Torchlight

RPG, Fantasy, Online
Kiadó: Perfect World, Fejlesztő: Runic Games
A Hellgate: London és a Diablo I-II fejlesztőinek keménymagja áll a Torchlight nevű fantasy szerepjáték mögött.
Értékelés: 6.8

Felvásárolta a Zynga a Torchlight III fejlesztőit

Bekebelezte az első két Diablo veteránjai által alapított Echtra Gamest a főként mobilos játékairól elhíresült Zynga. Az ígéretek szerint a jövőben is arra törekednek majd, hogy ikonikus mobilos és PC-s játékokkal bővítsék a repertoárjukat.

Íme, a Games with Gold augusztusi játékai

A kissé lapos júliusi kínálat után egészen erős felhozatallal jelentkezik a Microsoft Games with Gold akciója. Az Xbox Live Gold előfizetői négy nagyszerű címet zsebelhetnek be augusztus folyamán.

Epic Games Store - jövő héttől ingyenes a Limbo

Viszont még mielőtt elmerülnénk a fekete-fehér platformer világában, csütörtökig még lehetőségünk lesz ingyen beszerezni a Diablo fejlesztőiből verbuválódott Runic Games 2009-es akció-RPG-jét, a Torchlightot.

Epic Games Store - megvan az új ingyenes játék

Lehullt a lepel az Epic Games Store következő ingyenes játékáról, de amíg várjuk, hogy rátehessük a mancsunkat a Torchlightra, érdemes tudni, hogy jövő hétig az Overcooked szerezhető be teljesen ingyen.

Bezár a Torchlight fejlesztője, leépítések a Motigánál

Alapos tisztogatásba kezdett a Perfect World Entertainment. A tulajdonos bezárta a Torchlight és a Hob készítőjét, a Runic Gamest, míg a Giganticot fejlesztő Motigánál masszív leépítésbe kezdett.

Ingyen Torchlight vasárnapig

Vasárnapig ingyenesen és véglegesen tiétek lehet a Torchlight első epizódja. Emellett a második rész is nyomott áron kapható a Perfect World Entertainment online boltjában.
  • Írta: barackostej
  • 7 komment

A Torchlight is ingyen tölthető

Jó napunk van, a Fable III mellett a Torchlightot is ingyen tölthetjük le, igaz, ennél jobban kell igyekeznünk, mert csak két napig él a GOG.com által szervezett akció. Mondjuk a részleteket.

Egyelőre talonban hever a Torchlight MMO

A napokban jelent meg a Runic várva-várt akció-szerepjátéka, a Torchlight II. A rajongók egyöntetű véleménye alapján folytatni kellene a frencsájzt, ám a stúdió vezérigazgatója, Max Schaefer inkább más projekteket helyezett kilátásba. A Torchlight MMO tehát pihenőpályán parkol.

Eredetileg MMO-nak készült a Diablo III

Eredetileg MMO-nak készült a Diablo harmadik része, ezt a Blizzard egykori fejlesztője árulta el, aki most éppen a Torchlight-szériát hegesztő csapatot igazgatja. Max Schafer koncepcióváltáskor állt odébb néhány munkatárssal, és elmondása szerint nem félti a Torchlight II-t az új Diablótól.

Egymillióan vették meg a Torchlightot

A Torchlight ugyan nem feltétlenül nyerte meg a játéksajtó minden képviselőjének tetszését, ennek ellenére úgy tűnik, hogy egy Diablo-játék hiánya és néhány ex-blizzardos fejlesztő jelenléte éppen elég volt ahhoz, hogy a játék egészen korrekt eladási adatokat produkáljon.

Diablo III - kihat a következő Torchlight-játékokra is

Lassan már nekünk kezd kellemetlenné válni, hogy a legtöbb kiadó vagy fejlesztő, akik elsődlegesen PC platformra dolgoznak, mennyire félnek a Blizzardtól. Talán jogosan, hiszen mára nem sok igazi keményvonalas PC-s fejlesztő maradt. Most a Torchlight fejlesztői beszélnek kicsit a Diablo 3-ról és a WoW-ról.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ez a hét főleg az ínyenceknek kedvez, de egyetlen címet bárkinek tudunk ajánlani, ez pedig a Dragon Age folytatása, amely kapásból két DLC-vel rajtol el. Megérkezett a Japánban óriási sikernek örvendő Pokemon Black és White verziója is, és a héten jelenik meg a Torchlight Xbox 360-as változata.

Előzetesen a Torchlight Xbox Live-változata

Az ex-Diablo fejlesztők által készített Diablo-klón tavaly jött, látott, és minket ugyan nem győzött meg túlzottan, de tudjuk, hogy rengetegen szerettétek. Sokan pedig csak szerették volna, de játékra alkalmas PC híján nem tudták belevetni magukat. Na, nekik készül most az XBLA-verzió.

Bemutatta új letölthető játékait a Microsoft

A CES-en szó esett a Microsoft közeljövőben megjelenő letölthető játékairól is: bemutatkoztak az Xbox Live felhozatal legújabb tagjai, és bejelentették a Windows Phone 7-re készülő programokat. Mellékesen megjegyezték: továbbra is úton van a PC-s Fable III és az Age of Empires: Online.

GDC 10: Konzolokra is megjelenhet a Torchlight

A játékosok többnyire elégedettek voltak a Diablót majmoló Torchlighttal, a Runic Games játéka viszont csak PC-re jelent meg, így viszonylag szűk közönség számára volt elérhető.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ezen a héten is lesz mivel játszani, megjelenik többek között az új GTA IV kiegészítő, a Tekken 6, a Forza Motorsport 3, a DJ Hero és a soron következő Painkiller is.