta, mégis akkora üzleti bukás volt, hogy csak na. A Namco Bandai az okokat keresi, és úgy tűnik, meg is találták.

Félmillió példány sem kelt el az Enslavedből

Az Enslaved: Odyssey to the West készítői tavaly novemberig egymillió példányt szerettek volna elpasszolni a játékból, azonban ez annyira nem jött össze nekik, hogy az év végéig a célkitűzés felét sem tudták összehozni. A Namco Bandai egyébként szerény nyereséggel zárta az üzleti év első három negyedét.

Az Enslaved art directora is a DmC-n dolgozik

A zöldellő, buja növényzettel megalkotott poszt-apokaliptikus világ eléggé szokatlan megközelítés volt a világvége utáni játékok tengerében, az Enslavedet tavaly éppen ezért is szerettük: próbált másmilyen lenni, mint a többiek. Alessandro Taini következő munkája már az Devil May Cry-reboot lesz.

Fejlesztői napló az Enslaved DLC-hez

A Pigsy's Perfect 10 névre hallgató kiegészítés teljesen más élményt kínál az Enslaved rajongói számára. Főhősünk egy nagy melák túlélő, aki Monkey-hoz hasonlóan szintén megorrolt a mechekre. A DLC az ő melléktörténetét dolgozza fel, mely hack 'n slash helyett inkább a lövöldözésre koncentrál.

3D támogatást kap az Enslaved, DLC érkezik

Még ebben az évben kiélvezhetik méregdrága 3D-tévéjük tudását az Enslaved tulajdonosai, ám a 10 dollárt kóstáló letölthető tartalom nem csupán erre lesz jó, hanem egy új sztoriszálat is kapunk a pénzünkért. A Pigsy Perfect 10 névre keresztelt csomagban új fegyverek, gránátok is megtalálhatóak lesznek.

Andy Serkis szerint jó úton jár a Ninja Theory

A Gollam karaktere nyomán megismert Andy Serkis mára már igazi legenda a filmes iparban, s lassan a játékosok köreiben is, hiszen neki köszönhetjük az Enslaved motion capture felvételeit. Serkis szerint a játékfejlesztőknek jobban kell figyelniük a sztorira és a forgatókönyvre.